Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Αποκλεισμός του Αντίσταση στις γειτονιές από το facebook!



Για άλλη μια φορά, δεύτερη για φέτος, το facebook διέγραψε μαζικά δεκάδες αναρτήσεις μας γιατί "φαίνεται ότι είναι σπαμ και δεν ακολουθεί τους Όρους της κοινότητας". Ποιους όρους παραβιάζουμε ούτε τώρα μας το εξηγούν, εμείς πάντως κάτι μπορούμε να ...φανταστούμε! Δεν είναι  η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια παρεμπόδισής μας στο fb. Είναι όμως η πρώτη φορά που δεν υπάρχει δυνατότητα να προωθηθούν νέες αναρτήσεις με κανένα άλλο τρόπο και από οποιονδήποτε χρήστη μιας και έχουμε αποκλειστεί εντελώς! Άλλη μια πρωτιά είναι ότι είναι αδύνατη η προσπάθεια σύνδεσης μέσω του συνδέσμου του αντιγειτονιές που έχουμε αναρτήσει μόνιμα στο fb μιας και έχει μπλοκαριστεί ως κακόβουλος. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι και νέο λογαριασμό να ανοίξουμε και πάλι δεν θα μπορούμε να αναρτούμε τις δημοσιεύσεις μας μέσω προώθησης από το αντιγειτονιές! 


Οι αναρτήσεις μας διαγράφτηκαν και από την αντίστοιχη Σελίδα μας (https://www.facebook.com/AntistasiStisGeitonies), οπότε δεν ισχύει η υπόνοια ότι με βάση κάποιες τελευταίες τεχνικές ρυθμίσεις δεν μπορούμε να προωθούμε αναρτήσεις μέσω εφαρμογών άμεσης δημοσίευσης στα Προφίλ μας. Μια ρύθμιση που εξαιρούσε τις Σελίδες και τις Ομάδες.

Ο έλεγχος της πληροφορίας και της ενημέρωσης ήταν, είναι και θα είναι πάντα ζητούμενο για τους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο. Το διαδίκτυο δεν θα μπορούσε ν' αποτελεί εξαίρεση και θεωρούμε ότι δεν είναι πολύ μακρυά η εποχή όπου θα μπουν αρκετά εμπόδια σε όσους ...παραβιάζουν τους όρους ύπαρξης του συστήματός τους. Γι' αυτό θα συνιστούσαμε να είμαστε εκτός από προσεκτικοί, όσο γίνεται να είναι προσεκτικοί όσοι αμφισβητούν και παλεύουν αυτό το σύστημα με φανερό το πρόσωπό τους και χωρίς να το φοβούνται, να είμαστε και έτοιμοι ότι μπορεί και να "χαθούμε" από το χώρο αυτό!

Η ενημέρωση μέσω διαδικτύου είναι χρήσιμη και απαραίτητη, δεν αποτελεί όμως και αναγκαία συνθήκη για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να δρούμε. Άλλωστε το κίνημά μας είναι μαθημένο από προσπάθειες φίμωσης και απαγόρευσης από καταβολής του. Αυτά όμως δεν το εμπόδισαν να κάνει ακόμη και επαναστάσεις σε εποχές που μόνο μέσο ήταν η εφημερίδα και τα έντυπα. Και αυτά παράνομα!

Η δύναμη της επικοινωνίας μας ήταν, είναι και θα είναι στους δρόμους του κινήματος, στη γειτονιά, στη δουλειά, στα σχολεία και τις σχολές. Εκεί που ζούμε και δρούμε πραγματικά! Εμείς λοιπόν θα συνεχίσουμε και θα επιμένουμε να δημοσιεύουμε την άποψή μας και εδώ και όπου αλλού στο διαδίκτυο διεκδικώντας το δικαίωμά μας στη διάδοση της άποψης. Της δικής μας και κάθε άλλου, το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν όταν φιμώθηκαν προφίλ και σελίδες ακόμη και πολιτικών χώρων που ελάχιστα μας συνδέουν ιδεολογικά και πολιτικά. Και αυτό γιατί θεωρούμε ότι η καλύτερη προστασία των λαών από την καθημερινή βία του συστήματος είναι η δική τους οργανωμένη και μαζική βία ενάντια σε αυτό!

Υ.Γ.:

Στην αρχική μας προσπάθεια να δημοσιεύσουμε αυτό το κείμενο στο fb, βάζοντας μαζί και την ηλεκτρονική διεύθυνση του ιστολογίου μας, μας ήρθε μήνυμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια δημοσίευση! 'Ετσι απλά!

Σε άλλη προσπάθειά μας το μήνυμα λέει ότι οι δημοσιεύσεις μας έχουν χαρακτηρισθεί ως προσβλητικές από άλλους χρήστες! Δεν αποκλείεται θρασύδειλα ανθρωπάκια όντως να έχουν αναφέρει ως κακόβουλες τις αναρτήσεις μας κρυβόμενοι πίσω από την ανωνυμία που τους προσφέρει το fb, ούτε αυτό θα ήταν πρωτιά, αν και συνήθως πίσω από τους "άλλους χρήστες" βρίσκονται άλλοι αντίπαλοι! Δεν γίνεται να είναι σύμπτωση το γεγονός ότι για άλλη μια φορά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα μετά από δημοσίευση που αφορά το κίνημα στην Ινδία. Όπως άλλες φορές μετά από δημοσιεύσεις που αφορούν την Τουρκία ή το Ισραήλ και τον αγώνα των παλαιστίνιων.


https://antigeitonies.blogspot.com/2018/09/facebook.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου