Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

{Ο Θλιβερός ορθομπλαμπλαουνιστής για να δικαιολογήσει τον ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος σε όλη την Ελλάδα στην Διαχείριση Απορριμμάτων ακολουθεί τα ΣΔΙΤ και τον σχεδιασμό των ΣαμαροΠασόκων), τον προβοκατόρικο ρόλο του και τον πολιτικά "φιλο-ιδιωτικό" ρόλο της συζύγου του Αντιπροέδρου του ΕΔΣΝΑ κυρίας Α. Μπιζάς, γράφει: "Αν η Ρένα Δούρου πίστευε πραγματικά πως ήταν υποχρεωμένη να πάρει μια τέτοια απόφαση , όφειλε να πάει η ίδια στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ και παλικαρίσια να αναλάβει τις ευθύνες της και για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και για την νέα επέκταση. Οι αριστεροί ηγέτες δεν κρύβονται στα δύσκολα και δεν καίνε τους συνεργάτες και τους συντρόφους τους"! Ρε κ...αλόπαιδο, εσύ και η σύζυγος πως φερθήκατε στους πρώην συντρόφους και συναγωνιστές σου στον ΕΔΣΝΑ}; Η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής είναι ομολογία αποτυχίας. Του Θωμά Μπιζά

Η νέα επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής σε αποκαταστημένο χώρο προκειμένου να πέσουν ακόμα   1.600.000 κ.μ σκουπίδια δεν είναι τίποτα άλλο,  παρά ομολογία αποτυχίας της σημερινής διοίκησης του ΕΔΣΝΑ και της περιφέρειας Αττικής.
Η δικαιολογία  που προβάλλεται  είναι  η αναμενόμενη  : «το κάνουμε γιατί δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση προκειμένου  να μην μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους» .
Και ποιος φταίει που δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση;  Αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για αυτό; Φυσικά όχι !
Μήπως φταίνε οι κάτοικοι της Φυλής και της δυτικής Αττικής που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο;
Όμως δεν χρειάζονται εδώ τα ρητορικά ερωτήματα . Όλοι γνωρίζουν πως την αποκλειστική ευθύνη την έχει η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ.


Τι λέγαμε τότε ;
Τρία χρόνια τώρα μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε πως το πρώτο θέμα που θα έπρεπε να λύσει η σημερινή διοίκηση θα έπρεπε να είναι η άμεση κατασκευή  νέων ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ γιατί η Φυλή θα «σκάσει»  το 2018. Υπήρχαν και κατάλληλοι και εγκεκριμένοι χώροι για τους νέους ΧΥΤΥ.
Λέγαμε συνεχώς και σε κάθε κατεύθυνση  πως στο νέο  ΠΕΣΔΑ θα  πρέπει να χωροθετηθούν  και οι άλλοι ΧΥΤΥ  καθώς και οι μονάδες επεξεργασίας. Λέγαμε πως  «τα μεγάλα έργα στο νέο ΠΕΣΔΑ θα πρέπει να είναι ονοματισμένα και με σχετικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τη δυναμικότητά τους».
Φωνάζαμε πως στο νέο ΠΕΣΔΑ θα πρέπει να υπάρχει σαφής δέσμευση για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής με την ολοκλήρωση της Β Φάσης.
Μιλήσαμε τόσες φορές για την κρίση των σκουπιδιών ,μέχρι που  φτάσαμε σε σημείο να φοβόμαστε  μήπως μας παρομοιάζουν με  τους ψευδοπροφήτες  που κάθε τρείς και λίγο προβλέπουν το τέλος του κόσμου.
Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα ..
Τι μας απαντούσαν;
Αντί απαντήσεων εισπράτταμε γενικολογίες , εξυπνάδες και αφορισμούς.
Ο αντίλογος ήταν πως «εμείς γνωρίζουμε καλύτερα την κατάσταση» και πως «όλα είναι υπό έλεγχο».
Μας έλεγαν  πως «εθελοτυφλούμε όταν δεν βλέπουμε τους νέους ΧΥΤΥ»  και πως «το πότε θα γεμίσει η Φυλή θα εξαρτηθεί από την μείωση των σκουπιδιών από τους δήμους».
Ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής επαναλάμβανε συνεχώς  πως  «το πότε θα κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής και το πότε θα αποκατασταθεί ο χώρος συναρτάται αποκλειστικά από τον χρόνο προώθησης του νέου ΠΕΣΔΑ» !.
Στην Ανατολική Αττική ο αντιπεριφερειάρχης  ήταν πιο κυνικός.  Εμείς έλεγε δεν έχουμε μάθει να βλέπουμε  γλάρους σκουπιδιών,  ενώ στην Φυλή το έχουν συνηθίσει αυτό το θέαμα.
Μας δούλευαν κανονικά.
Οι άνθρωποι  αυτοί έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ο ΧΥΤΑ στην Φυλή έχει λίγους μήνες ζωή γιατί δεν ήθελαν να γίνουν νέοι ΧΥΤΑ  στις στενές τους εκλογικές περιφέρειες .
Δεν τόλμησαν και έχασαν την ευκαιρία
Η Ρένα Δούρου  και  η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ δεν τόλμησαν να «σπάσουν αβγά»  και τώρα κινδυνεύουν να σπάσουν τα μούτρα τους.
Οι νέοι ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ θα έπρεπε να γίνουν αμέσως μόλις ανέλαβε την διοίκηση η Ρένα Δούρου.
Όλοι ήξεραν πως η Αττική των 5.000.000 δεν επιτρέπεται  να έχει μόνο ένα ΧΥΤΑ .
 Αυτή την  εγκληματική αμέλεια των προηγούμενων διοικήσεων η  Δούρου θα μπορούσε να την διορθώσει αμέσως με την κατασκευή τουλάχιστον δυο νέων ΧΥΤΑ σε ήδη εγκεκριμένους χώρους .
Αν το είχε κάνει τότε θα είχε μηδενικό πολιτικό κόστος και τεράστια οφέλη .
Αν  είχε κάνει τότε η Δούρου  δυο νέους  ΧΥΤΑ , σήμερα θα ήταν καβάλα στο άλογο.
Θα είχε την άνεση να κάνει σχεδόν τα πάντα χωρίς την πίεση της κρίσης των σκουπιδιών και αντί να κάνει νέα επέκταση , σήμερα θα έκλεινε την Φυλή που ήταν και το βασικό της αφήγημα στις εκλογές του 2014.
Οι ιδανικές συνθήκες
Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο. Μπορούσαν να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες από αυτές για να λυθεί το πρόβλημα;
Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , με Περιφερειάρχη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ , με μια περιφερειακή παράταξη στην οποία συμμετέχουν  αντιπεριφερειάρχες  και εκτός ΣΥΡΙΖΑ (ΛΑΕ) , με μια ΠΕΔΑ «φιλικά προσκείμενη»  , με τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν απομονωμένους από το κόμμα. 
Αν με αυτές τις ευνοϊκές συνθήκες δεν μπορείς τα καταφέρεις , ποιος σου φταίει;
Είναι σαν να μην μπορείς να βάλεις γκολ σε άδειο τέρμα .
Η ανάληψη ευθυνών
Η απόφαση  για την νέα  επέκταση  του ΧΥΤΑ Φυλής  χωρίς δεύτερη συζήτηση είναι απολύτως απαράδεκτη , αδικαιολόγητη  και παράνομη.
Αν η Ρένα Δούρου  πίστευε πραγματικά  πως ήταν  υποχρεωμένη να πάρει μια τέτοια απόφαση , όφειλε να πάει η ίδια στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ και παλικαρίσια  να αναλάβει  τις ευθύνες της  και για τις αδικαιολόγητες  καθυστερήσεις και  για την νέα επέκταση.
Οι  αριστεροί ηγέτες  δεν κρύβονται στα δύσκολα και δεν καίνε τους συνεργάτες και τους συντρόφους τους. 
Η ανατροπή της απόφασης
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είναι απολύτως ξεκάθαρο: Η  απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ, που πάρθηκε με την απουσία της κ Δούρου, για να «μην λερωθεί» η ίδια, είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανατραπεί. Και για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα διαθέσιμα νομικά και κινηματικά μέσα.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους κατοίκους, τους φορείς και τις συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά για να ακυρωθεί άμεσα η κατάπτυστη και παράνομη απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

http://anntilogos.blogspot.com/2018/06/blog-post_53.html#morehttps://paremvasiedsna.blogspot.com/2018/07/blog-post_18.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου