Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Δύο χρόνια απο την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα

Ελλάδα σε κρίση 4 Απριλίου 2012…


Ο Δημήτρης Χριστούλας, συνταξιούχος φαρμακοποιός, αυτοκτονεί στην Πλατεία Συντάγματος με πιστόλι σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, στο σημείωμα που βρέθηκε πάνω του και δημοσιοποίησε η κόρη του, προέβη στο απονενοημένο αυτό διάβημα με στόχο να…

αφυπνίσει την κοινή γνώμη για την κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα.

by…Ειρήνη Προμπονά

Η κατάσταση βέβαια έχει γίνει απείρως αθλιότερη απο τότε. Ο θάνατός του προκάλεσε αυθόρμητη συρροή ανθρώπων που απολύτως ειρηνικά κατέβηκαν στην Πλατεία Συντάγματος για να αφήσουν ενα λουλούδι ή ένα σημείωμα στον τόπο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Δημήτρης Χριστούλας. Τη νύχτα της 4ης Απριλίου ακολούθησαν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις με αποχώρηση των Ευζώνων, εξ αιτίας της οργιώδους χρήσης χημικών απο την αστυνομία, ενώ οι αναίτιες επιθέσεις της αστυνομίας κατέληξαν σε τραυματισμούς διαδηλωτών και φωτορεπόρτερ με χαρακτηριστικότερο τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου που υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς χτυπήθηκε με γκλοπ ύπουλα ,πισώπλατα, απο άνδρα των ΜΑΤ.
Πολλοί χαρακτήρισαν την πράξη του Χριστούλα βαθύτατα πολιτική ενέργεια και να παρομοίασαν την περίπτωσή του με εκείνη του φοιτητή Κ. Γεωργάκη, που αυτοπυρπολήθηκε στην πλατεία της Γένοβας, αντιδρώντας στην Χούντα των Συνταγματαρχών.
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος, υφ. Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, με την χυδαιότητα που διακρίνει πολλούς απ’ τους πολιτικούς-πρωταγωνιστές της κρίσης είχαν άλλη γνώμη.
Οι δηλώσεις τους προκάλεσαν την οργή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου:
«Ανερυθρίαστα βγήκαν και δήλωσαν δημόσια, ο μεν κ. Μπεγλίτης ότι δεν γνωρίζει “ποιος έφαγε τα λεφτά του, ο ίδιος ή τα παιδιά του”, ο δε κ. Κουκουλόπουλος ότι ο εκλιπών “καλύτερα θα ήταν να δώσει εξηγήσεις για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης των τελευταίων ετών”!
Οι ηθικοί αυτουργοί, αντί να σιωπούν, να προβληματιστούν και να κάνουν την αυτοκριτική τους, προκαλούν το κοινό αίσθημα με δηλώσεις τους, αφήνοντας υπονοούμενα, στην προσπάθεια τους να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, που είναι ότι οι ίδιοι και η ’παρέα’ τους, έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην απόγνωση.»
Πέρασαν δυο χρόνια…Ελλάδα 2014….η κρίση έχει στρογγυλοκάτσει και γουργουρίζει στα πόδια μας , οι αυτοκτονίες αυξάνονται μέρα τη μέρα,λόγω του οικονομικού αδιεξόδου, της ανεργίας κι ο,τι αυτός ο συνδυασμός φέρνει… η ζωή μοιάζει με εφιάλτη που ξετυλίγεται σιγά-σιγά σε όλο και μεγαλύτερη έκταση… σταματάς στην πλατεία ν’ πάρεις ανάσα….«πόσο ακόμα ραγιάδες»;
* Η φωτογραφία είναι απο την πλατεία Συντάγματος στις 4/04/2012, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης και επίσκεψης στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Δημήτρης Χριστούλας.
* Στις 3 Μαΐου 2012 στη Μαδρίτη, Ισπανοί τραγουδιστές συναντήθηκαν και ηχογράφησαν ένα τραγούδι που συνέθεσε ο Joaquin Carbonell για να τιμήσουν τον Έλληνα συνταξιούχο Δημήτρη Χριστούλα, που αυτοκτόνησε στην Πλατεία Συντάγματος μπροστά από την Ελληνική Βουλή:




http://paganeli.wordpress.com/2014/04/04/%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE/#more-33057

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου