Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

(Όπως γράφει και το blog τσουχτρες: Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΔΙΧΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ)! Βουβός πόνος στο Σύνταγμα για τα θύματα των πυρκαγιών

Βουβός πόνος στο Σύνταγμα για τα θύματα των πυρκαγιών

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη των 92 θυμάτων των φονικών πυρκαγιών της ανατολικής Αττικής.

 Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα του 39χρονου γκαρντ, Γιάννη Γκαγκαλούδη

Εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν μπροστά από τη Βουλή κρατώντας αναμμένα κεριά και φαναράκια.

Καθισμένοι σε κύκλο κοντά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη τίμησαν σιωπηλά τους νεκρούς από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. 

Χρησιμοποιώντας κεριά σχημάτισαν μια καρδιά καθώς και την ημερομηνία 23 Ιουλίου του 2018 που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις καρδιές όλων των Ελλήνων ως ημέρα θλίψης και πένθους. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα του 39χρονου γκαρντ, Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Ο ίδιος κάλεσε μέσω των social media όλο τον κόσμο στην πλατεία Συντάγματος να «φωτίσει τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν» κρατώντας αναμμένα κεριά.

«Ως άνθρωπος του αθλητισμού τα τελευταία 25 χρόνια και επειδή πραγματικά δεν αντέχω άλλο θέλω να διοργανώσω από μόνος μου το εξής... Μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κεράκια να φωτίσουμε τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδοξα... Να κάτσουμε απλά σιωπηλά...», ανάφερε το αρχικό μήνυμα του Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Η κίνηση του έμπειρου γκαρντ δεν έμεινε χωρίς ανταπόκριση και το... ραντεβού ορίστηκε για τις 21:00 υπό το σύνθημα «Ένα Συγγνώμη Από Εμάς Σε Σας Εκεί Ψηλά».


http://www.zougla.gr/greece/article/vouvos-ponos-sto-sintagma-gia-ta-8imata-ton-pirkagion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου