Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

(Λες, να τον αδικούμε); Βαρουφάκης: Ξέρω πότε θα φύγω. Δεν πρόκειται να εξευτελιστώ, ούτε να συμβιβαστώ


Ένα μακροσκελές αφιέρωμα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη φιλοξενεί το επόμενο τεύχος του The New York Times Magazine.
Η αρθρογράφος Suzy Hansen, που μίλησε εκτενώς και και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές με τον Γιάνη Βαρουφάκη, διερωτάται αν ο υπουργός Οικονομικών είναι κατάλληλος για μία ελληνική τραγωδία και σημειώνει ότι η σκληρή στάση του στην υψηλού ρίσκου διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους απειλεί να τινάξει την Ευρώπη στον αέρα.
Στο αφιέρωμα που θα δημοσιευθεί την Κυριακή, ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει ότι ξέρει πότε πρέπει να φύγει και σημειώνει: "Δεν πρόκειται να εξευτελιστώ, ούτε να συμβιβαστώ σε θέματα αρχής και λογικής" ενώ υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται να δεχθεί ένα ακόμη πακέτο που θα διαιωνίσει την ίδια κρίση. "Δεν εξελέγην για αυτό" λέει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι θα προτιμούσε να παραιτηθεί από το να ωθήσει τους Ελληνες σε μία βαθύτερη οικονομική κρίση που δνε είναι καλή ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη.
Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης παραδέχεται ότι "η κατάσταση της οικονομίας έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους δύο μήνες ως αποτέλεσμα της σκληρής διαπραγμάτευσής μας". Ωστόσο, εξηγεί ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές παίρνουν τη μορφή επένδυσης για ένα καλύτερο μέλλον και "πάντα εμπεριέχεται βραχυπρόθεσμο κόστος σε μία επένδυση"
Ερωτηθείς κατά πόσον είναι ανήσυχος για την ελληνική οικονομία σήμερα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: "Τρομοκρατημένος. Τρομοκρατημένος και εμβρόντητος", μία δήλωση που δεν αρμόζει σε ένα υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα έπρεπε να εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια στους πολίτες της χώρες του και όχι μόνο.
Έχω ηχογραφήσει το Eurogroup της Ρίγας
Την ίδια ώρα, ο 'Ελληνας ΥΠΟΙΚ αποκαλύπτει ότι έχει ηχογραφήσει την εκρηκτική συνεδρίαση του Eurogroup της Ρίγας της 24ης Απριλίου, το οποίο αποτέλεσε αφορμή για την "περιθωριοποίησή" του από την ηγεσία της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.
Μάλιστα, δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου είχαν γράψει ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση ο κ. Βαρουφάκης δέχθηκε οργισμένες επικρίσεις από κάποιους ομολόγους του οι οποίοι φέρονται να τον είχαν αποκαλέσει "τζογαδόρο και ερασιτέχνη".
"Ο ίδιος λέει ότι έχει ηχογραφήσει τη συνάντηση, αλλά δεν μπορεί να τη δημοσιεύσει εξαιτίας των κανόνων εμπιστευτικότητας", αναφέρει η αρθρογράφος.
"Όλα αυτά τα δημοσιεύματα που λένε ότι με έβρισαν, ότι μου είπαν ότι ξοδεύω τον χρόνο και όλα αυτά, αφήστε με να πω ότι τα διαψεύδω ολόψυχα" είπε ο υπουργός Οικονομικών.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/varoyfakhs-kserw-pote-tha-fugw-den-prokeitai-na-ekseytelistw-oute-na-symvivastw.3481217.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου