Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

(Η εκκολαπτόμενη συγκυβέρνηση της διαπλοκής περνάει από την εξόντωση των συνεπών αντιμνημονιακών του ΣΥΡΙΖΑ)! Γιώργος Κατρούγκαλος στη HuffPost Greece: Κατασκευασμένη και ανυπόστατη σκευωρία το δημοσίευμα

DEFAULT

Πολιτική θύελλα ξέσπασε μετά από δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής που ισχυρίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ως δικηγόρος, έχει κατοχυρώσει προμήθεια για την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, ενώ όπως τονίζεται πολλά συμφωνητικά συνήφθηκαν στις ημερομηνίες 26 και 27 Ιανουαρίου, όταν δηλαδή ανατέθηκε το εν λόγω υπουργείο στον κ. Κατρούγκαλο και ορκίστηκε υπουργός.
Με αποκλειστική του δήλωση στην HuffPost Greece και την Σοφία Παπαϊωάννου, ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτηρίζει «κατασκευασμένη και ανυπόστατη σκευωρία το ρεπορτάζ» και ξεκαθαρίζει ότι εάν δεν ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά του για συγγνώμη από την εφημερίδα και καταβολή 10.000 ευρώ στο ΚΕΘΕΑ, θα τα ζητήσει στο πολλαπλάσιο.
Αναλυτικά ανέφερε στην HuffPost Greece
«Όλο το ρεπορτάζ αποτελεί κατασκευασμένη και ανυπόστατη σκευωρία. Είναι προφανές ότι το αποδεικτικό στοιχείο της σκευωρίας, το συμφωνητικό που υποτίθεται ότι αποδεικνύει την συναλλαγή μου με τους απολυμένους και διαθέσιμους, αφορά εντελώς άσχετη υπόθεση μισθολογικής φύσεως για την οποία καμία αρμοδιότητα δεν έχω ως υπουργός. Δεν πρόκειται για απλή συκοφαντία, αλλά για πλαστογραφία και προβοκάτσια που σκοπό δεν έχει να πλήξει εμένα προσωπικά αλλά την εφαρμογή του προγράμματος της κυβέρνησης. Γιατί η επαναπρόσληψη απολυμένων και διαθεσίμων δεν είναι δική μου εξαγγελία αλλά βασικό στοιχείο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ».
Το ιστορικό
Στο Βήμα της Κυριακής, σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο υπουργός προσλαμβάνει και διεκδικεί προμήθεια 12%», τονίζεται ότι ο υπουργός είχε υπογράψει «ιδιωτικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους, διασφαλίζοντας προμήθεια 12% επί των ακαθαρίστων ποσών».
Στο δημοσίευμα παρουσιάζεται ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, με ημερομηνία 27/1/15 το οποίο ωστόσο παρουσιάζεται κομμένο και εμφανίζει μόνο τα σημεία του συμφωνητικού όπου αναγράφεται το όνομα της δικηγορικής εταιρείας με το όνομα του κ. Κατρούγκαλου και της αμοιβής (12% από τα ακαθάριστα ποσά που θα εισπραχθούν). Το εν λόγω συμφωνητικό περιγράφεται από την εφημερίδα με τα εξής: «Ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ της εταιρείας του κ. Κατρούγκαλου και ιδιώτη. Ο εντολέας ζητεί από τον υπουργό και την εταιρεία του να χειριστεί την αγωγή του κατά του Δημοσίου. Η αμοιβή ορίζεται ότι θα είναι 12% από τα ακαθάριστα ποσά που θα εισπραχθούν».
Αναφέρει το δημοσίευμα: «Όπως επί λέξει αναφέρεται στη τελευταία παράγραφο των ιδιωτικών συμφωνητικών που έχουν υπογραφεί και έχουν κατατεθεί στις ΔΟΥ και στους δικηγορικούς συλλόγους, “σε περίπτωση λύσης της δικηγορικής εταιρείας Παπακωνσταντίνου-Κατρούγκαλος-Χλέπας και Συνεργάτες στα δικαιώματα της ως προς οτιδήποτε αφορά την παρούσα υπεισέρχεται ο δικηγόρος Γιώργος Κατρούγκαλος. Συνεπώς τα συμφέροντα του κ. Κατρούγκαλου είναι πλήρως διασφαλισμένα. Εφόσον οι υπάλληλοι του Δημοσίου επιστρέψουν στην εργασία τους και εισπράξουν τις αποδοχές που στερήθηκαν (περίπου το 25% των μηνιαίων αποδοχών τους για την προηγούμενη τριετία), τότε ο αναπληρωτής υπουργός δικαιούται το 12% των ακαθάριστων ποσών, ποσό που μπορεί να διεκδικήσει οποτεδήποτε!».
Κατρούγκαλος: Το επίμαχο συμφωνητικό έχει να κάνει με μισθολογική διαφορά
Νωρίτερα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Κατρούγκαλος, μίλησε για «πρωτοφανές» γεγονός, προβοκάτσια και πλαστογραφία.
Όπως είπε, το συμφωνητικό που αναφέρεται στο δημοσίευμα δεν αφορά διεκδίκηση επαναπρόσληψης, αλλά μικρή μισθολογική διαφορά ήδη εργαζόμενου στο Δημόσιο μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθεσε ότι κατά το παρελθόν συμμετείχε σε δικηγορική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει τις υποθέσεις περίπου 20 σχολικών φυλάκων που είχαν απολυθεί ή είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στις περιπτώσεις εκείνες θα εδίδετο αμοιβή μισού μισθού σε περίπτωση δικαστικής νίκης και όχι νομοθετικής ρύθμισης.
Η εταιρεία έχει διαλυθεί
Τόνισε δε ότι ο ίδιος έχει αποχωρήσει από την εταιρεία αυτή τον Ιούλιο του 2014, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής και εντάχθηκε σε μια άλλη δικηγορική εταιρεία από την οποία επίσης αποχώρησε όταν ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα. Η συγκεκριμένη εταιρεία, επισήμανε, έχει διαλυθεί και όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις, όπως και οι αμοιβές, έχουν περάσει στη δικηγόρο με την οποία υπήρξε συνέταιρος.
Σημείωσε, μάλιστα, με έμφαση ότι όλες οι υποθέσεις απολυμένων ή διαθέσιμων υπαλλήλων με τις οποίες είχε ασχοληθεί, κυρίως από πολιτική ευαισθησία, είχαν ασκηθεί το 2013 και το 2014, όταν ελήφθησαν τα αντίστοιχα μέτρα.
«Πιστεύω ότι κανένα τέτοιο έγγραφο δεν έχει κατατεθεί το 2015 ούτε από άλλο δικηγορικό γραφείο. Ωστόσο αν μου φέρουν έστω και ένα που να αφορά τις ημερομηνίες 26 και 27 Ιανουαρίου, που αναφέρει το δημοσίευμα, υπογεγραμμένο από μένα ή άλλο συνεργάτη μου τότε θα παραιτηθώ», επεσήμανε. «Αν είχα κάνει το συμφωνητικό θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθώ αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω», είπε επίσης.
Συλλεκτικό κομμάτι κιτρινισμού. Θα ζητήσει 10.000 υπέρ του ΚΕΘΕΑ
Ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε λέγοντας ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας είναι τελείως ανυπόστατο και το χαρακτήρισε συλλεκτικό κομμάτι κιτρινισμού, ψεύδους και συκοφαντίας.
Ανέφερε, επίσης, ότι τη Δευτέρα θα απαιτήσει από τη συγκεκριμένη εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη και να καταθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ στο ΚΕΘΕΑ. Στην περίπτωση που η εφημερίδα δεν το πράξει, θα καταθέσει αγωγή εναντίον της, ζητώντας πολλαπλάσιο ποσό, το οποίο θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό.
«Η ανοησία δεν είναι ποινικό αδίκημα, η συκοφαντία όμως είναι» ανέφερε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι επικοινώνησε ήδη με τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε, ενώ αναφερόμενος στους στόχους του δημοσιεύματος, είπε ότι πολλοί φοβούνται αυτή την κυβέρνηση και επιχειρούν να δημιουργήσουν αμφιβολίες, έστω και για λίγες ώρες, για την ηθική υπόσταση της ίδιας και των μελών της.
Μέγαρο Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται καλυμμένο από τις απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός, ωστόσο νωρίτερα φέρεται να του ζήτησε άμεσα να δώσει εξηγήσεις για το δημοσίευμα, όπερ και εγένετο με την συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου. Κυβερνητικοί παράγοντες μάλιστα υπενθύμιζαν ότι την Πέμπτη οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή είχαν «προαναγγείλει» ότι «θα έσκαγε» θέμα που θα προκαλούσε παραίτηση υπουργού και αναρωτιόντουσαν με ποια «υπόγεια διαδρομή» βουλευτές της ΝΔ γνώριζαν από την Πέμπτη τι θα γινόταν την Κυριακή. 
http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/21/politiki-katrougkalos-huffpost-greece-_n_6916352.html?1426967239&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου