Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Η διεθνής μαφία του Ερντογάν και οι Μορμόνοι των ΗΠΑ

Η διεθνής μαφία του Ερντογάν και οι Μορμόνοι των ΗΠΑ

«Μην μπερδεύεσαι με δουλειές που είναι ψηλότερες από το μπόι σου» λένε οι Τούρκοι και συμπληρώνουν «ό,τι δεν σου έρχεται στο μυαλό, σου πέφτει στο κεφάλι». Στην Ελλάδα συνηθίζουμε το «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες». Οι τρεις αυτές λαϊκές ρήσεις ταιριάζουν γάντι στην υπόθεση που αφορά άμεσα την παρέα που κυβερνά την Τουρκία. Μία παρέα η οποία λειτουργεί με χαρακτηριστικά, κώδικες και πρακτικές ισλαμικής Cosa Nostra. 

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με έναν από τους δύο Αμερικανούς επιχειρηματίες που συνελήφθησαν για φορολογική απάτη ύψους 511 εκατ. δολαρίωνΠρόκειται για μία αποκάλυψη της αντιπολιτευτικής και ενημερωτικής τουρκικής ιστοσελίδας «AHVAL» που έρχεται να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του διεθνούς παράνομου δικτύου Ερντογάν, αλλά και να συμπληρώσει τις υπόγειες διαδρομές του μαύρου χρήματος που διακινεί η προσωπική μαφία του Τούρκου προέδρου.

Μία φωτογραφία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήλθε στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζει τον πρόεδρο της Τουρκίας να ποζάρει με φονταμενταλιστές Μορμόνους, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ στις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με έναν από τους δύο Αμερικανούς επιχειρηματίες που συνελήφθησαν για φορολογική απάτη ύψους 511 εκατ. δολαρίων, μετέδωσε η εφημερίδα «Salt Lake Tribune». Η Salt Lake City θεωρείται και είναι η πρωτεύουσα της ιδιότυπης, προτεσταντικής παράδοσης αίρεσης των Μορμόνων οι οποίοι ακολουθούν το τυπικό της πολυγαμίας.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος συνάντησε τον Jacob Ortell Kingston, ένα από τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται πως διεκδίκησαν δολίως 511 εκατομμύρια δολάρια σε πιστώσεις φόρου από το αμερικανικό ταμείο έπειτα από παραποίηση εγγράφων που καταδείκνυαν ότι η εταιρεία τους είχε κατασκευάσει βιοκαύσιμα.

Αυτή η σύνδεση, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποτελεί μία από τις πολλές «ιδιόμορφες συνδέσεις» που συσχετίζουν τον Jacob και τον αδελφό του Isaiah Kingston με «σκιώδεις συναλλαγές και ενέργειες» τόσο στην Τουρκία όσο και στις ΗΠΑ. Για τον λόγο αυτόν συνδέεται και με την ειδική έρευνα του Ρόμπερτ Μιούλερ.

Οι αδελφοί Kingston έχουν χαρακτηριστεί από τις δικαστικές αρχές της Γιούτα ως μέλη «οικογένειας οργανωμένου εγκλήματος» και συνελήφθησαν στις 23 Αυγούστου στο Λος Άντζελες.


Από αριστερά: Jacob Ortell Kingston, Sezgin Baran Korkmaz, Recep Tayyip Erdogan και Caglar Sendil, πρόεδρος της Mega Varlik Corporation.
Από αριστερά: Jacob Ortell Kingston, Sezgin Baran Korkmaz, Recep Tayyip Erdogan και Caglar Sendil, πρόεδρος της Mega Varlik Corporation.


Η «Tribune» αναφέρεται και σε έναν τρίτο άνδρα που συμπεριλαμβάνεται στο κατηγορητήριο για την υπόθεση, τον Ρώσο επιχειρηματία Lev Aslan Dermen (γνωστός και ως Levon Termendzhyan). Ο ίδιος κατηγορείται ότι ηγείται μιας εγκληματικής οργάνωσης στη Ν. Καλιφόρνια, η οποία χρησιμοποιούσε ένα διεφθαρμένο στέλεχος της υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνειακής Υπηρεσίας για να περνά άτομα παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή, κλεμμένο πετρέλαιο. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει υπόθεση ξεπλύματος ποσού ύψους 11,2 εκατ. ευρώ, χρήματα που προήλθαν από την εταιρεία SBK Holdings USA Inc., ιδιοκτησίας των αδελφών Kingston.

Η εν λόγω εταιρεία συνδέει ακόμη έναν άνδρα, τον Τούρκο επιχειρηματία Sezgin Baran Korkmaz, σε μία ακόμη αλυσίδα διασυνδέσεων που οδηγούν σε υποθέσεις μεταφοράς τεράστιων χρηματικών ποσών στην Τουρκία, αφενός, αλλά και αφορούν στην έρευνα του Μιούλερ στις ΗΠΑ, αφετέρου.

Ο Korkmaz είναι ιδιοκτήτης της τουρκικής SBK holdings η οποία διαχειρίζεται ένα «ποικίλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, φαρμακευτικών προϊόντων, χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ενέργειας, αλλά και μια αεροπορική εταιρεία που πτώχευσε, την BoraJet».

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ακόμη επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία, όπου ο Korkmaz διαπραγματευόταν deal 1 δις δολαρίων με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Korkmaz είχε ήδη υπογράψει συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 850 εκατ. δολαρίων για ένα πρότζεκτ διασύνδεσης της Χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία. Ωστόσο, τελικά, η συμφωνία παραχωρήθηκε σε έναν στενό φίλο του Πούτιν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Παρά το γεγονός ότι το 2016 ο Jacob Kingston είχε καταθέσει στο δικαστήριο ότι δεν είχε πλέον επενδυτικό ενδιαφέρον για την Τουρκία, τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η εταιρεία Washakie ιδιοκτησίας του, η SBK και η Noil Energy Group του Dermen σχεδίαζαν επενδύσεις ύψους 950 δις στη χώρα.

Επιπρόσθετα, δικαστικά έγγραφα καταδεικνύουν ότι έγιναν επενδύσεις επί τουρκικού εδάφους ύψους 130 εκατ. δολαρίων μέσω SBK. Οι επενδύσεις των αδελφών Kingston πραγματοποιήθηκαν έπειτα από επαφές με τον Korkmaz, ο οποίος τους αποκάλεσε «προστάτες των Μορμόνων».

Ο τοπικός Τύπος στην Τουρκία αναφέρει ότι ο Dermen έχει ήδη αγοράσει ένα μεγάλο ακίνητο στη χώρα και σχεδιάζει την αγορά ενός ξενοδοχείου αξίας 650 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, μέσω μιας ξεχωριστής υπόθεσης στις ΗΠΑ, το όνομα του Korkmaz συνδέθηκε με μια έρευνα σε ανώτατους θεσμούς στις ΗΠΑ που οδηγούν και στον Λευκό Οίκο.

Πέρυσι, ο Korkmaz κλήθηκε από τον ειδικό εισαγγελέα που διερεύνησε την υπόθεση της ενδεχόμενης ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Ως αιτία της κλήτευσης ήταν οι επαφές του με τον Ekim Alptekin, ο οποίος προσέλαβε τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Trump, Michael Flynn, προκειμένου να κάνει «lobbying» για την Τουρκία, σύμφωνα με την «ProPublica».


Korkmaz και Erdogan
Korkmaz και Erdogan


Ως γνωστόν, στις ΗΠΑ διεξάγεται μεγάλη δικαστική έρευνα σε ανώτατο επίπεδο για ενδεχόμενες παραβιάσεις των ομοσπονδιακών ποινικών νόμων που αφορούν στα περί εμπλοκής ξένων πρακτόρων στις εσωτερικές συνταγματικές διαδικασίες, όπως οι εκλογές, μεταξύ άλλων αδικημάτων.

Οι ανακριτές ανακάλυψαν ότι ο Flynn είχε αποδεχθεί περισσότερα από $ 500.000 από τον Alptekin για να διερευνήσει τρόπους για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, του μετριοπαθούς ισλαμιστή κληρικού και βασικού αντιπάλου του Ερντογάν ο οποίος ζει στην Πενσυλβανία και που η Άγκυρα θεωρεί ότι σχεδίασε την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 κατά του σημερινού προέδρου της Τουρκίας.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο διεξάγει έρευνα πιθανής παραβίασης του ποινικού δικαίου, η οποία σχετίζεται μεταξύ άλλων με την παραβίαση του νόμου περί εμπλοκής ξένων πρακτόρων» αναφέρεται στην κλήτευση.

Σύμφωνα με την «ProPublica», η κλήτευση του Korkmaz από τον Μιούλερ εντάσσεται στο πλαίσιο της έρευνάς του για την πηγή των κονδυλίων που καταβλήθηκαν στον Flynn.

Το περιβάλλον Korkmaz διαψεύδει τις κατηγορίες.

To δημοσίευμα της Ahval
To δημοσίευμα της Ahval


Η έρευνα Μιούλερ

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ διεξάγει έρευνα για πιθανή ρωσική ανάμειξη στην προεκλογική εκστρατεία το 2016.

Ειδικότερα, στον Μιούλερ ανατέθηκε να διενεργήσει έρευνα για να εξακριβωθεί εάν η Ρωσία αναμείχθηκε στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, εάν υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα σε Ρώσους αξιωματούχους και στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου υποψήφιου προέδρου και εάν ο Τραμπ παρακώλυσε τη Δικαιοσύνη με σκοπό να αποπροσανατολίσει το έργο της.



http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-die8nis-mafia-tou-erntogan-ke-i-mormoni-ton-ipa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου