Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Αυστρία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους ενάντια στην μεσαιωνική 12ωρη εργασία (!)

 Î±Ï…στρία


Η νέα κυβέρνηση δεξιάς και ακροδεξιάς του Sebastian Kurz, με μια κίνηση πρωτοφανούς αντεργατικότητας, προωθεί νόμο στην αυστριακή Βουλή, που αναμένεται να εγκριθεί την Πέμπτη, με τον οποίο αυξάνονται έως και 12 οι ώρες εργασίας κάθε μέρα ή έως 60 την εβδομάδα!!!

Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία της Αυστρίας επαναφέρει τις εργασιακές σχέσεις στην εποχή της πρωταρχικής καπιταλιστικής συσσώρευσης, όπου οι εργαζόμενοι δούλευαν ως σκλάβοι από ήλιο σε ήλιο και με μεροκάματα πείνας.
Το τραγικό είναι ότι η δεξιά και ακροδεξιά αυστριακή κυβέρνηση εμφανίζεται ως προπομπός μιας βαθιά αντεργατικής στρατηγικής, η οποία σχεδιάζεται να επεκταθεί σε όλη την ευρωζώνηκαι την ΕΕ.
Αυστρία: Αντιδράσεις στα σχέδια Κουρτς για 12ωρη εργασία
Πολύ πάνω από 100.000 εργζόμενοι διαδήλωσαν στους δρόμους της Βιένης το Σάββατο εναντίον των αντεργατικών σχεδίων της κυβέρνησης του Sebastian Kurz να παραταθεί η εργάσιμη ημέρα έως και στις 12 ώρες.
«Θα αντισταθούμε σε αυτό με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας» τόνισε ο Βόλφγκανγκ Κάτσιαν, πρόεδρος της γενικής συνομοσπονδίας συνδικάτων της Αυστρίας, ενώπιον των συγκεντρωμένων.
Ο Κάτσιαν απαίτησε η κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τη θέσπιση του δωδεκάωρου και κατά συνέπεια την επέκταση των εργάσιμων ωρών της εβδομάδας έως και στις 60 ώρες.
Ο Sebastian Kurz προβάλλει ως αντιπερισπασμό στα μεσαιωνικά αντεργατικά του μέτρα, τις αδιάλλακτες θέσεις του στο προσφυγικό, ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Αυστρία, αρνούμενος να δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα στο αυστριακό έδαφος.
Η ακροδεξιά και η ναζιστική δεξιά, οι οποίες με την δημαγωγία τους σηκώνουν κεφάλι και στην Ελλάδα, αποκαλύπτουν στην Αυστρία το κυνικό, βαθιά αντεργατικό, αντιλαϊκό και αντικοινωνικό τους πρόσωπο.
https://iskra.gr/%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου