Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

(Σηματοδότηση του τέλους του ευρωπαϊκού επαναστατικού ρεφορμισμού);Παραιτήθηκε ο συνιδρυτής των Podemos Χουάν Κάρλος Μονεδέρο


Αυτό εδώ το μικρό αλλά διορατικό blogάκι έγραφε ήδη από τον Φεβρουάριο:  Οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης υπονομεύουν την επικράτηση των Podemos; Διαβάστε εκείνο το αρθράκι. 

Και έρχεται χθες η είδηση από την Ισπανία, ενώ πέφτουν τα ποσοστά των Podemos στις δημοσκοπήσεις, οτι παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ο συνιδρυτής τους, Χουάν Κάρλος Μονεδέρο, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε σύμβουλος του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

Όπως διαβάζουμε στο Thetoc και σύμφωνα με την ισπανική El Pais "η παραίτηση Μονεδέρο ήρθε λίγες ώρες μετά από συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος σε διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό, κατά τη διάρκεια της οποίας διατύπωσε εντόνως κριτικά σχόλια για την ηγεσία του Podemos. 

Ο Μονεδέρο, καθηγητής πολιτικής επιστήμης, παραπονέθηκε ότι το κόμμα άρχισε να μοιάζει με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις τις οποίες επιδιώκει να αντικαταστήσει και χρειαζόταν να επιστρέψει στις ρίζες του. 

Σύμφωνα με την El Pais, αυτή η κίνηση του Μονεδέρο σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη κρίση στο εσωτερικό του Podemos. 

Με προσωπική του ανάρτηση στο twitter, ο Μονεδέρο ανέφερε: «΄Εδωσα την παραίτησή μου από την ηγεσία στον φίλο μου Πάμπλο. Η φιλία μου με αυτόν τον εξαιρετικό άνδρα και η δέσμευσή μου στο Podemos παραμένουν ισχυρές»".

Παρεμπιπτόντως, τα φιλοσυριζαίϊκα media δεν έχουν ακούσει τίποτα γι αυτή την είδηση;

Δείτε το βίντεο της ανακοίνωσης της παραίτησης από τον Pablo Iglesias (πηγή βίντεο) και την είδηση στην El Pais

http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/2015/05/podemos.html

1 σχόλιο:

  1. "Δυστυχώς ο Βαρουφάκης απέτυχε"

    Το άρθρο του οικονομολόγου, συγγραφέα του βιβλίου "Επενδυτές χωρίς Σύνορα" (www.ependytes.com) κ. Βασίλη Παζόπουλου αναρτήθηκε στο capital.gr


    ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ)

    Οταν κάποιος ξεκινά από ιδεατή και "μερική" εκτίμηση, το αποτέλεσμα των εκτιμήσεων του τόσο στο "μερικό" όσο και στο "γενικό" θα είναι όχι μόνο λάθος, αλλά και ... ασυνάρτητο ! Διότι το λάθος, ώς λάθος μέσα τόσο στην πολιτική όσο και αλλού είναι μέρος προς τον δρόμο του σωστού, αλλά η επίτηδειότητα των παραλήψεων ΣΑΣ στην ανάλυση ΣΑΣ, δηλεί, στην καλύτερη περίπτωση, μωρίας έλλειψη !

    Τελείως επιγραμματικά:

    1. Γνωρίζεται την Δομή και Αντίληψη του λεγώμενου "Διευθυντηρίου" της Ε.Ε. ;; Γνωρίζεται ποιόν κοινό παρανομαστή έχουν (εκτός την κεφαλαιοκαπιταλιστική πολιτικη αντίληψη) ;; Ακόμη και ... "κακοί" πρώιν γερμανοί υπουργοί μετά την ... "συνταξιοδότηση" τους, χρησιμοποιούσαν και έκαναν κριτική για το "Διευθυντήριο" αυτό, με .... ακροαριστερή φρασεολογία !!!

    2. Διερωτηθείκατε γιατί λειτουργούν σε ... "διαδρομικά πολλαεπίπεδα" ;;; Μάλιστα το εντόπισαν για πρώτη φορά (;;) τα μέλοι της καινούργιας ελληνικής κυβέρνησης, και τους προκάλεσαν αυτά τα "διαδρομικά πολλαεπίπεδα" αρνητική εντύπωση !

    3. Θυμάσται για ποιόν λόγο και αιτία έφυγε ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν, πρόωρα από συνάντηση αρχηγών κρατών, στην Αυστραλία ;;; Ξερεται (;;), χρονικά πότε έγινε αυτό ;;; Για βοήθεια Σας, στο "φεύγα" του, είπε σχεδόν (ακριβώς) τα ίδια όπως ο Γιάννης Β. !!!

    4. Γνωρίζεται, πότε και πώς, τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία, λύσαν για μικρό και σύντομο χρονικό διάστημα, τα ... ελλείματα τους που παραβίαζαν τους ... Ιδιους τους ... κανόνες τους (παραβίαζαν κατάφορά τις ίδιες τις συνθήκες τους) ;;; Οταν στην Χώρα μας, όλα είταν μέλι γάλα !!!

    5. .................

    6. ................

    7. .....................

    ν+1. .............................

    Από ότι βλέπεις υπάρχουν πάρα πάρα πολλά πράγματα που χρειάζεται κάποιος να ξέρει να γνωρίζει και να κατέχει !


    Ο Αιώνιος Φοιτητής



    Γηράσκω Αεί Διδασκ.......


    Υ.Γ. Ευτυχώς που Υπάρχουν Ιδιόρυθμοι στην ΖΩΗ ΜΑΣ και δεν είμαστε ΟΛΟΙ ΠΑΣΑΛΕΙΜΜΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή