Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Βροχή οι μηνύσεις για το έγκλημα στο Μάτι. Να καθίσουν στο σκαμνί οι υπεύθυνοι

μηνύσεις

Ποιος δεν θυμάται τη θλιβερή και προκλητική συνέντευξη Τύπου, στην οποία κυβερνητικοί υπεύθυνοι και επικεφαλής της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, επιχειρούσαν να πείσουν ότι έπραξαν το καθήκον τους κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι της ανατολικής Αττικής;
Λίγες μέρες αργότερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και οι δύο αυτοί επικεφαλής είχαν πάρει τον δρόμο για το σπίτι τους. Καθώς η πρόκληση σε βάρος ζωντανών και νεκρών ξεπερνούσε τα όρια της αναισχυντίας.
Ήδη από την επόμενη μέρα της τραγωδίας, η κυβέρνηση των ανευθυνοϋπεύθυνων, η Περιφέρεια της απούσας από τη μάχη της πυρκαγιάς Ρένας Δούρου και τα εξαγορασμένα παπαγαλάκια της αναλγησίας και της ύβρης προς τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, λόγω των εγκληματικών παραλείψεων εκ μέρους των αρμοδίων προσώπων και μηχανισμών, είχαν επιδοθεί σε μια αγωνιώδη και βρόμικη, συνάμα, προσπάθεια “να κλείσουν τα στόματα”.

Υποσχέσεις για διορισμούς επιζώντων στο δημόσιο, επιδίωξη προσωπικών συμφωνιών “κάτω απ’ το τραπέζι” και άλλες μέθοδοι επιστρατεύτηκαν, προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή των ανθρώπων, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και οικείους τους να χάνουν τη ζωή τους, έχοντας φτάσει, πλέον, την εκατοντάδα.
Μόνο που η βρομιά έχει και τα όριά της. Εκεί που η οργή συναντιέται με την αξιοπρέπεια και ένας μετά τον άλλον οι συγγενείς των θυμάτων καταθέτουν μηνύσεις κατά των αρμοδίων. Με τις οποίες εκθέτουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την αδιανόητη απουσία ακόμη και του ελάχιστου μέτρου για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και την προστασία των πολιτών. Όπως και τη σύγχυση των υπευθύνων εκείνες τις ώρες, που αποδεικνύει ότι ουδέποτε ασχολήθηκαν στα σοβαρά με το ενδεχόμενο μιας απειλής τόσο συνηθισμένης στη χώρα μας, όπως αυτή της πυρκαγιάς κατά τους θερινούς μήνες.
Όλ’ αυτά ήρθε να μας τα θυμίσει η κατάθεση μιας ακόμη μήνυσης, αυτή τη φορά από τον αδελφό της 26χρονης που εξέπνευσε βαριά τραυματισμένη πριν λίγες μέρες, αμέσως μετά τον θάνατο και της 56χρονης μητέρας τους.
Οι υπεύθυνοι έχουν ονόματα και αυτά αναφέρονται στις μηνύσεις. Τόσκας, Σκουλέτης, Δούρου, επικεφαλής αστυνομίας και πυροσβεστικής, αργά ή γρήγορα θα κληθούν να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη. Και ανεξαρτήτως των όποιων προσπαθειών να πέσουν στα μαλακά ή να κριθούν και… αθώοι, ήδη έχουν στιγματιστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως υπεύθυνοι για το μαζικό έγκλημα.
https://iskra.gr/%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AC/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου