Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Ελλάκτωρ: Νέος πρόεδρος ο διαπλεκόμενος τροϊκανός Γιώργος Προβόπουλος

ελλάκτωρ

Η Γενική Συνέλευση με 52,9% αποφάσισε την αλλαγή του ΔΣ – Πρόεδρος ο Γιώργος Προβόπουλος, διευθύνων σύμβουλος ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.
Στα χέρια των αδερφών Καλλιτσάντση περνά ο έλεγχος της Ελλάκτωρ, μετά και την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης στην πρότασή τους να ανακληθούν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να αντικατασταθούν με καινούρια.

Υπέρ της πρότασης των Αναστασίου και Δημητρίου Καλλιτσάντση τάχθηκε η πλειοψηφία των μετόχων, ενώ η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε με απαρτία 78%.
Συγκεκριμένα, με 52,9% υπερψηφίστηκε το άρθρο 9 για την πλήρη ανάκληση του Δ.Σ. της Ελλάκτωρ, ενώ κατά ψήφισε το 46,8%.
Πρόεδρος ο Γιώργος Προβόπουλος
Πρόεδρος στην Ελλάκτωρ αναλαμβάνει ο γνωστός για το τροϊκανό και διαπλεκόμενο σκανδαλώδη ρόλο του Γιώργος Προβόπουλος. Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και τη θέση του αντιπρόεδρου ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης.
«Θέλαμε πρόσωπα με διεθνή προβολή, όχι μηχανικούς και γι’ αυτό προτείναμε τον Προβόπουλο», ανέφερε ο κ. Καλλιτσάντσης, κατά την τοποθέτησή του στη Γενική Συνέλευση, ζητώντας ψήφος εμπιστοσύνης από τους μετόχους. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει στρατηγική ομίλου στην εταιρεία.
«Ο όμιλος έχει βρεθεί σε αδιέξοδο»
«Θα παρουσιάσω ως σύνοψη την πρόταση τι θέλουμε για την εταιρεία για να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει. Όταν συνεργαστήκαμε το 1999 βάλαμε στόχο. Στην πορεία, τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, η μετοχή στο ταμπλό δεν ανταποκρίνεται στην αξία της», σημείωσε.
«Η αρχική συμφωνία τηρήθηκε, διότι οι εποχές ήταν καλές. Από το ξέσπασμα της κρίσης όμως, το μοντέλο δεν δουλεύει, δεν υπάρχει στρατηγική ομίλου, τα τελευταία χρόνια το Δ.Σ δεν παίρνει αποφάσεις, γι’ αυτό λέμε να αλλάξει, δεν λειτουργούμε, δεν έχουμε κάτι προσωπικό με κανέναν», εξήγησε. Και πρόσθεσε ότι επιθυμία της πλευράς Καλλιτσάντση είναι να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους.
https://iskra.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CF%84%CF%89%CF%81-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου