Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Μοσκοβισί: Ο Ευρωπαίος “προστάτης” του ΣΥΡΙΖΑ

μοσκοβισί


Από το καλοκαίρι του 2015 δίνει συνεχώς στην κυβέρνηση το σκοινί να κρεμαστεί.
“Αισιόδοξο μήνυμα”, προσπάθησε να στείλει ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί από την Αθήνα, με προπαγανδιστικές αοριστίες και ασάφειες για ένα “νέο και καλύτερο κεφάλαιο που ξεκινά για την Ελλάδα”, ανοίγοντας τον δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ για την δική του προπαγανδιστική σπέκουλα που όμως δεν του αρκεί για να κρύψει την τραγική πραγματικότητα που βιώνει ο ελληνικός σήμερα και θα βιώνει με το διαρκές μνημόνιο μέχρι το 2060 που αποφασίστηκε στο Eurogroup στις 21 Ιούνη.

Όπως έγραψε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, δήλωσε “ενθουσιασμένος” που βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς όπως ο ίδιος θεωρεί, η Ελλάδα προσβλέπει στην έναρξη ενός νέου και καλύτερου κεφαλαίου στη μακρά της ιστορία. Επισήμανε μάλιστα πως η Ελλάδα μπορεί τώρα να σταθεί στα δύο της πόδια και διαμήνυσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι πάντα δίπλα της, όπως άλλωστε έχει πράξει όλα αυτά τα επτά χρόνια σκληρής λιτότητας και εποπτείας της χώρας.
Το πόσο όμως δίπλα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροή, η ΕΕ και η Ευρωζώνη στην Ελλάδα το έζησε ο λαός και η νεολαία από τη σφικτή και ταπεινωτική επιτροπεία που ασκήθηκε όλα αυτά τα χρόνια με τον εκβιασμό των δόσεων για την εφαρμογή πολιτικών λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων με τη συνεργασία των εθελόδουλων ελληνικών μνημονιακών κυβερνήσεων.
Σε ανάλογο ύφος ήταν και η επόμενη ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Ευρωπαίος επίτροπος σαν γνήσιος “προστάτης” του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε “συγχαρητήρια” στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση για την εκπλήρωση όλων των μνημονιακών τους δεσμεύσεων και υπογράμμισε πως είναι στο χέρι της Ελλάδας να γράψει το επόμενο κεφάλαιο. Επανέλαβε δε τη διαβεβαίωση πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να υποστηρίζει την οικονομική της ανάπτυξη, προφανώς με σωρεία επιπλέον αντιλαϊκών, μνημονιακών, νεοφιλελεύθερων μέτρων.
Μετά την ομιλία του στη Βουλή, ο Μοσκοβισί διαμήνυσε πως ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να ανακτήσει πλήρως τα δικαιώματά της, να ανακτήσει συμβολικά τη θέση της εντός της Ένωσης και της ευρωζώνης. Με άλλα λόγια, δήλωσε πως, αφού η Ελλάδα εκχώρησε σειρά κυριαρχικών δικαιωμάτων της, ήρθε η ώρα να ανακτήσει πλήρως τα δικαιώματά της.
Και το διαμηνύει και δε ντρέπεται γιατί την ίδια στιγμή η Ελλάδα με την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup μπήκε σε “νέα ενισχυμένη” εποπτεία για πολλές δεκαετίες παραβιάζοντας κάθε έννοια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.
Οποίος εμπαιγμός από τον κ. Μοσκοβισί…
https://iskra.gr/%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%83%CE%AF-%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου