Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

(Εξαιρετικό, παρότι το πέσιμο στους ΑΝΤΑΡΣΥ-ους είναι άδικο)! Οι εκλεκτοί της ρωσικής κυβέρνησης...



Στο πλαίσιο του 19ου ΠΦΝΦ γίνονται μια σειρά σεμινάρια και δραστηριότητες της ΠΟΔΝ, με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων, μελών και φίλων των οργανώσεων - μελών της ΠΟΔΝ. Σε αυτές τις εκδηλώσεις, παρά το γεγονός ότι η ρωσική κυβέρνηση, που διαθέτει τις εγκαταστάσεις για να πραγματοποιηθεί το ΠΦΝΦ, αποκρύπτει ακόμη και το σύνθημα του Φεστιβάλ, προβάλλοντας τα δικά της συνθήματα και το δικό της περιεχόμενο, πολλές Κομμουνιστικές Νεολαίες και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο (περισσότερες από τα προηγούμενα χρόνια) δίνουν την ιδεολογική - πολιτική μάχη για να αναδείξουν το πραγματικό περιεχόμενο της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό σήμερα, της πάλης απέναντι στον μονοπωλιακό καπιταλισμό, τις διακρατικές ενώσεις του, τις αστικές τάξεις σε κάθε χώρα.
Ωστόσο, σε αυτό το ΠΦΝΦ είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση μιας χώρας που φιλοξενεί το Φεστιβάλ, δηλαδή η κυβέρνηση Πούτιν, έχει καλέσει αρκετούς συμμάχους της από το εξωτερικό. Κι αυτό παρά και ενάντια στις αποφάσεις της ΠΟΔΝ και των Οργανώσεων - μελών της, οι οποίες μέσα στο 2017 συγκρότησαν τις Εθνικές Προπαρασκευαστικές Επιτροπές σε κάθε χώρα, στέλνοντας τους αντιπροσώπους τους στο Φεστιβάλ. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μια σειρά προβλήματα στο Φεστιβάλ, όπως π.χ. τη συμμετοχή αστικών κομμάτων από το Ισραήλ, με παράλληλο αποκλεισμό των παλαιστινιακών οργανώσεων - μελών της ΠΟΔΝ. Ωστόσο, αυτή η επιχείρηση των ρωσικών αρχών αντιμετωπίζει σοβαρές αντιδράσεις. Για παράδειγμα, χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας Οργανώσεων - μελών της ΠΟΔΝ από τη Μέση Ανατολή, ανάμεσα τους και της Κομμουνιστική Νεολαίας Ισραήλ, ενάντια στην παρουσία στελεχών του αστικού κράτους του Ισραήλ στο 19ο ΠΦΝΦ. Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ βρέθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας και εξέφρασε την αλληλεγγύη της.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα κόμματα και οργανώσεις που προσκλήθηκαν από τη ρωσική κυβέρνηση και τις κατά τόπους πρεσβείες της να πάρουν μέρος στο 19ο ΠΦΝΦ, παρά και ενάντια στις αποφάσεις της ΠΟΔΝ:
  • Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας (εθνικιστικό - ευρωσκεπτικιστικό κόμμα που αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση στις πρόσφατες εκλογές).
  • Κόμμα «Λικούντ» από το Ισραήλ (το κυβερνητικό κόμμα του Μπ. Νετανιάχου).
  • Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (του Ρώσου εθνικιστή Ζιρινόφκσι).
  • Κόμμα Ινδικού Λαού - BJP (το κυβερνητικό κόμμα αυτή τη στιγμή στην Ινδία, που ασκεί αντιλαϊκή πολιτική και καταστολή απέναντι στους κομμουνιστές).
  • Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης - ΑΚΡ (το τουρκικό κυβερνητικό κόμμα του Προέδρου Ερντογάν).
Ακόμη, υπάρχουν άτομα που εκπροσωπούν εθνικιστικές και φασιστικές οργανώσεις, από την Ιταλία και τη Σερβία.
Ωστόσο, η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει καλέσει μόνο αστικά αντιδραστικά κόμματα με τα οποία διατηρεί σχέσεις στο εξωτερικό, οι προσκλήσεις της ουσιαστικά αφορούν όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων οι οποίες υμνούν την καπιταλιστική Ρωσία ή διατηρούν σχέσεις μαζί της. Ετσι, είναι ενδεικτικό ότι χτες ομιλία στον χώρο του Φεστιβάλ, όπου η ρωσική κυβέρνηση πραγματοποιεί το δικό της πρόγραμμα (σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που πραγματοποιούνται τα σεμινάρια της ΠΟΔΝ) έκανε ο επικεφαλής της ΛΑΕ και πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Π. Λαφαζάνης, με θέμα την ενεργειακή πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, δημοσιεύματα τον παρουσιάζουν ως προσκεκλημένο της ΠΟΔΝ στο Φεστιβάλ, κάτι που δεν ισχύει. Από κοντά και αντιπροσωπεία της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία διαπιστεύτηκε από τις ρωσικές αρχές, έξω από κάθε διαδικασία της ΠΟΔΝ...

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9548123
Ζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου