Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΜΕ με τις δικές μας ανάγκες μπροστά από τα κέρδη των λίγων − Επεισόδια που δεν τα έπαιξαν τα κανάλια των εφοπλιστών − Δημήτρης Κουτσούμπας: Με ισχυρό ΚΚΕ για μια νέα κοινωνία (VIDEO - ΦΩΤΟ)



ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ 83η ΔΕΘ
Χιλιάδες διαδήλωσαν απέναντι στην αντιλαϊκή κλιμάκωση και την ιμπεριαλιστική εμπλοκή
Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων
Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες και νέοι συμμετείχαν στο μαζικό και γεμάτο παλμό συλλαλητήριο που οργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, διαδηλώνοντας με σύνθημα «Η ανάπτυξη τους σημαίνει ΝΑΤΟ – Φτώχεια – Πόλεμοι. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες».
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη 83η ΔΕΘ
Σάββατο 08/09/2018 - 18:56 - Ενημέρωση: Σάββατο 08/09/2018 - 19:09
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 83η ΔΕΘ παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε δήλωση που έκανε από την πλ. Αριστοτέλους, τόνισε:
«Σήμερα εδώ από τη Θεσσαλονίκη, σε μια αστυνομοκρατούμενη - αμερικανοκρατούμενη πόλη, διαδηλώνουμε κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Οχτώ χρόνια τώρα εναλλάξ οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, μας έφεραν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Η επόμενη μέρα του κυρίου Τσίπρα δεν έχει να διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη. Γιατί συνεχώς θα υπάρχουν, απ' ό,τι φαίνεται, οι μνημονιακοί νόμοι, οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα υπάρχει ο λαός μας να υποφέρει κάτω από τη φτώχεια και την ανεργία, θα υπάρχουν οι αμερικανοΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί εδώ στην περιοχή, κάτω από τους οποίους η κυβέρνηση έχει δώσει γην και ύδωρ όλα αυτά τα χρόνια.
Και βεβαίως ο ελληνικός λαός κοιτάει μπροστά. Πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά. Με ισχυρό ΚΚΕ, με εργατικό κίνημα δυνατό, με κοινωνική συμμαχία μπορούμε να φέρουμε τις αναγκαίες ανατροπές, τις ριζικές αλλαγές, με τον λαό πραγματικά στην εξουσία για μια νέα κοινωνία, νέα οικονομία».
Με συνθήματα, δρώμενα, πικέτες, στην μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και στην συνέχεια στην πορεία, πίσω από τα πανό τους, οι διαδηλωτές απάντησαν αγωνιστικά στην ένταση της εκμετάλλευσης, στην κυβερνητική κοροϊδία περί «εξόδου από τα μνημόνια» και «ανάκτησης δικαιωμάτων», τη στιγμή που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση και παράλληλα βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με τεράστιους κινδύνους για το λαό.



Με τη μαζική τους συμμετοχή, χιλιάδες διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς διαδήλωσαν κόντρα στην αστυνομοκρατία, κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας και προβοκάτσιας που καλλιεργήθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες από διάφορες πλευρές.
Ανάμεσα στα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία και τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας που συμμετείχαν συγκροτημένα στην κινητοποίηση, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία εργαζομένων από κλάδους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις όπως οι συμβασιούχοι ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ.
Ξεκαθάρισαν ότι λύση δεν είναι η απογοήτευση, η μοιρολατρία και η αναμονή «φιλολαϊκής» διακυβέρνησης εντός των ίδιων τειχών, αλλά ο ανυποχώρητος ταξικός, μαχητικός, μαζικός αγώνας, μέσα από τα Σωματεία, με οργανωμένη πάλη στους τόπους δουλειάς, κόντρα σε κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΝΑΤΟ – ΕΕ, με αποδυνάμωση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, με αγώνα που βάζει μαχητικά στο επίκεντρο τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.
Πλέον, μετά το επιτυχημένο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην ΔΕΘ, η σκυτάλη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων περνάει στα συλλαλητήρια που οργανώνουν σωματεία και φορείς της Αττικής την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη, σε Αθήνα, Πειραιά και Ανατολική Αττική.
‘Ολο το χρονικό εδώ: 902
*
Χιλιάδες εργαζομένων και λαού συμμετείχαν στο μαζικό και γεμάτο παλμό τοσυλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου, με σύνθημα «Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες».
Το συλλαλητήριο που ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, συνεχίστηκε με μια μαζική και ζωντανή διαδήλωση η οποία μέσω της Τσιμισκή πορεύτηκε προς το Βελλίδειο και στην συνέχεια μέσω της Αγγελάκη και της Εγνατίας κατέληξε συντεταγμένα στο Άγαλμα Βενιζέλου, με συνθήματα όπως«Τη ζωή που φτιάχνουν πρέπει να αλλάξεις - Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις - Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» και «Χωρίς εσένα, γρανάζι δεν γυρνά - Εργάτη μπορείς, χωρίς αφεντικά» να δονούν την ατμόσφαιρα.
«Η ανάπτυξη τους σημαίνει ΝΑΤΟ – Φτώχεια – Πόλεμοι. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες» έγραφε το πανό που ήταν στη κεφαλή της πορείας στέλνοντας το μήνυμα της κινητοποίησης. Ακολουθούσαν δεκάδες μπλοκ εργατικών σωματείων από διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς, ενώσεων αυτοαπασχολουμένων, συλλόγων γυναικών, αγροτών και φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Το «παρών» έδωσαν και μαθητές, με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Θεσσαλονίκης.
902, Σάββατο 08/09/2018 - 20:20 - Ενημέρωση: Κυριακή 09/09/2018 - 11:24
https://zbabis.blogspot.com/2018/09/PAME-me-tis-dikes-mas-ananges-mprosta-apo-ta-kerdi-ton-ligon-Epeisodia-pou-den-ta-epaixan-ta-kanalia-ton-efopliston-Koutsoumbas-Ishyro-KKE-gia-mia-nea-koinonia-video-foto.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου