Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Καλούνται ως ύποπτοι να καταθέσουν για την τραγωδία στη Μάνδρα η Ρ. Δούρου και η δήμαρχος


 ÎšÎ±Î»Î¿ÏÎ½Ï„αι ως ύποπτοι να καταθέσουν για την τραγωδία στη Μάνδρα η Ρ. Δούρου και η δήμαρχος Η ώρα των ποινικών ευθυνών για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα έφτασε. Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τις καταστροφικές πλημμύρες που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 23 ανθρώπους, η δικαστική έρευνα που είχε διαταχθεί προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες φτάνει στην τελική της ευθεία με την κλήση περισσοτέρων από 10 υπόπτων.


Ανάμεσά τους, είναι η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγαλέω και Ελευσίνας. Φέρονται ότι επέτρεψαν σωρεία πολεοδομικών παραβάσεων που είχαν ως αποτέλεσμα ή συνέβαλαν στις απώλειες των ανθρώπινων ζωών και τις μεγάλες καταστροφές, το Νοέμβριο του 2017. Όλοι οι εμπλεκόμενοι ελέγχονται γιατί δε φρόντισαν, με πράξεις ή παραλείψεις τους να προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα ενώ παράλληλα, εξέδωσαν άδειες να χτιστούν ακίνητα πάνω στα ρέματα.

Με παραγγελία της εποπτεύουσας εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για ενδεχόμενη τέλεση :

· Πρόκλησης Πλημμύρας από αμέλεια

· Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή

· Σωματικές βλάβες

· Παραβίαση κανόνων οικοδομικής

Αν και τα αδικήματα, για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι, είναι σε βαθμό πλημμελήματος εν τούτοις είναι βέβαιο ότι εφόσον ασκηθούν σε βάρος των εμπλεκομένων ποινικές διώξεις, η δικογραφία θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και τις συρροής των αδικημάτων. 



Ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη εδώ και λίγες ημέρες στην εισαγγελέα κ. Παπαγεωργακοπούλου από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτ. Αττικής που ολοκλήρωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου την έρευνα. Η εισαγγελική λειτουργός αφού μελέτησε την ογκώδη δικογραφία, ζήτησε ήδη από τους αστυνομικούς να αποστείλουν άμεσα τις κλήσεις στα πρόσωπα που θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

http://www.zougla.gr/greece/article/kalounte-os-ipopti-na-kata8esoun-gia-tin-tragodia-sti-mandra-i-r-dourou-ke-i-dimarxos-1627065

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου