Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Αφήστε το Facebook Αν δεν θέλετε να σας κατασκοπεύουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της ΕΕ (και όχι μόνο)


Φαίνεται ότι οι πολίτες της ΕΕ να πρέπει να εγκαταλείψουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook, εάν θέλουν να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε πρόσφατα ότι υπήρχαν σοβαρά ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής όσον αφορά τα δεδομένα των χρηστών των πολιτών της ΕΕ στο Facebook. Η νομοθεσία Safe Harbour δεν προβλέπει τίποτα  για την προστασία των δεδομένων από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της NSA .
"Θα μπορούσε να εξετάσετε το κλείσιμο του λογαριασμού σας στο Facebook" είπε  εισαγγελέας Yves Bot στην ακρόαση υπόθεσης σχετικής με την προστασία  των προσωπικών δεδομένων  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο.
Το πλαίσιο του νόμου Safe Harbour, είναι υπεύθυνο για τη μετάδοση των δεδομένων των πολιτών της ΕΕ εκτός της ΕΕ και
χωρίς το οποίο θα ήταν παράνομο να το πράξουν. 
Τα δεδομένα δεν πρέπει να διαβιβάζονται από τις επιχειρήσεις της ΕΕ λαμβάνοντας υπόψη τις προστασίες του Safe Harbour. Σύμφωνα με αυτό το πλαίσιο, οι ΗΠΑ δηλώνουν  ότι οι νόμοι είναι αρκετοί  και παρέχουν την κατάλληλη προστασία, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian .
Οι ΗΠΑ κατηγορούνται σε πολλές περιπτώσεις ότι έχουν παραβιάσει  την  ιδιωτική ζωή  και τα προσωπικά δεδομένα  των πολιτών .
Το PRISM πρόγραμμα συλλογής δεδομένων είναι το σημείο της επιχειρηματολογίας, καθώς είναι μέσα από αυτό ότι τα δεδομένα των πολιτών της ΕΕ έχουν περάσει  στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. 
Αυτή είναι μια άμεση παραβίαση του προτύπου οδηγίας της ΕΕ όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής ,γεγονός  που ακυρώνει  de facto το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο  Safe Harbour.
Ψηφιακά Δικαιώματα Ιρλανδία και η Πολωνία υποστηρίζουν επίσης ότι το Safe Harbour δεν είναι αξιόπιστο και το πλαίσιο έρχεται σε αντίθεση με την οδηγία για την προστασία των δεδομένων. Από την άλλη πλευρά, η Επιτροπή έχει την άποψη ότι το πλαίσιο δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως και ότι είναι ζωτικής σημασίας σε ότι αφορά την πολιτική και την οικονομία . 
Η Paula Barrett ο οποίος είναι ειδικός για την προστασία των δεδομένων στο δικηγορικό γραφείο Eversheds λέει ότι η παρέμβαση του δικαστικού σώματος σε θέματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων στρεβλώνει ακριβώς τη διαδικασία. Είπε ότι η απόφαση για την κατάργηση Safe Harbour δεν έχει την κατάλληλη απολύτως αιτιολόγηση τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά.
- See more at: http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2015/03/facebook.html#sthash.usmX19De.dpuf
http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2015/03/facebook.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου