Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Όταν στηρίζεσαι στο ψέμα, η πτώση θα είναι άσχημη.

Gia-poso-akoma

Στη προσπάθεια που κάνει ο κάθε ένας από εμάς να εκτιμήσει την κατάσταση που ζούμε, και ποια μπορεί να είναι αύριο, καλό είναι να κοιτάμε ποιον ή ποιους έχουμε στο τιμόνι.

Έχουμε ένα Σαμαρά που:…

by outelogos

- Με ψέματα ρίχνει μια κυβέρνηση το 1992

Θεωρητικά, μετά την αρχηγία που είχε στην Πολιτική Άνοιξη και τα χρόνια που πέρασαν μέχρι να γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας (που δεν ήθελε να γυρίσει ποτέ), θα περιμέναμε να είχε ωριμάσει πολιτικά.

- Με ψεύτικες υποσχέσεις παίρνει την κυβέρνηση το 2012

Ήταν για επτά μήνες περίπου στην κυβέρνηση Παπαδήμου και γνώριζε τα οικονομικά του κράτους, παρ’ όλα αυτά αράδιαζε ψέματα για να βγει Πρωθυπουργός. Η μόνη πολιτική ωρίμανση που κατάφερε να αποκτήσει, ήταν στο ψέμα και την αύξηση της φιλοδοξίας του. Άσχημο πράγμα να έχεις απωθημένα…

- Με ψέματα, με εκβιασμούς σε πολιτικούς και ψυχολογικούς εκβιασμούς στο λαό, προσπάθησε να κρατηθεί όσο πιο πολύ μπορεί στην εξουσία. Σημασία είχε να κερδίσει χρόνο.

Άλλα έλεγε πριν γίνει Πρωθυπουργός, και άλλα μετά. Τώρα είναι πια εγκλωβισμένος στα ψέματα που κατά καιρούς έχει πει. Από τη στιγμή που αποδέχτηκε να προσκυνήσει στα θέλω της Μέρκελ, λόγω χαρακτήρα θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην εκτεθεί, κυρίως, στους ξένους. Αυτό τον νοιάζει περισσότερο και του είναι σχετικά αδιάφορο αν εμείς υποφέρουμε ή όχι. Για να κατευνάσει τις διάφορες αντιδράσεις του κόσμου, ρίχνει ανά διαστήματα μερικά πυροτεχνήματα που ψιλοπιάνουν τόπο.

Αφού το έπαιζε ο πανταχού παρών και τα πάντα μέσω εντολώνπληρών, τώρα ξαφνικά δε γνώριζε τίποτα για το θέμα Χρυσής Αυγής – Μπαλτάκου. Η πολιτική του ωρίμανση μεγαλώνει και έχει κάνει το ψέμα τέχνη.

Μια μικρή παρένθεση, είναι τρομερό να ακούς στα ΜΜΕ κάθε τσογλάνι (θηλυκό και αρσενικό) που το παίζει δημοσιογράφος, να βγαίνει και να λέει ότι είναι παράνομο να εκβιάζει με παράνομες βιντεοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή το πολιτικό σύστημα, και ότι θα πρέπει να τους κυνηγήσουν για αυτό. Για την ουσία του θέματος, για τους πολιτικούς εκβιασμούς που είπε και ο Κουβέλης, για τους εκβιασμούς που κάνουν σε εμάς, ΣΙΩΠΗ!

Ξέρετε κάτι όλοι εσείς… τα πουλημένα δημοσιογραφάκια, κάποια στιγμή, δεν θα υπάρχουν στην εξουσία αυτοί που σας πληρώνουν, και θα μείνετε μόνοι σας…

Στο σκεπτικό της κυβέρνησης είναι να κάνουν ότι μπορούν για να θολώσουν τα νερά και περιμένουν ότι σε λίγο καιρό, θα έχει ξεχαστεί το θέμα (τα φιλικά ΜΜΕ θα κάνουν ότι μπορούν). Ξαφνικά μας μιλούν για έξοδο στις αγορές γιατί έχουμε πια επιστρέψει ως χώρα, άγνωστο το που, αλλά επιστρέψαμε και τέλος.

Έχουμε και ένα Βενιζέλο που είναι από τους χειρότερους πολιτικούς που έχουν περάσει ποτέ. Τα ψέματα που έχει πει και λέει ακόμα, είναι ανώφελο να τα συζητήσουμε. Με τη σκέψη και μόνο ότι θα ασχοληθείς λίγο παραπάνω μαζί του, σου έρχεται κάπως…

Υπάρχει ένα σενάριο που είναι δύσκολο μεν να γίνει, αλλά, τα πάντα ρει. Εάν δεν καταφέρει η Χρυσή Αυγή να κερδίσει αυτά που θέλει ώστε να αρχίσει το θέμα να χαλαρώνει. Αν δεν πάρουν αυτά που θέλουν και βγάλουν και άλλα πιο σημαντικά πράγματα προς τα έξω -όπως λένε ότι έχουν-, τότε, θα ζήσουμε τρελές καταστάσεις με ηρωικές εξόδους και πιθανόν τριπλές εκλογές. Όπως είπα και πριν, είναι δύσκολο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο γιατί το κράτος έχει ωριμάσει και κάνει καλά τη δουλειά του, σε αυτό το θέμα, τους βγάζω το καπέλο.

Στο τιμόνι έχουμε δύο μεγάλους ψεύτες που παίζουν με την τύχη μας.

Μπορείς να εμπιστευτείς τον ψεύτη;

Μπορείς να περιμένεις ένα καλύτερο μέλλον που έχει βασιστεί στο ψέμα;

Μπορείς να το ανέχεσαι, για πολύ ακόμα;

Την ευθύνη δεν την έχουν μόνο αυτοί, υπάρχουμε και εμείς.


http://paganeli.wordpress.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου