Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Η υποκρισία της κυβέρνησης και ο δημοσιογράφος του Μαρινάκη που τσέπωσε 1.039.000 ευρώ από το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ενα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο λογικό είναι να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.

Πάλι, οι εθνονταβατζήδες, των δυο μεγάλων αστικών κυβερνητικών κομμάτων –τους βοηθάει και το ελληνικό λεξιλόγιο που είναι πλούσιο- μας είπαν ότι το κοινοβούλιο τους πρέπει να δείξει «μηδενική ανοχή στη διαφθορά» πάλι ξανακούσαμε για «μαχαίρια» που θα συναντήσουν τα «κόκαλα» και όλα τα σχετικά.

Φυσικά όλος ο κόσμος τα ακούει αυτά και γελάει αν και θα έπρεπε να οργιστεί και να αντιδράσει δυναμικά. Ξέρει ότι οι τύποι αυτοί έχουν γίνει εξπέρ στη «βούτα» και τη συγκάλυψη. Μπορεί να εμφανίζονται ορκισμένοι πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά κόρακας κοράκου μάτι ουδέποτε έβγαλε. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ότι οι κόρακες δεν αίρουν την ασυλία συναδέλφου τους ούτε για τροχαία ατυχήματα που προκαλούν ούτε καν για πολεοδομικές παραβάσεις!

Αλλωστε ξέρουμε τι έγινε στο παρελθόν με όλα τα τεράστια σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας. (Ομόλογα, Χρηματιστήριο, Βατοπέδι, Ζήμενς κλπ). 
Η διαδικασία και η μεθόδευση είναι γνωστή: Εξεταστικές επιτροπές, υπόγεια παζάρια, χρονοβόρες διαδικασίες μέχρι που τα αδικήματα παραγράφονται. 
Αυτό που απομένει τελικά είναι τα ξεκαθαρίσματα πολιτικών λογαριασμών, τα οποία συχνά κινούνται στο όριο της πολιτικής χυδαιότητας. 
Το πολιτικό σύστημα από την φύση του έχει αναπτύξει τακτικές προστασίας τύπου ομερτά για τα πρωτοκλασάτα στελέχη του. Ο νόμος της σιωπής είναι θεσμοθετημένος και ονομάζεται παραγραφή.


Εχουμε γράψει αρκετές φορές ότι το μοναδικό πεδίο αντιπαράθεσης που έμεινε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ είναι οι κοκορομαχίες τους για το πιο απ' αυτά τα δυο αστικά κόμματα περιλαμβάνει στους κόλπους του τα πιο διεφθαρμένα στελέχη, αφού στην ταξική πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί σε βάρος του λαού, συμφωνούν απόλυτα.

Δεν είχαμε ασχοληθεί μέχρι τώρα στο νέο επεισόδιο που έχει ρθει στην επικαιρότητα και ξεκίνησε με δημοσιεύματα της φυλλάδας του Βαγγέλη Μαρινάκη "του γνωστού επιχειρηματία και κατηγορούμενο για βαριές κακουργηματικές πράξεις, ο οποίος είναι φίλος και κουμπάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη", όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Αρχικά τα "Παραπολιτικά" κυκλοφόρησαν με ένθετο ένα πόνημα το οποίο έφερε τον τίτλο  «Μαχητική Δημοσιογραφία» και σύμφωνα με όσα ανέφερε η διαφήμισή του «αποκαλύπτει τον ρόλο του θείου του πρωθυπουργού, Ηρακλή Τσίπρα, που από το Στρατοδικείο βρέθηκε σε κορυφαίο πόστο μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας με την έγκριση του αρχιπραξικοπηματία Ασλανίδη».

Αμέσως μετά το ίδιο έντυπο σε συντονισμό με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι η τεχνική εταιρία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπραεπιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκ ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα.
Επίσης ότι η ίδια εταιρεία "κατάφερε το 2016, την περίοδο δηλαδή της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα, να ρυθμίσει το δάνειό της, ύψους 243.544 ευρώ, με ευνοϊκότατους όρους, δηλαδή με αποπληρωμή της οφειλής σε 49 μηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις των 4.970 ευρώ η κάθε μία και κυρίως με συμφωνία σταθερής δόσης, με μόλις… 300 ευρώ τον μήνα, για τα πρώτα 2 χρόνια".

Από την πλευρά του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει τα παραπάνω "Λάσπη με παραγγελία Μητσοτάκη" και συμπληρώνει: "Πολιορκημένος από τα θαλασσοδάνεια του Κήρυκα των Χανίων, τις οικογενειακές του offshore, τις θολές οικονομικές συναλλαγές, και τα τερατώδη δανεικά και αγύριστα της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε άλλο ένα σκαλοπάτι στη σκάλα του αυτοεξευτελισμού".

Κανονικά δεν θα υπήρχε λόγος να γράφαμε όλα τα παραπάνω αφού κάποιος/α μπορεί να τα πληροφορηθεί από ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ και ο ρόλος του ιστότοπου μας δεν είναι να ανακυκλώνει τέτοιες ειδήσεις. Αλλωστε όλα αυτά είναι ανούσια, και ανάλογες καταστάσεις παρακολουθούμε δεκαετίες. Σκηνικά που είναι ενταγμένα στο αστικό πολιτικό παιχνίδι και γίνονται αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους των κυβερνητικών κομμάτων.

Τα αναφέραμε όμως για να εστιαστούμε σε κάτι άλλο που προέκυψε σήμερα με την συνέντευξη που έδωσε στον κομματικό ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Ακούγοντας την, δεν επιβεβαιώνεται απλώς η εκτίμησή μας ότι η εκλογική αντιπαράθεση, όποτε αυτή γίνει θα έχει βασικό της αντικείμενο την σκανδαλολογία με το σημερινό κυβερνητικό κόμμα να προβάλλει την εμπλοκή νεοδημοκρατών στις υποθέσεις των σκανδάλων Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ.

Απ' τα λεγόμενα του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαπιστώνουμε και την κυβερνητική υποκρισία. Το γράφουμε αυτό γιατί από τα μέσα του 2015 είχαν ρθει στην δημοσιότητα και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο –από το βήμα της βουλής- συγκεκριμένες καταγγελίες για το όργιο απάτης και διαφθοράς με όχημα ταδιαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΛΠΝΟ, σε σημείο που δημοσιεύματα ανέφεραν ότι «με άντρο μαφίας μοιάζει περισσότερο το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρά με δημόσιο οργανισμό ευρωπαϊκής χώρας». (Διαβάστε αυτή μας την ανάρτηση).

Από τότε έχουν περάσει πάνω από τρία ολόκληρα χρόνια!!! Σ΄ όλο αυτό το διάστημα έχουν ρθει στην δημοσιότητα σημεία και τέρατα για το όργιο ρεμούλας και διαφθοράς που γινόταν σ' αυτό τον "αμαρτωλό" κρατικό οργανισμό. Επί της ουσίας η κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό για να ασκήσει ποινικές διώξειςστα λαμόγια που θησαύρισαν τσεπώνοντας το χρήμα του σκληρά φορολογούμενου ελληνικού λαού.

Και έρχεται σήμερα ο βουλευτής της συγκυβέρνησης Θ. Παπαχριστόπουλος και μας λέει ότι ένας δημοσιογράφος -Παναγιώτης Τζένος λέγεται ο συγκεκριμένος τύπος- ο οποίος είναι υπάλληλος του Μαρινάκη και υπογράφει τα δημοσιεύματα που στοχεύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα μελών της οικογένειας του Τσίπρα  μόνο το 2014 έλαβε από το ΚΕΕΛΠΝΟ  1.039.000 ευρώ!!! Συμπλήρωσε μάλιστα ο ίδιος ότι "η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία και η υπόθεση αυτή θα φτάσει στα δικαστήρια".

Τι λες ρε μεγάλε;!!! Πέρα απ' ότι γνωρίζουμε τι δικαστική κατάληξη έχουν αυτές οι υποθέσεις -πρόσφατο παράδειγμα ότι αθωώθηκαν οι πάντες που εμπλεκόταν στο τεράστιο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου- τόσα χρόνια γιατί δεν έχει προχωρήσει στο παραμικρό η ποινική δίωξη αυτών των λαμογιών;

Και το πιο απλό: Γιατί δεν δίνετε στην δημοσιότητα όλο τον κατάλογο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων που έλαβαν μέρος σ' αυτό το φαγοπότι; (Κατά καιρούς έχουν δει την δημοσιότητα κάποια "μικρά ψάρια" που συμμετείχαν σ' αυτό το όργιο κλεψιάς του δημοσίου χρήματος, αλλά περιπτώσεις σαν αυτή του Παναγιώτη Τζένου, πρώτη φορά ακούμε).

Εν κατακλείδι:Καπιταλισμός και διαφθορά είναι δεμένα όπως το κρέας με το νύχι. Ολα αυτά τα σκάνδαλα από τα οποία πλουτίζουν συγκεκριμένα άτομα, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο τεράστιο διαχρονικό σκάνδαλο του αστικού πολιτικού συστήματος όπου ληστεύεται ο ελληνικός λαός για να θησαυρίζει μια δράκα ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών. 


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/07/1039000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου