Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Νεοναζί σε κρίση με αποχωρήσεις και καταγγελίες: «Με Μαρινάκη και Μητσοτάκη πλέον η ΧΑ»


Σε περίοδο εσωτερικής κρίσης έχει μπει η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή που το τελευταίο διάστημα κλείνει γραφεία και χάνει μέλη. 
Η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Δράμα διαλύθηκε, υποβαθμιζόμενη σε έναν τοπικό ολιγομελή πυρήνα, ενώ υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες έκλεισαν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης στη Χαλκίδα, που πλέον δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των γραφείων που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει το jailgoldendawn.com, σύμφωνα με τον κατάλογο των τοπικών οργανώσεων που δημοσιεύει η Χρυσή Αυγή στην επίσημη ιστοσελίδα και την εφημερίδα της, η τοπική οργάνωση Δράμας της ναζιστικής οργάνωσης διαλύθηκε, υποβιβαζόμενη πλέον και επισήμως στο καθεστώς του ολιγομελούς “πυρήνα”. Ήδη από το καλοκαίρι, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής Δράμας στη οδό Εθνικής Αμύνης 55 έχουν κλείσει.
Επιπλέον, ο πρώην πυρηνάρχης Δράμας της Χρυσής Αυγής Μπαντέμης είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την επίθεση τάγματος εφόδου σε δύο γυναίκες ελληνικής καταγωγής από την Αλβανία στο Μεταξουργείο τον Οκτώβρη του 2011.
Τα τελευταία γραφεία της τοπικής οργάνωσης Δράμας εγκαινιάστηκαν τον Μάιο του 2014 με ομιλία του Χρήστου Κιτσόπουλου, υποψήφιου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Ο Κιτσόπουλος, γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Αλεξανδρούπολης και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος, αποχώρησε την Κυριακή 15/10/2017 από την Χρυσή Αυγή, με δήλωση παρόμοια με εκείνη του αποχωρήσαντος βουλευτή Μίχου.
Στη Χαλκίδα, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής είχαν απασχολήσει τη δημοσιότητα μετά τη δολοφονία Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013. Τότε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα είχε ελέγξει πλημμελώς τους οπλοφορούντες Χρυσαυγίτες με αποτέλεσμα να μεταφερθούν αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα για να πραγματοποιηθούν έρευνες και συλλήψεις. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Ευάγγελος Φλεβάρης και ο Διοικητής τους Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας Παρασκευάς Γάτος είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Ο μετέπειτα αστυνομικός διευθυντής Λάμπρος Χουλιαράς αποκαλύφθηκε ως μέλος της ναζιστικής οργάνωσης και είναι πλέον προαλειφόμενος για υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, στη θέση του Μίχου. Σύμφωνα με το jailgoldendawn.com, τα γραφεία, αν ξανανοίξουν θα λειτουργήσουν σε νέα διεύθυνση. 
Αποσκιρτήσεις στελεχών - «Υποχείριο Μαρινάκη, Ντόρας και Μητσοτάκη η ΧΑ»
Επιπλέον, σημειώνονται νέες αποσκιρτήσεις στελεχών από τη Χρυσή Αυγή. Η πιο επιφανής αποχώρηση μέχρι στιγμής ήταν αυτή του Νίκου Μίχου, πρώην βουλευτή Εύβοιας, αλλά ακολούθησαν κι άλλες. 
Ο πρώην υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων Δημήτρης Σταθάκης αποχώρησε πρόσφατα λέγοντας ότι η Χρυσή Αυγή «έχει μετατραπεί σε υποχείριο του Μαρινάκη, της Ντόρας και του Μητσοτάκη».
Σε δημόσιες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του στο facebook, ο Σταθάκης μιλάει απαξιωτικά για την υπεράσπιση του γνωστού επιχειρηματία από τον βουλευτή Λαγό, ενώ δεν διστάζει να στραφεί και προσωπικά κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Γιάννη Λαγού, γράφοντας: «Για τα μάτια του Μαρινάκη ξεσπάθωσε ο Λαγός… μπορεί να είμαστε αφελείς και επιπόλαιοι… αλλά χρήσιμοι ηλίθιοι όχι…». 
Ο Σταθάκης είχε επιλεγεί ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ελληνικής Αυγής στα Χανιά τον Μάιο του 2014, την περίοδο που ο Κασιδιάρης ηγήθηκε του προεκλογικού αγώνα με τον Μιχαλολιάκο στη φυλακή. Στο μεταξύ, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που είχαν μεταφερθεί στη Λεωφόρο Σούδας (από την οδό Τζανακάκη) έκλεισαν εκ νέου, κατόπιν των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας. Η οργάνωση ανακοινώνει ως καινούργιο τόπο συνάντησης της τοπικής επιτροπής τις “Μουρνιές (παραπλεύρως νοσοκομείου Χανίων)”.
Άλλα δύο στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Κιτσόπουλος και ο Αναστάσιος Ναθαναηλίδης, εκλεγμένοι περιφερειακοί Σύμβουλοι επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής στις εκλογές του Μαΐου 2014, ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «χωρίς καμία εξάρτηση από την Χρυσή Αυγή». Όπως υποστηρίζουν διαφωνούν με την επιλογή των προσώπων και των τακτικών που εφαρμόζονται από το νεοναζιστικό μόρφωμα. 
Σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα, ο Κιτσόπουλος, που διατέλεσε και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον Έβρο, συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2015 από λιμενικούς να μεταφέρει παράνομα 1,36 τόνους οστράκων, που προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά, παρόλο που ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
http://tvxs.gr/news/ellada/neonazi-se-krisi-me-apoxoriseis-kai-kataggelies-me-marinaki-kai-mitsotaki-pleon-i-xa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου