Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Αποκάλυψη: Απάτη οι πλούσιες κυρίες που μοιράζουν κρέας στην Βαρβάκειο

Αποκάλυψη: Απάτη οι πλούσιες κυρίες που μοιράζουν κρέας στην Βαρβάκειο

Δέκα πλούσιες κυρίες εμφανίστηκαν και στην πασχαλινή αγορά των κρεοπωλείων της Βαρβακείου, μοιράζοντας κρέατα αξίας τουλάχιστον 40.000 ευρώ σε φτωχούς καταναλωτές.
Όπως, όμως αναφέρει η Ημερησία, η "παραμυθένια" ιστορία των Χριστουγέννων που επαναλήφθηκε και το Πάσχα είναι ένα καλοστημένο ψέμα.

Όπως καταγγέλλουν με νόημα κρεοπώλες: "Αυτές οι πλούσιες κυρίες όλο στα ίδια και τα ίδια καταστήματα μπαίνουν. Στα δικά μας ποτέ...".
Μοιάζει με παραμύθι...
Και πώς να μη μοιάζει, όταν αυτό εκτυλίχθηκε για δεύτερη φορά με τον ίδιο τρόπο και κυρίως χωρίς κανένας να μπορεί να το αποδείξει.
Η πρώτη φορά ήταν παραμονές των περασμένων Χριστουγέννων, όταν, τότε, πέντε κυρίες έκαναν απόβαση στην αγορά των φτωχών και δώρισαν γαλοπούλες αξίας 20.000 ευρώ.
Η διαφορά στα ποσά έχει να κάνει με το είδος και το βάρος του κρέατος. Τη Μ. Τετάρτη μοίρασαν αρνιά και τις παραμονές των Χριστουγέννων γαλοπούλες. Ισως έχει να κάνει και με τον αριθμό των γυναικών: δέκα το Πάσχα, πέντε τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι ευαίσθητες κυρίες που βγαίνουν βόλτα για... χορηγίες στη Βαρβάκειο Αγορά δεν είναι τίποτα άλλο από μια καλοστημένη ιστορία, ένα «ψεματάκι» στην προσπάθεια των κρεοπωλών να προσελκύσουν κόσμο στα μαγαζιά της οδού Αθηνάς: «Πενία τέχνας κατεργάζεται» και όπου «πενία» η πτώση των πωλήσεων λόγω της κρίσης και όπου «τέχνας» το παραμύθι με τις κυρίες και τα τζιπ...
Μια ιστορία, λοιπόν, που διοχετεύεται στον Τύπο, αρχικά σε ένα μέσο ενημέρωσης, ως «αποκλειστικό θέμα», τις γιορτινές μέρες, τότε δηλαδή που η Βαρβάκειος αγορά προσπαθεί να κάνει τζίρο. Αμέσως αμέσως γίνεται αναπαραγωγή του θέματος από τα περισσότερα ειδησεογραφικά sites.
"Πες, πες", σου λέει, όλο και κάποιος θα «τσιμπήσει» και θα κατέβει να ψωνίσει. Αν και όπως καταγγέλλουν με νόημα κρεοπώλες: "Αυτές οι πλούσιες κυρίες όλο στα ίδια και τα ίδια καταστήματα μπαίνουν. Στα δικά μας ποτέ...".
Τα παράδοξα
Γίνεσαι πρωτοσέλιδο και σε βγάζουν στα κανάλια χωρίς να το καταλάβεις! Πώς είναι δυνατόν δέκα γυναίκες, οι οποίες καταφθάνουν με πολυτελή αυτοκίνητα στη Βαρβάκειο, έναν χώρο που σφύζει από κίνηση, να μοιράζουν χρήματα στους πολίτες... και μέσα σε τόσο κόσμο να μη βρεθεί ούτε ένας να τις βγάλει έστω μια φωτογραφία με το κινητό του;
Και μάλιστα για δεύτερη φορά, αφού και από την «επίσκεψή» των Χριστούγεννων πάλι δεν βρέθηκε κανείς να απαθανατίσει το όλο σκηνικό».
Τότε, πίσω από τη εμφάνιση των «κυριών με τα τζιπ» είχε διαδοθεί ότι βρισκόταν μια ισχυρή επιχειρηματική οικογένεια της χώρας, φήμη όμως που γρήγορα αποδείχθηκε αβάσιμη.


Read more: http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/435723/apokalypsi-apati-oi-ploysies-kyries-poy-moirazoyn-kreas-stin-varvakeio#ixzz2zcsVJzwG


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου