Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός είναι ένας κοινοβουλευτικός λιποτάκτης

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός είναι ένας κοινοβουλευτικός λιποτάκτης
Επίθεση στον πρωθυπουργό πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Καρδίτσα κατά την συνάντηση που είχε με τοπικούς φορείς.

«Ο πρωθυπουργός είναι ένας κοινοβουλευτικός λιποτάκτης. Αποφεύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι, να έρχεται στη βουλή» είπε αρχικά.

«Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι προσπαθεί να ρίξει και την ευθύνη στην αντιπολίτευση για την επιλογή του να μην έρθει στη βουλή αυτή τη βδομάδα να δώσει εξηγήσεις για τον εξ' απορρήτων του, τον κ. Μπαλτάκο ο οποίος συνομιλούσε με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Εν συνεχεία αναφερόμενος στην προ Ημερησίας διάταξη που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «δεν θα γίνει αύριο, όπως είχε προγραμματιστεί από τον Πρόεδρο της Βουλής και μας είχε ενημερώσει, αλλά θα γινόταν δήθεν μεθαύριο διότι μπορεί ο πρωθυπουργός, αλλά δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί έχει ταξίδι στο εξωτερικό».
«Πράγματι, έχω ταξίδι στο εξωτερικό. Δηλώνω, όμως, δημοσίως ότι αν είναι να μας κάνει την τιμή και να κοπιάσει επιτέλους στη βουλή και να δώσει εξηγήσεις ο κ. Σαμαράς, θα ακυρώσω κάθε ταξίδι, προκειμένου να έρθει και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για την ακροδεξιά σέχτα του Μαξίμου που μας κυβερνά», τόνισε.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις» και συμπλήρωσε:
«Τώρα που φανερώθηκε ότι ο αντ' αυτού του πρωθυπουργού, που προφανώς εν γνώσει του, συνευρισκόταν και συνομιλούσε με τον "αντ' αυτού" του Φύρερ που βρίσκεται στον Κορυδαλλό νομίζω ότι πέφτουν οι μάσκες. Και όλοι συνειδητοποιούν ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν ιερό και όσιο. Δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, προκειμένου να ανακόψουν την ορμητική πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση της κοινωνικής σωτηρίας και άρα προς την ανατροπή των πολιτικών τους σχεδίων. Και να ξέρετε ότι το εντιμότερο από τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν θα είναι το ψέμα και η εξαπάτηση».
«Πλέον, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτό που μας έδωσαν ως «φάρμακο» για να θεραπεύσουν την «ασθένειά» μας, μας έκανε χειρότερα απ' ό,τι η «ασθένεια». Και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι υπήρξε δόλος. Το μνημόνιο δεν μας βγάζει από την κρίση. Το μνημόνιο διαλύει την κοινωνία. Διέλυσε την παραγωγική βάση της χώρας, την κοινωνική συνοχή, δημιούργησε φτωχούς, άνεργους, εξαθλιωμένους, απελπισμένους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε επίσης: 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/429795/tsipras-o-prothypoyrgos-einai-enas-koinovoyleytikos-lipotaktis#ixzz2yKGkjMGk


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου