Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Οι φιλελέδες ετοιμάζονται για την πρώτη τους πορεία

Keria
Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι φιλελέδες, οι οποίοι ανησυχούν μήπως χρεοκοπήσει η Ελλάδα, η οποία χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια αλλά αυτοί δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα για είναι και κάπως καθυστερημένοι.

Βέβαια, οι φιλελέδες δεν θα έπρεπε να ανησυχούν καθόλου για την χρεοκοπία της χώρας , σε οποιαδήποτε εποχή, αφού αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με το δημόσιο -το οποίο μισούν- και ζουν από τις πολύ παραγωγικές και πρωτοποριακές δουλειές τους, οι οποίες προκαλούν παγκόσμιο θαυμασμό.
Κάποιοι κακοήθεις υποστηρίζουν πως οι φιλελέδες είναι έξαλλοι επειδή είναι όλοι κρατικοδίαιτοι και κινδυνεύουν να χάσουν την δημόσια κουτάλα που τους τάιζε τόσα χρόνια, για να το παίζουν αυτοί ανεξάρτητοι.
Τώρα οι φιλελέδες ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με κεντρικά αιτήματα να υποκύψει η κυβέρνηση στους δανειστές και στη συνέχεια να αντικατασταθεί η κυβέρνηση από μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, τα μέλη της οποίας θα προτείνουν οι ίδιοι, γιατί θέλουν να βάλουν ξανά στην κυβέρνηση τα αφεντικά τους.
Παράλληλα, οι φιλελέδες ζητούν να συνεχίσουν να δίνονται δάνεια στους ίδιους, για να συνεχίσουν να καταγγέλλουν πως η χώρα χρεοκόπησε επειδή οι υπόλοιποι Έλληνες έπαιρναν δάνεια και ζούσαν πάνα από τις δυνατότητές της.
Την πρωτοβουλία για την πορεία των φιλελέδων έχει η γνωστή επικοινωνιολόγος Λίλιαν Κουτρουμπέ, η οποία είναι γνωστή στους φιλελέ κύκλους ως «Την έχουμε πάρει όλοι».
Η Λίλιαν Κουτρουμπέ έγραψε στη σελίδα της στο Facebook πως βρίσκεται στο GB Corner και πως οι φράουλες που έχουν μαριναριστεί με πιπερόριζα και ξύδι βαλσάμικο δεν έχουν την γεύση του παρελθόντος, οπότε έφτασε η στιγμή ο φιλελέ χώρος να αφήσει κατά μέρος τις γαστρονομικές διαφωνίες του και να βγει ενωμένος στον δρόμο.
Η πρόταση της Λίλιαν Κουτρουμπέ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους φιλελέδες του Facebook, και ειδικά από τους ντιντήδες φιλελέδες, οι οποίοι είναι και οι περισσότεροι, αφού δεν έχουν αντιληφθεί πως η αντρική υστερία δεν είναι πολιτική άποψη αλλά λόγος για να σε πάνε στον ψυχίατρο.
Βέβαια, κάποιοι πρότειναν, αντί για πορεία, να φτιάξουν μια σελίδα στο Facebook, ώστε να μοιρολογάνε και να στηθοδέρνονται εκεί, αλλά η Λίλιαν Κουτρουμπέ κατάλαβε πως το πάνε για μια ακόμα σελίδα για αλλαξοκωλιές, οπότε τους είπε «ή πορεία ή δεν σας ξανακάνω like» και τους έπεισε.
Επειδή οι φιλελέδες δεν ξέρουν από συγκεντρώσεις, αναζητείται αναρχοαριστερός -με εμπειρία στον ποδαρόδρομο-, για να τους οργανώσει.
Μπροστά στο ενδεχόμενο η συγκέντρωσή τους να μοιάζει με συνάντηση μικρής παρέας για καφεδάκι, οι φιλελέδες αποφάσισαν να κάνουν την πορεία τους τη Μεγάλη Παρασκευή και ζητούν από τους διαδηλωτές να μαζευτούν έξω από τις εκκλησίες και να κρατάνε κεριά.

http://pitsirikos.net/2015/03/%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8E/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+pitsirikos%2FuPfN+%28%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου