Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Αδελφοί Ψωμιάδη: Η αστική δικαιοσύνη στα καλύτερα της

Για τον ανεκδιήγητο, γραφικό, λουλούδι της διαπλοκής και ρεμούλας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, έχουμε γράψει πολλές φορές στον ιστότοπο μας.

Επανερχόμαστε σήμερα με αφορμή δημοσίευμα που υπάρχει σε ιστοσελίδα της Βόρειας Ελλάδας για να εστιαστούμε σε κάτι το οποίο έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Για το πώς αντιμετωπίζει δηλαδή η αστική δικαιοσύνη και οι ελεγκτικοί κρατικοί μηχανισμοί "τα δικά τους παιδιά", όταν τύχει και αποκαλυφθούν οι λαμογιές τους. 

Ας ξεκινήσουμε απ' την επικαιρότητα. Η ιστοσελίδα voria.gr φέρνει στην δημοσιότητα μια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις γνωστές μεθοδεύσεις της διοίκησης των αδελφών Ψωμιάδη, όταν είχαν υπό τον έλεγχο τους την Νομαρχία Θεσσαλονίκης με τα "διαβόητα 45αρια".
Εκεί λοιπόν διαβάζουμε ότι: "Συνολικό ποσόν 1.044.360,98 ευρώ καταλογίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο σεβάρος του πρώην αντινομάρχη Διονύση Ψωμιάδη και άλλων εννέα υπηρεσιακών παραγόντων και υπαλλήλων της άλλοτε νομαρχίας Θεσσαλονίκης, καθώς και τριών εργολάβων, ως υπαίτιους για την πληρωμή έργων για τα οποία είτε δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι εκτελέστηκαν είτε μεθοδεύτηκαν κατά τρόπο παράνομο".

Προσέξτε κάποιες 'λεπτομέρειες" τώρα. Ολη αυτή η απάτη που εφάρμοζαν οι αδελφοί Ψωμιάδη, Παναγιώτης και Διονύσης, όσο καιρό διοικούσαν την νομαρχία Θεσσαλονίκης έχει ρθει στο φως εδώ και σχεδόν εννιά (9) ολόκληρα χρόνια! 
Μάλιστα τότε δημοσιεύματα που υπήρξαν έκαναν λόγο ότι τα δυο δεξιά αυτά μπουμπούκια και η κλίκα τους με τις ενέργειες τους ζήμιωσαν το ελληνικό δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ είναι άγνωστο τι ποσό κατέληξε στις τσέπες τους.  

Συγκεκριμένα εφημερίδα ανέφερε ότι τον Π. Ψωμιάδη οι «γαλάζιοι» της Θεσσαλονίκης τον αποκαλούσαν ο «κύριος 10%», γιατί τόσο καθόριζε την μίζα που έπαιρνε από τους εργολάβους στους οποίους ανέθετε έργα της Νομαρχίας.

Σημείωνε χαρακτηριστικά η «Μακεδονία»: «Απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ μετρά το ελληνικό δημόσιο από την πρωτοφανή υπόθεση τής κατ’ ουσία απευθείας αναθέσεως έργων, που εφαρμόζει με προκλητικό τρόπο η διοίκηση των αδελφών Ψωμιάδη στη νομαρχία Θεσσαλονίκης…. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους και κυρίως στο διάστημα μετά το 2005 έχει στηθεί μία πρωτοφανής ιστορία με τα λεγόμενα "45άρια", έργα δηλαδή που εκτελούνται μέσω πρόχειρων διαγωνισμών, οι οποίοι στην πράξη ισοδυναμούν με απευθείας αναθέσεις σε ένα "κλειστό" κύκλωμα έμπιστων και "ημέτερων" εργολάβων».
Και μιλάμε ότι αυτό το δημοσίευμα ήταν 26 Απρίλη του 2010!!!

Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι. Η ότι ιστορία μπερδεύτηκε στις δικαστικές καλένδες -νομίζουμε ότι υπήρξε και μια μικρή ποινή στον Π. Ψωμιάδη κι αυτή με αναστολή- και το κόμμα του αναγκάστηκε να πετάξει έξω από τις τάξεις του τον πρώην υποψήφιο αρχηγό του (Ο Π. Ψωμιάδης έχει πάρει περίπου 10% στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ το 2009 για ανάδειξη αρχηγού της).

 Η ουσία πάντως είναι μία. Κανένα από τα αδέλφια Ψωμιάδη δεν πήγε φυλακή και σε κάποιες ποινικές εκκρεμότητες -σε βαθμό κακουργήματος- που υπάρχουν εναντίον τους, είναι ζήτημα χρόνου να .. πέσει σφουγγάρι. 

Οσο για το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον πρώην αντινομάρχη Θεσσαλονίκης Διονύση Ψωμιάδη, όλο και κάποιο νομικό παραθυράκι θα υπάρχει για να μην το πληρώσει. 
Σιγά τώρα που θα τσοντάρει ένα εκατομμύριο ευρώ για τις λαμογιές του. Δύσκολο είναι να δηλώσει κι αυτός "άπορος", όπως έκανε και ο Θέμος Αναστασιάδης, οι δικαστές να δείξουν κατανόηση και να του σβήσουν το πρόστιμό του; Εδώ οι λειτουργοί της Θέμιδας αντιλαμβανόμενοι την φτώχεια του "κομιστή" του έσβησαν πρόστιμο 5 εκατ. ευρω, στο ένα του Ψωμιάδη θα έχουν πρόβλημα;  

Αλλωστε οι λαμογιές από «δημοτικούς άρχοντες» στη συμπρωτεύουσα έχουν παρελθόν, όπως και η δικαστική αντιμετώπιση που είχαν (Δεν είναι αντιεξουσιαστές αυτοί βλέπετε).

Χαρακτηριστική περίπτωση ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργίου. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση – μαμούθ που είχε γίνει απ’ τα ταμεία του δήμου ύψους 51,4 εκατ. ευρώ. Στο Εφετείο η ποινή του έπεσε στα 12 χρόνια και μετά από 2,5 χρόνια παρουσιάζοντας μια ιατρική πιστοποίηση σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67% βρέθηκε σπίτι του. 

Αυτός την σκαπούλαρε έτσι ανάλαφρα για υπεξαίρεση  51 εκατ ευρώ, τα αδέλφια Ψωμιάδη θα την πληρώσουν για μικρότερο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν;

Αφήστε πια που ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι λαϊκό παιδί. Παίρνει μέρος στα καρναβάλια, μας διασκεδάζει με τα άσματά του, παίζει ποδόσφαιρο, οδηγεί μηχανάκι ...
Είναι δυνατόν οι δικαστές "μας" να δικάσουν ένα τέτοιο καλό άνθρωπο;


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/09/blog-post_290.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου