Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Δήμητρα Μανώλη υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Από τη σκούπα… στο ευρωψηφοδέλτιο

Από τη σκούπα… στο ευρωψηφοδέλτιο
Η Βολιώτισσα Δήμητρα Μανώλη υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Από τη σκούπα και το φαράσι… στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η Βολιώτισσα Δήμητρα Χρ. Μανώλη, μία από τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών , είναι μία από τις 15 υποψηφιότητες - συνεργαζομένων από διάφορους κοινωνικούς φορείς, που έγινε σε ολόκληρη την Ελλάδα γνωστή από τον αγώνα της μαζί με άλλες συναδέλφισσές της να επαναπροσληφθούν στο Υπουργείο Οικονομικών, θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγαλωμένη στη Νέα Ιωνία, παντρεμένη με τον Χρ. Μανώλη, πρώην συνδικαλιστή στη Βαμβακουργία από την Κερασιά, μητέρα δύο παιδιών της Χριστίνας και του Αντώνη, η Δήμητρα Μανώλη είναι μία από τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ που είναι σε διαθεσιμότητα και σε λίγο καιρό θα δει οριστικά την πόρτα της εξόδου.
Είναι αμέτρητες οι φορείς που έχει διαδηλώσει τους τελευταίους μήνες. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο σχεδόν καθημερινά μαζί με άλλες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται έξω από το ΥΠΟΙΚ και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους. Ανω των 50 ετών οι περισσότερες καθαρίστριες, λένε ότι δεν έχουν τύχη στην αγορά εργασίας. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες η Δήμητρα βρέθηκε και στις Βρυξέλλες μαζί με άλλες συναδέλφισσές της όπου συμμετείχαν σε πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο κατά των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας.
Πανελλαδικά οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών είναι 595 που έχουν συμπληρώσει πάνω από 15ετία στη δουλειά με συμβάσεις ενώ από το 2005 κι έπειτα εργάζονταν ως υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Κατά μέσον όρο η μηνιαία αμοιβή τους κυμαινόταν μεταξύ 500-700 ευρώ και η εργασία τους ήταν τετράωρη καθημερινά.
Η διαθεσιμότητα ολοκληρώνεταιστις 18 Μαΐου. Δεν έχουν καμία δέσμευση ότι θα επιστρέψουν στην εργασία τους για αυτό και αγωνίζονται με πάθος για το δικαίωμα στην εργασία.
Η Δήμητρα ήταν καθαρίστρια στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας. Επιασε δουλειά στην οικονομική υπηρεσία μετά από αρκετές περιπέτειες αφού παλαιότερα είχε απολυθεί όπως και όλοι οι συνάδελφοί της από τη Βαμβακουργία. Τις περισσότερες μέρες βρίσκεται πλέον στην Αθήνα καθώς κάθε μέρα προγραμματίζεται και μία κινητοποίηση.
«Δεν είμαστε αριθμοί, είμαστε άνθρωποι. Δυστυχώς οι κυβερνώντες μας αντιμετωπίζουν ως πρόβλημα γιατί είχαν αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις στην τρόικα. Εμείς όμως παλεύουμε για τη δουλειά μας, αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπειά μας και αυτή όπως και τη δουλειά μας θα την περιφρουρήσουμε μέχρι τέλους ακόμη και εάν χρειαστεί να ματώσουμε» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Δήμητρα Μανώλη.
Η ίδια εξάλλου θεωρεί τιμή της ότι θα είναι υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπώντας μία κοινωνική ομάδα που πλήττεται εξαιτίας των σκληρών μέτρων των μνημονίων.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

http://www.astratv.gr 

1 σχόλιο:

  1. Με τόσα ταξίδια και απουσίες σε Βρυξέλλες και αλλού, ήθελα να ξέρω, εισσπράττει κανονικά το μισθό της χωρίς να εργάζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή