Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Υπεράσπιση «Καιάδα»: Αποκαλύπτονται τα αδιέξοδα και ο πανικός της νεοναζιστικής συμμορίας




Από τις 12 Σεπτέμβρη, οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών της ΧΑ άρχισαν να καταθέτουν έγγραφα προς ανάγνωση για λογαριασμό των πελατών τους. Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη, ο συνήγορος υπεράσπισης Χρ. Τσάγκας κατέθεσε έγγραφα για τον Γ. Γερμενή, τον γνωστό «Καιάδα», που ως γνωστόν είναι από τα στελέχη που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του φίρερ της ΧΑ Ν. Μιχαλολιάκου. Ηταν έκδηλη η προσπάθεια του Τσάγκα να παρουσιάσει τον «Καιάδα» ως άκακο αρνάκι και ως… σοβαρό κοινοβουλευτικό άνδρα που δραστηριοποιείται έντονα στη Βουλή. Επιστράτευσε και την απαραίτητη αριθμητική: 14 ομιλίες στην ολομέλεια της βουλής, 128 ερωτήσεις και δύο επίκαιρες ερωτήσεις από το 2012 μέχρι το τέλος του 2017.


Ας δούμε το ρόλο του «Καιάδα» στη Χρυσή Αυγή, ξεκινώντας από τη δήθεν πλούσια δράση του στη Βουλή.

Ο «Καιάδας» εντάχθηκε στη νεοναζιστική συμμορία σε ηλικία 16 ετών, το 1994. Ως ανταμοιβή για τη δράση του και την αφοσίωσή του στον φίρερ πήρε την άνοδό του στο πολιτικό συμβούλιο της ΧΑ. Ως μέλος της κεντρικής επιτροπής και του πολιτικού συμβουλίου γνώριζε τα πάντα για τη φασιστική και εγκληματική δράση του νεοναζιστικού μορφώματος. Γνώριζε επίσης όλα τα στελέχη και τα μέλη της ΧΑ που ανέπτυσσαν δράση στην Αττική.

Προκειμένου να οικοδομήσουν ελαφρυντικά για τον «Καιάδα», ο φίρερ και οι νομικοί υπερασπιστές του σκέφτηκαν να καταφύγουν στην πλούσια κοινοβουλευτική δράση του (δεν είχαν και τίποτ’ άλλο από το οποίο να μπορούν να πιαστούν). Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτή η δράση αναπτύχθηκε μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ενταγμένη προφανώς σ’ ένα σχέδιο να εμφανιστεί ο «Καιάδας» ως μέλος ενός νομίμου κοινοβουλευτικού κόμματος και ως… εξέχων μέλος της Βουλής. Τα ίδια τα έγγραφα που κατέθεσε ο υπερασπιστής του δεν αφήνουν αμφιβολία γι’ αυτό.  Στις παρεμβάσεις του «Καιάδα» στην Ολομέλεια της Βουλής και στις ερωτήσεις που κατέθεσε μπορούμε να διακρίνουμε δύο περιόδους, με σημείο διαχωρισμού τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι επτά από τις δεκατέσσερις παρεμβάσεις έγιναν από τις 8 Ιούλη του 2012 μέχρι τις 26 Ιούνη του 2013, ενώ οι 28 από τις 130 ερωτήσεις υποβλήθηκαν από τον Ιούλη του 2012 μέχρι τις 16 Σεπτέμβρη του 2013 (παραμονή της δολοφονίας Φύσσα). Οι υπόλοιπες επτά παρεμβάσεις έγιναν από τις 10 Μάρτη του 2017 μέχρι τις 24 Απρίλη του 2018, ενώ οι υπόλοιπες 102 ερωτήσεις έγιναν από τις 27 Σεπτέμβρη του 2013 (μετά τη δολοφονία Φύσσα) μέχρι το τέλος του 2017.

Στις 12 Ιούνη του 2012, το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής είχε επιτεθεί στους αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα. Επρεπε λοιπόν να χτιστεί ένα άλλοθι για τον «Καιάδα» που, εκτός των άλλων, είχε χριστεί από τον φίρερ υπεύθυνος της «πολιτικής δράσης», που ήταν φυσικά η ναζιστική εγκληματική δράση. Ετσι, αυτός άρχισε να παρεμβαίνει στη βουλή. Κάνει εφτά ομιλίες στην Ολομέλεια και καταθέτει 28 ερωτήσεις. Σημειωτέον ότι οι ερωτήσεις βουλευτών δεν συζητούνται. Απευθύνονται σε υπουργούς, οι οποίοι αν θέλουν απαντούν.

Η δεύτερη περίοδος της «έντονης κοινοβουλευτικής δραστηριότητας του «Καιάδα» αρχίζει μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συνεχίζεται μέχρι το 2017. Υποβάλλει οχτώ ερωτήσεις το 2013 (μετά την δολοφονία Φύσσα, δεκατρείς το 2014, 39 το 2015 και έξι το 2017. Οσο για τις εφτά ομιλίες στην Ολομέλεια, ο «Καιάδας» αρχίζει στις 10 Μάρτη του 2017 και κάνει πέντε το 2017 και δύο το 2018.

Παρά την προσπάθεια του συνηγόρου του, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο «Καιάδας» φοράει το κοστούμι του «δραστήριου κοινοβουλευτικού άνδρα» όταν χρειάζεται να χτίσει άλλοθι και για τον εαυτό του και για τη νεοναζιστική συμμορία.

Το επόμενο επιχείρημα του «Καιάδα» και του υπερασπιστή του είναι πραγματικά για γέλια, κι αν δείχνει κάτι είναι η απελπισία που έχει καταλάβει τα γκεσέμια της εγκληματικής συμμορίας και τους νομικούς τους παραστάτες. Ο «Καιάδας», λένε, δε θα μπορούσε να είναι ένας από τους εκπαιδευτές των μελών της ΧΑ που συμμετείχαν στα τάγματα εφόδου, διότι ο ίδιος ήταν… ανεκπαίδευτος, καθόσον στο στρατό υπηρέτησε ως διαβιβαστής.

Δε χρειάζεται βέβαια να επιχειρηματολογήσουμε επί του ότι δε χρειάζεται να έχεις πάρει εκπαίδευση στο στρατό για να γνωρίζεις από όπλα και στρατιωτικές πρακτικές. Αυτό είναι απλή λογική και κοινή πείρα. Πέραν αυτού, όμως, είναι γνωστό (ειδικά σε όσους έχουν υπηρετήσει στο στρατό), ότι και οι διαβιβαστές παίρνουν εκπαίδευση στα όπλα, συμμετέχουν στις πενθήμερες ασκήσεις που γίνονται έξω από τις μονάδες και αν το θελήσουν μπορούν να εκπαιδευτούν όσο και οι τυφεκιοφόροι. Περιττεύει, βέβαια, να θυμίσουμε ότι ειδικότητα διαβιβαστή δεν παίρνει όποιος έχει επαναστατική και αντικαπιταλιστική δράση (ο ίδιος ή η οικογένειά του).

Και αυτό το «επιχείρημα» του «Καιάδα» και του υπερασπιστή του αποδεικνύεται παραμύθι, δείχνοντας την πλήρη ένδεια υπερασπιστικού λόγου που τους καταπλακώνει.

Αξίζει τον κόπο να διαβάσει κανείς την απολογία-ποταμό που έδωσε ο «Καιάδας» στην ανακρίτρια Ι. Κλάπα-Χριστοδουλέα, στις 11 Γενάρη του 2015 (δείτε εδώ). Πρόκειται για μνημείο ψεύδους, δειλίας και θράσους. Αυτός που είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΧΑ και βρίσκεται στην «αυλή» του φίρερ Μιχαλολιάκου, εμφανίζεται να μη γνωρίζει τίποτα και καταδικάζει συνεχώς τη βία και τις δολοφονικές και λοιπές εγκληματικές ενέργειες των ταγμάτων εφόδου και των βουλευτών της ΧΑ, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δε γνωρίζει τους δράστες αυτών των ενεργειών. Σέρνεται σαν σκουλήκι, επιδιώκοντας να χτίσει ελαφρυντικά για τον εαυτό του.

Και αυτή η προσπάθεια, όμως, αποδεικνύεται ατελέσφορη. Ο «Καιάδας» δηλώνει πολέμιος της βίας, όμως την ίδια στιγμή τον καίει ο κατηγορούμενος Τσακανίκας σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Δεβελέκο (προσωπικό οδηγό του φίρερ για ένα διάστημα). Παραθέτουμε ένα μεγάλο απόσπασμα απ’ αυτή τη συνομιλία, που έχει περιληφθεί και στο παραπεμπτικό βούλευμα 215/2015, και στην οποία ο… μη βίαιος «Καιάδας» περιγράφεται να έχει ξαπλώσει κάτω έναν άνθρωπο και να τον πατάει στο κεφάλι:

«Ιδιαίτερα χαρακτηριστική όμως όσον αφορά τη βιαιότητα και την επιθετικότητα που χαρακτηρίζει και μάλιστα ιδιαίτερα έντονα, τον εν λόγω κατηγορούμενο (σ.σ. τον «Καιάδα») είναι και το περιεχόμενο τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των Γεωργίου-Χρήστου ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ και Σωτηρίου ΔΕΒΕΛΕΚΟΥ, που κατεγράφη νομίμως σε εκτέλεση της σχετικής παραγγελίας του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών (αριθ. Συνομ. 8742/ΖΙ 337352112, 16-9-2013 και ώρα 09:51:50), δηλ. μία μόλις ημέρα πριν την δολοφονία του Παύλου ΦΥΣΣΑ, η οποία στο κρίσιμο σημείο της έχει ως εξής:

ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ: Ναι. Εγώ χάρηκα τον “Καιάδα“ πιο πολύ. 

ΔΕΒΕΛΕΚΟΣ: Γιατί τι έκανε; 

ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ: Γιατί ξεσάλωσε. Αυτός, πώς μου τον είπε ο Γιάννης, ο Χάμος, ένας Χάμος. 

ΔΕΒΕΛΕΚΟΣ: Ναι, τον γύφτο, τον κωλο-Χάμο. Ναι τον διώξανε. ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ: Οχι, δεν τον διώξανε. Τον σκότωσε στο ξύλο ο Καιάδας ρε μαλάκα. Του τράβηξε και ο ΛΑΓΟΣ ένα-δύο μπουνίδια. Ο ΛΑΓΟΣ απαξιοί και να κτυπήσει. Τέτοια φάση…Ο Καιάδας όμως ρε μαλάκα, τον είχε ξαπλώσει και του πάταγε το κεφάλι κάτω, έτσι, νταν, νταν, νταν. Τούριχνε ρε μαλάκα, ξεσάλωσε ο Καιάδας…» (οι εμφάσεις των συντακτών του βουλεύματος).

Να θυμίσουμε και το περιστατικό με τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, τον οποίο ο… μη βίαιος «Καιάδας» προσπάθησε να γρονθοκοπήσει στις 2 Μάη του 2013, επειδή ο Δήμος απαγόρευσε το συσσίτιο «μόνο για Ελληνες»,που διοργάνωνε η ΧΑ στην πλατεία Συνητάγματος. Τη γροθιά του «Καιάδα» δεν τη δέχτηκε ο Καμίνης, αλλά ένα δωδεκάχρονο κορίτσι. Οταν όμως οι σωματοφύλακες του Καμίνη έπεσαν πάνω στον «Καιάδα», διαπίστωσαν ότι ο… ανεκπαίδευτος προσπαθούσε να πιάσει το πιστόλι που έφερε, και του φώναζαν «Ασ’ το όπλο στη θέση του, στη θέση του»!

Ο Τσακανίκας, στέλεχος στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας, στέλεχος στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας και εκπαιδευτής, ξεσκεπάζει τον Καιάδα που στην απολογία του έσπευσε να απαρνηθεί τα πάντα και σερνόμενος και γλείφοντας σαν σαλίγκαρος να καταδικάσει όλη τη φασιστική δράση της ΧΑ, δηλώνοντας ότι δε γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Πάνω στον πανικό του, του ξέφυγαν μερικά πράγματα κατά τη διάρκεια της απολογίας του στις 11 Γενάρη του 2014. Εμμέσως πλην σαφώς ομολόγησε ότι η ΧΑ είχε σχέσεις με την αστυνομία, ενώ «έκαψε τον Λαγό για το ρόλο του στην δολοφονική επίθεση της ΧΑ ενάντια στα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Ρωτήθηκε ο «Καιάδας» από την εφέτη-ανακρίτρια Χριστοδουλέα-Κλάπα: «Σε μια συνέντευξή σας στον κ. Θέμο Αναστασιάδη στην εκπομπή “ΟΛΑ“ είχατε πει ότι πήγατε ως νεολαία της Χρυσής Αυγής να αδειάσετε ένα διαμέρισμα από Πακιστανούς στην οδό Λέλας Καραγιάννη όπου διέμεναν 15 Πακιστανοί μετά από σχετικό αίτημα του ιδιοκτήτη».

Απάντησε: «Δεν θυμάμαι να έχω πει κάτι τέτοιο, αλλά παρόλα αυτά οι καταγγελίες ήταν χιλιάδες. Κόσμος έπαιρνε στα αστυνομικά τμήματα και οι αστυνομικοί έλεγαν πάρτε τηλέφωνο στη Χρυσή Αυγή…»!

Τι άλλο ομολογεί ο «Καιάδας», εκτός του ότι οι νεοναζιστές της ΧΑ είχαν πλήρη κάλυψη από τα αστυνομικά τμήματα και πλήρη συνεργασία μ’ αυτά;

Ρωτήθηκε ακόμα ο «Καιάδας» τι γνωρίζει για την επίθεση των χρυσαυγιτών ενάντια στα μέλη του ΠΑΜΕ και απάντησε: «Σαν συμβάν το γνωρίζω, αλλά δεν γνωρίζω τα υπόλοιπα. Σας το λέω από τα βάθη της καρδιάς μου. Προφανώς ο βουλευτής του Πειραιά (σ.σ. δηλαδή ο Λαγός) θα γνωρίζει περισσότερα πράγματα από εμένα»! Οταν ρωτήθηκε, «αν ο ίδιος κατηγορούμενος κ. Λαγός γνώριζε εκ των προτέρων την οργάνωση της συγκεκριμένης επίθεσης ή αν ενημερώθηκε εκ των υστέρων καθοιονδήποτε τρόπο», ο «Καιάδας» απάντησε: «Δεν μπορώ να το γνωρίζω», αδειάζοντας εντελώς τον Λαγό και στρέφοντας προς αυτόν την ποινική ευθύνη (με τις απαντήσεις του στήριξε τις κατηγορίες του βουλεύματος κατά του Λαγού), για να γλιτώσει το δικό του τομάρι.

Η απολογία του «Καιάδα» στην ανακρίτρια είναι ποταμός και ο χώρος δεν επιτρέπει να τη σχολιάσουμε στο σύνολό της. Θα περιοριστούμε σε μία ακόμα ερώτηση που υπέβαλε στον «Καιάδα» η ανακρίτρια:

Ερώτηση: Μήπως τις παραπάνω δηλώσεις του αρχηγού του κόμματος, του κ. Μιχαλολιάκου, ο μέσος άνθρωπος που τις ακούει τις εκλαμβάνει ως προτροπές για επιθετικότητα και διάπραξη βίαιων και αξιοποίνων πράξεων;

«Καιάδας»: Εγώ συμφωνώ ότι ο μέσος άνθρωπος το αντιλαμβάνεται έτσι όπως το λέτε…».

Ο «Καιάδας», ένα από τα πρωτοπαλίκαρά του, δε δίστασε να «αδειάσει» ακόμα και τον φίρερ προκειμένου να σώσει το τομάρι του. Ματαιοπονεί, λοιπόν, ο συνήγορος υπεράσπισής του «Καιάδα», όταν προσπαθεί να τον παρουσιάσει σαν αθώα περιστερά. Οσο για την τακτική να διαβάζει τη μία μετά την άλλη τις ερωτήσεις που έκανε ο πελάτης του στη Βουλή (αντί απλώς να τις καταθέσει στα πρακτικά), δεν πρόκειται να εκληφθεί ως προσπάθεια να αναδείξει το… μέγεθος του… κοινοβουλευτικού ανδρός, αλλά ως προσπάθεια καθυστέρησης της διαδικασίας. Οσο πιο πολύ κρατήσει η δίκη τόσο περισσότερο θα είμαστε εκτός φυλακής, είναι η έμμεση παραδοχή του «Καιάδα» πίσω απ’ αυτή την παρελκυστική τακτική που σπάει τα νεύρα των παραγόντων της δίκης.

ΥΓ. Στις 5 Σεπτέμβρη του 2018, οι νεοναζιστές της ΧΑ οργάνωσαν φασιστική σύναξη στο Βοατανικό, στην οποία πήραν μέρος ο Κ. Πλεύρης και ο υπασπιστής του Συμιγδαλάς. Είναι φανερό ότι ο φίρερ αισθάνεται ανασφαλής. Εκτός των άλλων, φοβάται και κοινοβουλευτική καταβαράθρωση και κάνει αυτό το άνοιγμα, γλείφοντας εκεί που έφτυνε. Το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας των νεοναζιστών συνοδεύτηκε από μια φωτογραφία, με τον φίρερ να περιστοιχίζεται από τους Πλεύρη και Συμιγδαλάς.

Ο Συμιγδαλάς, που έχει τις εκδόσεις «Ηλεκτρον» και το κανάλι «Επανελλήνισις» στο youtube, ανέλαβε να αναλύσει τη μεγάλη αξία της προσέγγισης των Μιχαλολιάκου-Πλεύρη, «αυτών των δύο μεγάλων ανδρών». Αυτά αφορούν τις λυκοσυμμαχίες μέσα στο φασιστικό χώρο, όμως εμείς κρατάμε την ταύτιση εθνικισμού και εθνικοσοσιαλισμού, που καθόλου δε θ’ αρέσει στους νομικούς παραστάτες του φίρερ, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν από τον πελάτη τους τη ρετσινιά του εθνικοσοσιαλιστή, εμφανίζοντάς τον ως εθνικιστή που καμιά σχέση δεν έχει με τον εθνικοσισιαλισμό. Διαβάστε πόσο… απλά και κατανοητά τα είπε ο Συμιγδαλάς:

«Το ότι δεχθήκανε δύο μεγάλοι άνδρες του πολιτικού σκηνικού να συνομιλήσουν και πάνω από όλα δύο καθαρόαιμοι εθνικιστές, εθνικοκοινωνιστές, όπως θέλετε ονομάστε τους, δεν ενδιαφέρει. Και ο εθνικισμός  και ο εθνικοσοσιαλισμός και ο εθνικοκοινωνισμός, έχουμε πει ότι ο εθνικοσοσιαλισμός ανήκει σε άλλα κράτη, αλλά έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά που έχει και ο εθνικισμός…»!
Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/31406.%CE%A5%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%C2%AB%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B1%C2%BB-%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου