Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Διακόπτει την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας: Το νομοσχέδιο ικανοποιεί τα βασικά αιτήματα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανακοίνωσε πως τερματίζει την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει από τις 2 Μαρτίου καθώς το νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση, το οποίο προβλέπει κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και ευνοϊκές ρυθμίσεις για κρατούμενους, ικανοποιεί τα βασικά αιτήματα.

«Μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχέδιου του Υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο ικανοποιεί τα βασικά αιτήματά μας διακόπτω την από 2 Μαρτίου απεργία πείνας. Ο αγώνας συνεχίζεται», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση. 
Σημειώνεται πως νωρίτερα η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Βάσω Λέβα, επισκέφτηκε τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Κώστα Γουρνά στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύονται μετά την πολυήμερη απεργία πείνας. Η κ. Λέβα επισκέφτηκε τους δύο κρατούμενους απεργούς πείνας για να ψυχολογική υποστήριξη και για ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. «Πήγα με όλη την καλή διάθεση να δω την κατάσταση και να διαβεβαιώσω για δύο πράγματα που είχαμε εξαγγείλει. Για την κατάργηση των φυλακών Γ’ τύπου, για πιο ανθρώπινες συνθήκες», τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Star Fm της Λαμίας.
Τους διαβεβαιώσαμε, είπε η κ. Λέβα, «ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε την προοπτική μας. Προκρίνουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τις διατάξεις που περιέχονται σε αυτό. Απλά μας είπαν ότι περιμένουν να κατατεθεί. Αυτή ήταν η τελευταία συζήτηση που είχαμε μαζί. Εμείς προτιθέμεθα Τρίτη ή Τέταρτη να κατατεθεί στις Επιτροπές».
Σε ερώτηση σχετικά με τη συνομιλία της με τον Δημήτρη Κουφοντίνα η κα Λέβα, σημείωσε: «Του είπα ακριβώς ποια είναι η προοπτική μας. Μου είπε ότι συμφωνώ αλλά πρέπει να συνεχίσω μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο». Σε σχέση με την κατάσταση της υγείας των κρατουμένων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα δήλωσε: «Εγώ την είδα την κατάσταση της υγείας τους καλή. Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι καταβεβλημένοι αλλά δεν κινδυνεύουν».
Ωστόσο η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη εξέλαβε την επίσκεψη της Βάσως Λέβα ως «διαπραγμάτευση με τρομοκράτες». Με ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ζήτησε εξηγήσεις για το «αν η κυβέρνηση έχει επαφές με τρομοκράτες για τη χάραξη την πολιτική της στα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη».
«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα, επισκέφθηκε τις φυλακές Δομοκού και το Νοσοκομείο Λαμίας για να συναντήσει το Δημήτρη Κουφοντίνα και άλλους έγκειστους τρομοκράτες, να τους στηρίξει ψυχολογικά και να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με τους τρομοκράτες προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της και να χαράξει την πολιτική της στα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη;».
Υπενθυμίζεται πως εκτός από τους Κουφοντίνα και Γουρνά σε απεργία βρίσκονται περισσότεροι από 20 κρατούμενοι μεταξύ αυτών και μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς. Μάλιστα σήμερα Παρασκευή εννέα μέλη της οργάνωσης μεταφέρθηκαν κάτω από αυστηρά μέτρα στα νοσοκομεία Τζάνειο, Σωτηρία, Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και Γενικό Κρατικό Αθηνών καθώς η κατάσταση της υγείας τους κρίθηκε «οριακή».
http://tvxs.gr/news/ellada/diakoptei-tin-apergia-peinas-o-koyfontinas-nomosxedio-ikanopoiei-ta-basika-aitimata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου