Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

ΚΚΕ: Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στους Ινδούς κομμουνιστές

ΚΚΕ: Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στους Ινδούς κομμουνιστές

Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος των κομμουνιστών και κομμουνιστριών, των οπαδών και φίλων των κομμουνιστικών κομμάτων, καθώς και τους βανδαλισμούς και καταλήψεις γραφείων των ΚΚ, φορέων του λαϊκού κινήματος στα κρατίδια της Τριπούρα και της Δυτικής Βεγγάλης, όπου στις τοπικές κυβερνήσεις έχουν αναδειχθεί οι δυνάμεις του κυβερνητικού Κόμματος BJP και σύμμαχων δυνάμεων, όπως το Trinamool Congress στη Δ. Βεγγάλη.


Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς στο τελευταίο τετράμηνο περισσότερα από 11 στελέχη των ΚΚ έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι αγωνιστές στα δύο κρατίδια, πολλές χιλιάδες ακίνητα έχουν καταστραφεί».

«Στις συνθήκες αυτές αποκτούν μεγάλη σημασία οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι κομμουνιστές και φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος της Ινδίας, στις 24 Ιουλίου, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τής αστικής κυβέρνησης, την καταστολή και τις επιθέσεις αντιδραστικών και εθνικιστικών δυνάμεων», υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Τέλος, εκφράζει τη διεθνιστική αλληλεγγύη του, στους κομμουνιστές της Ινδίας, το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), το ΚΚ Ινδίας και τους εργαζόμενους της χώρας και απαιτεί από την ινδική κυβέρνηση να σταματήσουν τώρα οι εγκληματικές επιθέσεις


http://www.zougla.gr/politiki/article/ke-na-stamatisoun-i-dolofonikes-epi8esis-enantia-stous-indous-komounistes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου