Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

(Στην κόψη)! Οι χρήσιμες σφαλιάρες από χρήσιμους ηλίθιους

«Άγνωστοι» ξυλοκόπησαν τον βουλευτή του Σύριζα Πέτρο Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα μετά από την αποχώρησή του από ποδοσφαιρικό αγώνα. Διαβάζουμε σε όλα τα ΜΜΕ ότι ο βουλευτής πέρασε πεζός μπροστά από το στέκι των οργανωμένων οπαδών της Καλαμάτας με την ονομασία «Bulldogs» και αφού αντάλλαξε μερικά κοσμητικά επίθετα με αφορμή το Μακεδονικό, αρκετοί από τους Bulldogs τον ξυλοκόπησαν. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο βουλευτής μετά τον αγώνα δεν πέρασε πεζός, αλλά με την μοτοσυκλέτα του μπροστά από τον σύνδεσμο. Εκεί κάποιος του φώναξε Macedonia και ο βουλευτής σταμάτησε την μοτοσυκλέτα, κατέβηκε κάτω και άρχισε να τσαμπουκαλεύεται και να ζητάει το λόγο με τα εν λόγω άτομα. Κάπου εκεί γλίστρησε και όταν έπεσε τον χτύπησαν κάποιοι από αυτούς. Όταν σηκώθηκε ανταπέδωσε με μια γροθιά στο πρόσωπο ενός από αυτoύς. Οπότε άλλο πράγμα το πεζός και άλλο σε μοτοσυκλέτα που σταματάει για τσαμπουκά.

Όποιος είναι από την Καλαμάτα γνωρίζει ποιοι είναι οι Bulldogs και που είναι το στέκι τους, πόσο μάλλον όταν ασχολείται έστω και λίγο με τα ποδοσφαιρικά πράγματα, όπως ο Κωνσταντινέας που είχε διατελέσει για πάρα πολλά χρόνια διαιτητής. Οπότε ήξερε από πού περνάει, ήξερε το ποιον αυτού που του φώναξε Macedonia και το πιο σημαντικό ήξερε που σταμάτησε την μοτοσυκλέτα.
Οι Bulldogs λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο παρά από ένα συνονθύλευμα ακροδεξιών, ναζιστικών και φασιστικών στοιχείων. Μάλιστα συσπειρώνει, χάριν του ποδοσφαίρου, σχεδόν όλες τις ακροδεξιές τάσεις που για τον έξω κόσμο φαίνονται διαφορετικές. Από «αυτόνομα» ακροδεξιά κομμάτια, «δυσαρεστημένα» μέχρι και της Χρυσής Αυγής. Πολλά σύμβολα  που αναρτούν στο γήπεδο (στόχους, η νεκροκεφαλή της ομάδας compact 18) αλλά και συνθήματά τους αφορούν το ακροδεξιό ποιόν τους.
Έτσι, λοιπόν, ο Κωνσταντινέας πέρασε από αυτή την γνωστότατη φασιστοφωλιά και θεώρησε σωστό να κατέβει από την μοτοσυκλέτα για να καθαρίσει. Σαν αντιφά τουρίστας που πήγε να δει την «Μαύρη Θύελλα» (παρατσούκλι της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας) και μετά θέλησε να κάνει αντιφασιστική γυμναστική.
Η εξουσία πάντα χρειάζεται χρήσιμους ηλίθιους και σε αυτή την περίπτωση οι ηλίθιοι λειτούργησαν έτσι όπως όφειλαν, κάνοντας άριστα την δουλειά τους. Η παράσταση κρίνεται επιτυχής και έσπευσαν όλοι οι πολιτικάντηδες να τσιμπολογήσουν λίγη υπεραξία. Έτρεξαν όλα τα κόμματα να καταδικάσουν την βία που δέχτηκε ο Κωνσταντινέας από τους φασίστες χουλιγκάνους, συσπειρώνοντας τους «καλούς» και δείχνοντας τους «κακούς» και ο Σύριζα ξαναθύμισε σ’ όλα εκείνα τα απολωλότα  αντιφασιστικά πρόβατα ποιος είναι ο ποιμένας. Άλλωστε εκλογές έρχονται….
Ελευθερόκοκκος


https://anarchypress.wordpress.com/2018/09/24/%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου