Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Θ. Καρτερός: Ο "ανανήψας" που παριστάνει τον κομμουνιστή

«Στα υπόγεια του Μαξίμου βρίσκομαι ως μαρξιστής και ως κομμουνιστής. Γιατί είμαι κομμουνιστής, αν και δεν διαθέτω πια το κομματικό … ISO».

Θανάσης Καρτερός – Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Θα μπορούσαμε να γράφαμε την γνωστή ρήση «στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι», αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρούμε ότι ο τύπος αυτός στην ουσία βρίζει όσους/ες θέλουν να αυτοαποκαλούνται κομμουνιστές.


Μπορεί ένα φεγγάρι να υπήρξε διευθυντής του «Ριζοσπάστη» αλλά στην πορεία βρέθηκε να κατέχει επιτελική θέση σε ΜΜΕ του Αλαφούζου πριν καταλήξει να παριστάνει το «αλεξίσφαιρο» του Τσίπρα. 
Στηρίζει με κάθε τρόπο την κυβερνητική μνημονική, ταξική πολιτική καταβάλλοντας παράλληλα κάθε προσπάθεια  για να μείνει στο απυρόβλητο ο πρωθυπουργός κάθε φορά που ξεσπάει λαϊκή κατακραυγή για κάποια κυβερνητική επιλογή. Πετάει δηλαδή την μπάλα στην εξέδρα χρεώνοντας την ευθύνη σε κάποια κυβερνητικά στελέχη.
Το έκανε στο παρελθόν στην περίπτωση του Γιάννη Πανούση μετά με την Αυλωνίτου κλπ.

Εμας ο Θ. Καρτερός μας θυμίζει έναν δικηγόρο πρώην μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος μετά την ήττα στον εμφύλιο πέρασε με το μέρος του ταξικού εχθρού, εκδίδοντας το εφημεριδάκι «ΑΝΑΝΗΨΑΣ», συκοφαντώντας πρώην συντρόφους του, θέτοντας τις υπηρεσίες στην διάθεση του ταξικού κράτους.



http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/10/blog-post_52.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου