Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

(O "έντιμος'' ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ)! Φραγκίσκος Γρατσώνης: Ο CFO των Folli Follie διορίστηκε πρόσφατα στο Δ.Σ. του Υπερταμείου των αποκρατικοποιήσεων…



H γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί μόνο να είναι, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια… Κάτι που προφανώς ισχύει και για όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας της χώρας μας. Μέλος του οποίου είναι, από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου, ο Φραγκίσκος Γρατσώνης.

Πρόκειται για τον CFO των Folli Follie που αποφασίστηκε ομόφωνα από το Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου να είναι ένα από τα δύο νέα, μη εκτελεστικά και ανεξάρτητα μέλη του Δ.Σ… Το δεύτερο είναι η Ηρώ Αθανασίου, με επαγγελματική θητεία στο παρελθόν, στη Unilever.

O ηλικίας 51 ετών σήμερα Φραγκίσκος Γρατσώνης είναι ο άνθρωπος που έχει βάλει την υπογραφή του ως οικονομικός διευθυντής των Folli για τις οικονομικές καταστάσεις του πολυσυζητημένου Ομίλου, οι οποίες αφορούν τη χρήση του 2017. Καταστάσεις που εδώ και τρείς βδομάδες αμφισβητούνται ευθέως. Μάλιστα χθες αποκαλύφθηκε η αδυναμία της εταιρείας να παρουσιάσει στοιχεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το τι διαθέσιμα έχει στο ταμείο της. Γεγονός που οδήγησε στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής των Folli Follie, έπειτα και από αίτημα προς τις χρηματιστηριακές αρχές από την πλευρά της εταιρίας, συμφερόντων της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Ο Φραγκίσκος Γρατσώνης είναι από από το 2013 στέλεχος των Folli. Μάλιστα ως CFO έχει νευραλγικό ρόλο για το οικονομικό Status του ομίλου και είναι ένας από τους ελάχιστους που οφείλουν να γνωρίζουν από πρώτο χέρι όχι μόνο τη ροή των εσόδων, αλλά και τα ταμειακά υπόλοιπα του ομίλου.

Αν και επί τρεις ολόκληρες εβδομάδες το «καυτό» ζήτημα των Follie είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, εν τούτοις δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση, ούτε από τον ίδιο, ούτε από το Υπερταμείο, Διευθύνουσα Σύμβουλος στο οποίο είναι η Ράνια Αικατερινάρη. Το εκπληκτικό είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υπόθεση ο Φραγκίσκος Γρατσώνης ήταν εκείνος που για λογαριασμό της εταιρίας πήγε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δίνοντας εξηγήσεις σε σειρά ερωτημάτων της εποπτικής Αρχής.

mononews.gr

https://anemosantistasis.blogspot.com/2018/09/cfo-folli-follie.html#_140421_image_0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου