Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Βρυξέλλες: Χιλιάδες ζήτησαν «κοινωνική Ευρώπη»



Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες καταγγέλοντας την λιτότητα στην Ευρώπη ύστερα από κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (CES). Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Στο τέλος της διαδήλωσης σημειώθηκαν επεισόδια με τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση αντλίας νερού και δακρυγόνων για να απομακρύνουν το πλήθος από τα κτήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη - κυρίως από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία - πήραν μέρος στη διαδήλωση, μαζί με μικρή ομάδα Ελλήνων εργαζόμενων.
Οι διαδηλωτές ζητούσαν μια πιο κοινωνική Ευρώπη, ενώ στα πανό που κρατούσαν διάβαζε κανείς: «Μέτρα λιτότητας = διαρκής φτώχεια», «Λαός, όχι κέρδος».





«Το μήνυμά μας είναι απλό, όμως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν θέλουν να το ακούσουν. Το μήνυμά μας είναι ότι οι πολιτικές που εφαρμόζουν σε απάντηση στην οικονομική κρίση δεν αρκούν και στην πραγματικότητα έχουν επιδεινώσει την οικονομική και κοινωνική κρίση. Το μήνυμά μας είναι ότι η λιτότητα δεν λειτουργεί»,δήλωσε η γενική γραμματέας του CES Μπερναντέτ Σεγκόλ.
«Στόχος της κινητοποίησης είναι να ανοίξει ένας νέος δρόμος στην Ευρώπη χωρίς λιτότητα, αλλά με ισχυρές επενδύσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας ποιότητας», σχολίασε από την πλευρά της η Εμανουέλα Μπονασίνα, εκπρόσωπος της CES, η οποία κάλεσε τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου «υποψήφιους οι οποίοι θα αλλάξουν τον τρόπο που διοικείται η Ε.Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου