Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ «ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ» ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Οι «Μαχόμενοι Σχηματισμοί» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία όπου στεγάζεται το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας στα Πατήσια, η οποία σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 28 Μαρτίου.


Οι συντάκτες της προκήρυξης, η οποία δόθηκε στο zougla.gr το απόγευμα της Τρίτης, εξαπολύουν μύδρους κατά του καπιταλισμού, στηλιτεύοντας τις συνθήκες εργασίας που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. 

«Ακόμα λοιπόν και τώρα που ο κρατικός έλεγχος στην οικονομία θα θεωρούνταν από τους οικονομολογούντες ως αναχρονισμός, είναι εκείνος που καλείτε να βγάλει και πάλι το φίδι από την τρύπα. Θα εξυπηρετήσει το κεφάλαιο, ασκώντας τον ιστορικό του ρόλο ως το χρήσιμο αντίβαρο στην διελκυστίνδα πατρικίων – πληβείων, προφανώς υπέρ των πρώτων. 

»Κρατώντας από τη μία το μαστίγιο για την υποδούλωση και από την άλλη την νομοθετική πένα, μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία για τους έχοντες αφήνοντας σε εμάς να πληρώσουμε το μάρμαρο. Ξεκινώντας από τη σωτηρία των υπερχρεωμένων τραπεζών ( που για μεγάλο χρονικό διάστημα δημιούργησαν τραπεζικά προϊόντα – φούσκες τα οποία και επανεπένδυαν) με την ανακεφαλαιοποίηση τους, πάντα με λεφτά των φορολογούμενων , με την υφαρπαγή των μέσων επιβίωσης των μικρομεσαίων στρωμάτων μέσω της ανελέητης φορολόγησης των πάντων. Παράλληλα συνεχίζει την καταλήστευση του αποθεματικού των ασφαλιστικών ταμείων, και κυρίως την μαζική υποτίμηση της εργατικής δύναμης με διάφορους τρόπους. Το μενού περιλαμβάνει μειώσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, καθιέρωση κατώτατων μισθών υποτέλειας ( και για τους κάτω των 25 – ενώ χαρτζιλίκι)» σημειώνουν. 

Η επίθεση
Σε άλλο σημείο, οι συντάκτες της προκήρυξης αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και στο χτύπημα που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας, εξηγώντας ότι με τέτοιου είδους ενέργειες «επιδιώκουν να ζήσουν τον πολιτικό θάνατο του καθεστώτος».
«Την Παρασκευή 28 Μάρτη σύντροφοι, ανέβηκαν στο 2ο όροφο του εν λόγω κτηρίου που στεγάζει το Ινστιτούτο ( το οποίο αποτελείται από 3 ορόφους - σε σύνολο 5 ), όπου βρίσκονται τα γραφεία του Διοικητικού Συμβουλίου, παραβίασαν την είσοδο σπάζοντας το ενισχυμένο τζάμι αριστερά της πόρτας και τοποθέτησαν στο εσωτερικό των γραφείων 2 εκρηκτικούς – εμπρηστικούς μηχανισμούς μικρής ισχύος ( δοχεία με εύφλεκτα υλικά και μικρή ποσότητα δυναμίτη ) τους οποίους και πυροδότησαν επιτυχώς.

»Επιδιώκουμε να ζήσουμε τον πολιτικό θάνατο του καθεστώτος, εξελίσσοντας το βάθεμα της ρήξης, οξύνοντας το αρνητικό κλίμα. Να κατευθύνουμε τη διάχυτη αγανάκτηση προς έναν επαναστατικό δρόμο, δηλαδή να αναπτύξουμε τη συνείδηση της Τάξης» αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Παρατίθεται ολόκληρη η προκήρυξη χωρίς καμία δημοσιογραφική παρέμβαση:







Το τηλεφώνημα στο zougla.gr

Άγνωστος τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο του zougla.gr και ανέφερε ότι πίσω από συγκεκριμένο ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στα Πατήσια, έχει τοποθετηθεί μπλε σακούλα απορριμάτων που περιέχει usb με την ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό στο Ινστιτούτο Εργασίας.

Συνεργάτης μας πήγε στο σημείο και παρέλαβε τη σακούλα.



Το στικάκι με την προκήρυξη ήταν τοποθετημένο πίσω από ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στα Πατήσια
Το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκε τηλεφώνημα στα γραφεία του zougla.gr με το οποίο άγνωστοι ενημέρωσαν για την ύπαρξη της προκήρυξης
Το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκε τηλεφώνημα στα γραφεία του zougla.gr με το οποίο άγνωστοι ενημέρωσαν για την ύπαρξη της προκήρυξης


Το στικάκι με την προκήρυξη ήταν τοποθετημένο πίσω από ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στα Πατήσια
Το στικάκι με την προκήρυξη ήταν τοποθετημένο πίσω από ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στα Πατήσια






Εικόνες από το Ινστιτούτο Εργασίας λίγες ώρες μετά τον εμπρησμό:












Διαβάστε επίσης Εικόνες από την εμπρηστική επίθεση στο Ινστιτούτο Εργασίας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014, 16:27

Φωτιά στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014, 01:13


http://www.zougla.gr/greece/article/analipsi-ef8inis-997728


1 σχόλιο: