Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Έληξε η στάση των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού


Εκτονώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς οι έγκλειστοι στην Α' πτέρυγα επέστρεψαν στα κελιά τους. Νωρίτερα επικράτησε ένταση, καθώς οι κρατούμενοι από όλες τις πτέρυγες αρνούνται να μπουν στα κελιά τους, διαμαρτυρόμενοι για την κράτηση της Αθηνάς Τσάκαλου, μητέρας των αδερφών Τσάκαλου, που κατηγορούνται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναταραχή ξεκίνησε αρχικά από τους κρατούμενους της πρώτης πτέρυγας του σωφρονιστικού καταστήματος και εν συνεχεία γενικεύτηκε.
Σημειώνεται πως η Αθ. Τσάκαλου είχε κριθεί προφυλακιστέα πριν από τρεις εβδομάδες, επειδή φέρεται ότι φιλοξενούσε την Αγγελική Σπυροπούλου. Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας είχε προτείνει πρόσφατα την αποφυλάκισή της.
«Όσοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά θα δουν τη φωτιά μπροστά τους», είναι, κατά πληροφορίες, ένα από τα συνθήματα των κρατουμένων.
Η ανακοίνωση των κρατουμένων που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο γράφει τα εξής:
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Εμείς οι κρατούμενοι των φυλακών Κορύδαλλου αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας μπροστά στον παραλογισμό και την αδικία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.
Εδώ και σχεδόν ένα μήνα το δικαστικό συμβούλιο που εξετάζει την αποφυλάκιση μιας 60χρονης μάνας και της γυναίκας του συγκρατούμενού μας Γ. Τσάκαλου επιδεικτικά κωφεύει παίζοντας με τη ζωή και την υγεία των απεργών πείνας και την ίδια τακτική ακολουθεί και το Υπ. Δικαιοσύνης που παρατείνει την ψήφιση του νομοσχεδίου εξαντλώντας τους συγκρατούμενους απεργούς πείνας τα αιτήματα των οποίων αφορούν όλους τους κρατούμενους και πρέπει να δικαιωθούν.
Εδώ δεν τίθεται θέμα συμπαράστασης, εδώ το πρόβλημα είναι όλων των κρατουμένων που έχουν μια γυναίκα και μια μάνα να τους επισκέπτεται στη φυλακή. Είναι φασιστικό και ανέντιμο η αστυνομία και οι δικαστές να εκδικούνται τους συγγενείς των κρατουμένων επειδή έχουν πρόβλημα μαζί τους.Δε θα ανεχτούμε να πληρώνουν οι οικογένειες μας για τις δικές μας επιλογές. Αρκετά ταλαιπωρούνται με το πόνο τους.
Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, στο πρόσωπο της συγκεκριμένης μάνας βλέπουμε τη δίκη μας μάνα και στο πρόσωπο της συζύγου βλέπουμε τη δική μας σύζυγο. Από σήμερα Σάββατο 28/03 αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας το βράδυ και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Όσοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά θα τα βρουν μπροστά τους και το δίκιο θα είναι με το μέρος μας.
Αν πάθει κάτι κάποιος απεργός πείνας οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Ό,τι είναι να γίνει ας γίνει!
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ!
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ!»
http://tvxs.gr/news/ellada/anastatosi-stis-fylakes-korydalloy-oi-kratoymenoi-arnoyntai-na-epistrepsoyn-sta-kelia-to


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου