Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΔΗΜΑΡ ΚΑΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!! [ video ]


Η μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 φέρνει νέες πολιτικές προτιμήσεις για τα δημοτικά πράγματα της Πάτρας. Από τότε η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν διαλύθηκε, αφού και αποχώρησαν τα στελέχη της ''αριστερής'' πτέρυγας του τότε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως γιατί δεν ενέπνευσετο αυτοδιοικητικό σχήμα του.
Το 2014 η ΡΑΠ με επικεφαλής τον νυν βουλευτή Κώστα Σπαρτινό έφτασε μόλις στο 16% και αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο. Δημοσκοπικά σήμερα η ΡΑΠ δεν ανιχνεύεται σε ποσοστό πάνω από 5% πλέον, αν και εκπροσωπεί ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον περιορίζεται σε φτηνή δεξιά αντιπολίτευση απέναντι στον Πελετίδη και βέβαια δεν έχει διαφοροποιηθεί καθόλου από την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα.Σε επίπεδο περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήδη είναι κοινό μυστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη, υποστηριζόμενο και προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Απόστολο Κατσιφάραπαραιτούμενος ο ίδιος από δική του υποψηφιότητα, που βέβαια θα πάτωνε.



Προχθές το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Γρηγόρης, μέλος της Νομαρχιακής του κόμματος, σε φουλ αντικομμουνιστική ανάρτηση έγραφε: "ΑΝΤΙ ΕΠΙΜΥΘΙΟΥ....Ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Πάτρα, οφείλει να βρει τον προσφορότερο τρόπο για να απαλλαγεί η Πόλη, απο το σταλινικό Νεάντερταλ....ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ !!!"

Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε καν να καταφέρει να βρει υποψήφιο που να βγει έστω δεύτερος απέναντι από τον Πελετίδη, αφού οι αριστεροί και προοδευτικοί ψήφοι σχεδόν αποκλειστικά θα πάνε στον πλέον επιτυχημένο, κατά γενική ομολογία Δήμαρχο, οι παραπάνω δηλώσεις ισοδυναμούν με πρόθεση κοινής καθόδου του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με οποιαδήποτε υποψήφιο είτε προέρχεται από ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, αρκεί να ρίξουν από τον δημαρχιακό θώκο τον Πελετίδη.
Από την άλλη, θετικά απάντησε στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Δημοτική παράταξη της ''ΡΑΠ''(ΣΥΡΙΖΑ), ο επικεφαλής της  αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο της Πάτρας ''Νέα Πόλη''(ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)  Κ. Χριστόπουλος, με αφορμή  σχετική ερώτηση, που του έγινε στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή του Γ. Γεωργόπουλου  ''Πράσινο, Κόκκινο σε γαλάζιο Φόντο'' στο ‘Ράδιο Γάμμα».https://www.mixcloud.com/radiogamma/ο-κώστας-χριστόπουλος-ζωντανά-στην-εκπομπή-του-γιάννη-γεωργόπουλου/
Ο Κ. Χριστόπουλος επεσήμανε πως «βεβαίως και θα συνεργαζόμουν με την ΡΑΠ, την οποία αποτελούν άνθρωποι που νοιάζονται για την πόλη», προσθέτοντας πως είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο συμμετοχής της παράταξής του σε ένα νέο δημοτικό σχήμα, το οποίο θα διεκδικήσει το Δήμο, ακόμα και αν δεν είναι αυτός που θα ηγηθεί. 



Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε ταξικό στρατόπεδο και φαίνεται σε κάθε επιλογή του...Με την Δεξιά θα συμβαδίζει πάντα από εδώ και πέρα! Οι παρατάξεις ''ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη'', ''Τώρα για την Πάτρα'' και ''Αγωνιζόμενοι Πολίτες'',συναντήθηκαν και συνεδρίασαν προχτές με κύριο θέμα το πώς δεν θα επανεκλεγεί ο Πελετίδης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. 
Γεφύρωσαν έτσι αβυσσαλέες διαφορές και απόψειςπου είχαν για το μέλλον της Πάτρας, και κατέληξαν πώς....
«Στόχος για το μέλλον είναι η δημιουργία μιας παράταξης με ανθρώπους από τον προοδευτικό χώρο, ώστε να ξυπνήσουν όσοι βρέθηκαν σε τέλμα και απογοητεύτηκαν.
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι λαϊκό αποκούμπι, είναι μορφή εξουσίας του κράτους κι έτσι την θέλουμε. Μπορεί να μην έχει αυτό τον ρόλο σήμερα γιατί η δημοτική Αρχή σήμερα την αποκαλεί ''διοίκηση'', ότι είναι παράρτημα της διοίκησης. 

Μπορεί να έχει δίκιο σε πολλά, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Δεν λέμε είσαι διοίκηση, μείνει διοίκηση και σε απαξιώνουμε ακόμα περισσότερο. Εμείς την θέλουμε Τοπική Αυτοδιοίκηση». 
Με θέσεις που θυμίζουν πρόεδρο Εδεσσαϊκού πάντως, δε φαίνεται η νέα παράταξη να ξεκινάει με....''ιδιαίτερες ελπίδες''

http://patrinaki.blogspot.com/2018/09/video_78.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου