Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

(Σωστό)! Δυο «ειδησούλες» από αστικά ΜΜΕ και η σχετική τοποθέτηση του ΚΚΕ

 Δυο «ειδησούλες» από αστικά ΜΜΕ.
*Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της έκθεσης των γερμανικών think tanks για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία γίνεται κατόπιν «παραγγελίας» από τον υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίκμαρ Γκάμπριελ. Η Ελλάδα θα έχει ύφεση 0.7% και το 2015, ενώ η ανεργία θα κινηθεί στο 27%. Εκτιμήσεις απόλυτα αντίθετες από της προβλέψεις της Αθήνας.


* Το πρωτογενές πλεόνασμα που οδήγησε στην έξοδο στις αγορές δεν είναι βιώσιμο, καθώς στηρίζεται στην αφαίμαξη των καταθέσεων, και όχι στην ανάπτυξη. Μόνο τους τελευταίους μήνες οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 3 δις. Ευρώ. Ηδη οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο φτάνουν τα 64,5 δις ευρώ και συνεχίζουν να αυξάνονται κατά 1 δις τον μήνα περίπου. Το κράτος, για να παράγει πλεόνασμα, στραγγαλίζει την ιδιωτική οικονομία, όπου έχει αντίκτυπο η μείωση των καταθέσεων. Αυτό το μοντέλο είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει.

Κι η σχετική εκτίμηση του  γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα:

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθούν από τους πανηγυρισμούς για έξοδο στις αγορές δεν πρέπει να παρασυρθούν από την όποια πιθανή μικρή ανάκαμψη ακολουθήσει στη συνέχεια,εμείς δεν κάνουμε καταστροφολογία, εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι πρωτόγονες πλεόνασμα θα υπάρξει, μετά από τέτοια βαθιά κρίση που είχε η ελληνική καπιταλιστική κρίση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει ανάκαμψη, μόνο που αυτή η ανάπτυξη θα είναι μικρή, ασθενική και πολύ σύντομα θα έχουμε νέο κύκλο κρίσης, μόνο που αυτός θα είναι πιο βαθύς».


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6809.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου