Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

(Χωρίς σχόλια)! Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

alt(Σάββ. 19/04/14 - 15:22)
ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Η Iskra παραθέτει αυτούσια την απάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην ερώτηση του Σπύρου Κάραλη από την Κυρ. Ελευθεροτυπία (19/4) όσον αφορά το κάλεσμα του Αλ. Αλαβάνου για συνεργασία προς την Αριστερή Πλατφόρμα:

Ερώτ: Με αφορμή τη θέση που εσείς προσωπικά και τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας διατυπώνετε, υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη αν χρειαστεί, ο Αλέκος Αλαβάνος κάλεσε σε συνεργασία την Αριστερή Πλατφόρμα. Πως το σχολιάζετε;
Απάντ: Κατ' αρχάς η Αριστερή Πλατφόρμα είναι μια τάση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι κόμμα ή κόμμα μέσα στο κόμμα, ώστε να μπορεί να συνεργαστεί με άλλες οργανώσεις και πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς. Πέραν αυτού, για μας η ενότητα και η ριζοσπαστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες και γι' αυτό «ενωτικές» προτάσεις που αποβλέπουν σε «διασπάσεις» δεν θα έλεγα ότι είναι καθόλου εύστοχες. Το αντίθετο. Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα όσο ποτέ μέσα στην Αριστερά και αναφέρομαι γενικά στις δυνάμεις της, δεν είναι νέες διασπάσεις, περισσότερες εμφυλιοπολεμικές διαμάχες και άγονες αντιπαραθέσεις αλλά την ευρύτερη συνεργασία, τη συμπόρευση και τη συμπαράταξη όλης της Αριστεράς, μέσα από αμοιβαίες μετατοπίσεις και μέσα από τις όποιες διαφορές και αντιθέσεις, για μια προοδευτική ανόρθωση και αναγέννηση της πατρίδας μας.
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει ολόκληρη τη δήλωση του Αλ. Αλαβάνου:

''Εφόσον η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει σε αυτά που λέει -και ελπίζω ότι έτσι είναι - οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της.
Δεν είναι δυνατόν , ενώ πιστεύει ότι το θέμα της αποχώρησης από το ευρώ είναι θέμα προτεραιότητας να νομιμοποιεί την τοποθέτηση του κ.Τσίπρα ότι '' η αποχώρηση από το ευρώ είναι εθνική καταστροφή'' . Η να νομιμοποιεί την προσβλητική δήλωση Δραγασακη σε βουλευτές της Μέρκελ και του Σόιμπλε ότι η κρίση είναι δική μας και δεν μπορούμε να την επιρρίπτουμε σε ξένους''.
Κι ακόμα χειρότερα δεν μπορεί να νομιμοποιεί την κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι μια αλλαγή κυβέρνησης μπορεί να φέρει κατάργηση του μνημονίου μέσα στην Ευρωζώνη , όταν είναι πολύ καλά γνωστό ότι με τους κανονισμούς 472 και 473 που ισχύουν από φέτος , μνημόνια θα εφαρμόζονται σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της ευρωζώνης.
Καλούμε την Αριστερή Πλατφόρμα να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Να αναλάβει μαζί με το ΣΧΕΔΙΟ Β μια κοινή πρωτοβουλία για τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων για την απελευθέρωση της χώρας από τους καταναγκασμούς των δανειστών και της ευρωζώνης, για να υπάρξουν ταχύτατες και μαζικής κλίμακας απαντήσεις στις δραματικές πληγές της ανεργίας και της φτώχειας ,για την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση της χώρας.

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16076:2014-04-19-12-34-26&catid=83:aristera&Itemid=200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου