Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ταυτοποιήθηκαν τρεις από τους δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στον Ασπρόπυργο

 

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ρατσιστικής επίθεση και τον ξυλοδαρμό των δύο Πακιστανών εργατών που σημειώθηκε σε χωράφια του Ασπροπύργου τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου.


Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ταυτοποιήθηκε αρχικά ένας 17χρονος ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια άλλοι δυο επίσης ομογενείς 17 και 18 ετών αντίστοιχα για τη συμμέτοχη τους στην επίθεση.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση και πλέον αναμένεται από τον Ανακριτή να δοθεί εντολή να προσαχθούν ενώπιον του.
Ο 17χρονος Ρωσοπόντιος μάλιστα είναι «Βίος και Πολιτεία», καθώς είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές τον περασμένο Απρίλιο και τον περασμένο Ιούνιο για ξυλοδαρμό σε βάρος αστυνομικού και για επεισόδια στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο του ΚΕΕΡΦΑ.
Συγκεκριμένα τον περασμένο Απρίλιο είχε συλληφθεί ο αδερφός του για πρόκληση φθορών στον σταθμό του προαστιακού στον Ασπρόπυργο και τότε και εκείνος γρονθοκόπησε μαζί με την παρέα του αστυνομικό έξω από το Αστυνομικό Τμήμα και ο αδερφός του επιτέθηκε σε αστυνομικό μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα.
Τον Ιούνιο είχε συμμετάσχει και είχε συλληφθεί για τα επεισόδια σε βάρος των συμμετεχόντων στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το ΚΕΕΡΦΑ και σε βάρος αστυνομικών και αυτή είναι τρίτη του σύλληψη…
Αν και οι πληροφορίες που έχουν οι Αρχές για τους δράστες είναι ότι κινούνται στον ακροδεξιό χώρο, ωστόσο στις κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν δεν εντοπίστηκαν ρούχα ή φυλλάδια ή κάτι που να παραπέμπει σε συγκεκριμένο κόμμα της Ακροδεξιάς, ωστόσο εντοπίστηκε ρόπαλο, μικροποσότητες ναρκωτικών κλπ.
Και οι τρεις κατά την ανάκριση ισχυρίστηκαν ότι μόνο εκείνοι ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση σε βάρος του άτυχου Πακιστανού και πως οι άλλοι δύο δεν είχαν συμμετοχή. Πάντως ο αδερφός του 17χρονου αναζητείται και αυτός αλλά για άλλη υπόθεση.
Η έρευνα θα συνεχιστεί για να διαπιστωθεί αν είναι υπεύθυνοι και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις και βεβαίως για το αν υπάρχουν και τυχόν άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση.

Συνεχίζονται οι έρευνες και για το περιστατικό της Λαμπρινής

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες και για τον νέο περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης στα Κάτω Πατήσια σε βάρος ενός Πακιστανού, επί της Λ. Ηρακλείου, δίχως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα που έχουν μέχρι στιγμής οι Αρχές είναι για μία συμμορία περίπου 10 ατόμων που εφορμούν στην περιοχή και ξυλοκοπούν πεζούς με κίνητρο περισσότερο την ληστεία όμως.
Η έρευνα πάντως για την συγκεκριμένη περίπτωση είναι σε αρχικό στάδιο και ενδεχομένως αργότερα οι Αρχές να έχουν πληρέστερη εικόνα.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/treis-syllhpseis-gia-th-ratstistikh-epithesh-ston-aspropyrgo.4887964.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου