Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Καρανίκας VS Χρυσόγονος: Αντιπαράθεση επιπέδου πολιτικών ογκόλιθων



Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πολιτική στέγη και αξιώματα σε κάθε αριβιστικό τυχοδιωκτικό στοιχείο, στην προσπάθεια του να καταλάβει την κυβερνητική εξουσία, όπως έγινε και με τον πρώην πασόκο, καθηγητή συνταγματικού δικαίου Κώστα Χρυσόγονο που τον έκανε ευρωβουλευτή.

Οι τυχάρπαστες αυτές συνεργασίες συνήθως έχουν τις συνέπειες που παρακολουθούμε τώρα με την αντιπαράθεση Χρυσόγονου και ηγετικής ομάδας του Σύριζα.
Στην ουσία το όλο σχετικό σκηνικό είναι φαιδρό. Να παρακολουθείς δηλαδή τον ευρωβουλευτή να ταυτίζει σε δηλώσεις του τον Τσίπρα μας τον Στάλιν και τον Καρανίκα με τον  Βισίνκσι, ενώ απ’ την άλλη πλευρά ο σύμβουλος επί του στρατηγικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει  «χρυσό γόνο του αριβισμού που θέλει και εξουσία» τον πρώην συναγωνιστή του.

Απ’ ότι προκύπτει απ’ τις δηλώσεις που έκανε στον ρ/σ Realfm ο Χρυσόγονος έχει επιλέξει να ανεξαρτητοποιηθεί από το κυβερνητικό κόμμα–ούτε σκέψη σε τέτοια καιροσκοπικά στοιχεία να παραδώσουν την χρυσοφόρα ευρωβουλευτική έδρα- και πιθανόν να διαπραγματεύεται παρασκηνιακά με άλλο κόμμα για το πολιτικό του μέλλον.

Θαυμάστε αντιπαράθεση πολιτικών ογκόλιθων.

Γράφει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Καρανίκας.

Και απαντάει ο Χρυσόγονος.

«Είναι φανερό πως ο κ. Καρανίκας εκφράζει τον κ. Τσίπρα διότι, διαφορετικά, θα τον είχε ήδη αποπέμψει από τη θέση του συμβούλου του επί του στρατηγικού σχεδιασμού. Άρα, ο στρατηγικός σχεδιασμός του κ. Τσίπρα είναι κατ’ ουσίαν σταλινικής εμπνεύσεως. Είναι το ίδιο πράγμα που έκανε ο Βισίνκσι για τον Στάλιν. Το κάνει τώρα ο κ. Καρανίκας για τον κ. Τσίπρα. Δηλαδή, όταν υπήρχε κάποιος αντιφρονών στο κομμουνιστικό κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης, την εποχή εκείνη τη δεκαετία του 1930, ο Βισίνκσι, που ήταν ο δημόσιος κατήγορος, του απήγγειλε κατηγορίες ότι είναι πράκτορας του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού ότι είναι πράκτορας των Γερμανών ναζιστών και άλλα διάφορα τρελά εκεί. Βεβαίως τότε μπορούσαν να χρησιμοποιούν και βασανιστήρια για να αποσπούν ομολογίες από τους κατηγορουμένους και στη συνέχεια τους εκτελούσαν. Τώρα η εκτέλεση δεν γίνεται με πραγματικά πυρά, είναι υπό τη μορφή δολοφονίας χαρακτήρος». 

Και ποιος γράφει αυτά τα ανιστόρητα; Ενας τύπος που ο ΣΥΡΙΖΑ τον έβγαλε απ’ την πολιτική αφάνεια και του πρόσφερε πλουσιοπάροχο μισθό.
Και ποιος τον κατηγορεί; Ενας γραφικός τύπος, αναιδής και παντελώς αμόρφωτος, του οποίου η ύπαρξη στην πολιτική ζωή αποδεικνύει, πως η κρίση που βιώνουμε είναι και πολιτισμική,


  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/10/vs.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου