Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Βολεύτηκε επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΝΤ η κυρία Ελενα Παναρίτη

Η κυβέρνηση που τη διόρισε μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή,η κυρία όμως θα απολαμβάνει τον παχυλότατο μισθό της...
Αντε σιδεροκέφαλη και καλοφάγωτα 

Γράφαμε στις 17 Μαΐου,όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες για τον διορισμό της κυρίας στο ΔΝΤ: ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση,αφού πρώτα φρόντισαν να εξωθήσουν σε παραίτηση τον κύριο Κατσάμπα,ο οποίος παρά την πικρία του τους άνοιξε τα μάτια για το λογαριασμό που έκρυβε ο Στουρνάρας.

Λίγο νωρίτερα απόψε ανακοινώθηκε και επίσημα η τοποθέτηση της εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ,του Βαρουφάκη,του ΠΑΣΟΚ και του Γωργάκη στο ΔΝΤ!!!

Νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναλαμβάνει η κυρία Έλενα Παναρίτη, η οποία αντικαθιστά τον κ. Θάνο Κατσάμπα, τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του, ευχαριστεί για την μακρόχρονη συνεισφορά του στο Ταμείο.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται στο ΔΝΤ από Αναπληρωματικό Εκτελεστικό Διευθυντή υπό τον Εκτελεστικό Διευθυντή,που διορίζει η Ιταλία η οποία επίσημα εκπροσωπεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Μάλτα, την Αλβανία και τον Άγιο Μαρίνο.

Η κυρία Παναρίτη έχει θητεύσει στην Παγκόσμια Τράπεζα (τον έτερο θεσμό που ιδρύθηκε μαζί με το ΔΝΤ στο Μπρέτον Γουντς το 1944), έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διαπραγματεύσεις, δίδαξε σε Αμερικανικά πανεπιστήμια και διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας τουΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012,με τον Γιωργάκη αρχηγό και πρωθυπουργό.

Στη σχετική του ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ακόμη ότι η κυρία Παναρίτη το 2012 άσκησε έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική που ασκούσαν οι τότε κυβερνήσεις, αν και βουλευτής της Συμπολίτευσης, ενώ από την 26η Ιανουαρίου συνεισφέρει στην διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας.

Το ΥΠΟΙΚ δεν λέει φυσικά ότι παρά την κριτική και τις αντιρρήσεις ψήφιζε και με τα δυό της χεράκια τα μνημόνια!!! επίσης ούτε κουβέντα για το πέρασμά της από το Περού (διαβάστε τα στην παραπομπή στο τέλος)!!!

Το υπουργείο σημειώνει ακόμη ότι η επιλογή της κυρίας Παναρίτη, μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης,έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δηλαδή για όποιον δεν κατάλαβε σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ την βρήκε πλέον κατάλληλη γι' αυτή τη θέση,άσχετα αν όλος ο κόσμος γνώριζε από τα μέσα του Μάη ότι η κυρία έβαλε πλώρη για το ΔΝΤ....

Ωραιότατα και πάντα... πρώτη φορά ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Διαβάστε ΕΔΩ για τον βίο και την πολιτεία της,παντός καιρού,κυρίας Παναρίτη

http://zeidoron.blogspot.gr/2015/05/blog-post_260.html#more

3 σχόλια:

  1. ΘΕΜΑ: ΟΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ

    Φίλοι μου
    .........

    Anonymous21 Δεκεμβρίου 2014 - 1:49 μ.μ.
    "TA TPAΓOYΔIA KAI H IΣTOPIA ΘA ΓPAΦOYN TΩPA AΛΛOIΩΣ"

    «Μια Bεβαιότητα Πλανιέται KAI YΠAPXEI Πάνω AΠO THN Ελλάδα: Πολύ ΣYNTOMA H XΩPA MAΣ θα EXEI EΛΛHNIKH KYBEPNHΣH !!! Κυβέρνηση THΣ MEΓAΛHΣ Λαϊκής Πλειοψηφίας. Κυβέρνηση Σωτηρίας με KENTPIKO KOPMO TON ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε από την Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «H Aδιέξοδη ANΘEΛΛHNIKH KAI KAINΩNIKA BAPBAPH Πολιτική ΔEN EXEI MEΛΛON», όπως δεν έχουν η πιο TAΞIKH και BAPBAPH πολιτική που Eφαρμόστηκε ποτέ και η πολιτική που Mετέτρεψε Xώρες σε ΠEIPAMAτόζωα NEOφιλελεύθερων ΠEIPAMATΩN.

    «Οι λογικές που βάζουν τις αγορές πάνω από τη δημοκρατία δεν έχουν μέλλον. Και είμαστε περήφανοι που η MEΓAΛH ΠAΓKOΣMIA AΛΛAΓH θα αρχίσει KAI ΘA EPΘEI AΠO THN EΛΛAΔA», συνέχισε

    «Αυτές τις Hμέρες δεν Kρίνεται στη Βουλή η Eκλογή του "Προέδρου" της Δημοκρατίας. Κρίνεται AN θα μπούμε Bαθύτερα στο Tούνελ TOY EΘNIKOY ΘANATOY MAΣ !. Κρίνεται η δημοκρατία μας», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις είπε: «H Ρένα Δούρου βρήκε κονδύλι 3 εκατ. ευρώ για δωρεάν ρεύμα. Τρία εκατ. ευρώ, η προσφορά σε βουλευτή για να μείνουν λίγο ακόμα στις καρέκλες τους, για να διασωθούν, για να μην πάει ο τόπος σε εκλογές, για να μην μιλήσει ο λαός».

    «Tι ΣYMπτωση (TYXAIA ;;) ! Στο περιστατικό της καταγγελίας για απόπειρα χρηματισμού, ο μεσάζοντας ήταν ANθρωπος του TPIγώνου της διαπλοκής», πρόσθεσε.

    «Tο AMAρτωλό TPIγωνο που Xρεοκόπησε τη Xώρα πήρε για τον EAYTO του 70 δισ. ευρωπαϊκά κονδύλια. Αυτό το κέντρο EKANE το Kράτος, TON EΛΛHNIKO ΛAO, πελάτη του. Αυτό το Kέντρο σήμερα TPOMOκρατεί, παραπληροφορεί, εκβιάζει. Στήνει κόμματα. Διαλύει κόμματα. Διασπά κόμματα. Η διαφάνεια, ο έλεγχος, η δημοκρατία, είναι το δικό μας φάρμακο για την αρρώστια που λέγεται διαπλοκή», είπε ακόμη.

    Οσον αφορά στις προειδοποιήσεις Στουρνάρα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας κεντρικός τραπεζίτης που μιλά για ανεπανόρθωτες βλάβες». «Kάποιοι στην Ευρώπη επιτέλους άρχισαν να καταλαβαίνουν», συνέχισε, λέγοντας πως «ο Γιούνκερ έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις για να μας πληροφορήσει πως όταν μιλάει για ακραίους δεν εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ». (Σημ: O Γιούνκερ, EINAI BPΩMIKOΣ KAI ΣAΠIOΣ)
    Ο EΠIκεφαλής της Aξιωματικής ANTIπολίτευσης, AKOMH, Eπιτέθηκε και στον κ. Σαμαρά, Yποστηρίζοντας πως «μόνο στην Ελλάδα Yπάρχει ένας πρωθυπουργός του καφενείου που μιλά για φυγή καταθέσεων».

    «Σήμερα δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα. Υπάρχουν τα προαπαιτούμενα και τα email/laeptop προς την Τρόικα. Δεν υπάρχει παραμύθι όπως η επαναδιαπραγμάτευση», τόνισε, προσθέτοντας πως «στην Αλεξανδρούπολη, κηρύσσουμε σήμερα ENA απλό KANONA: OI Aνθρωποι πάνω από τα κέρδη, τα τοκοχρεολύσια, τα spreads και τις αγορές».
    ΔIOTI O ANΘPΩΠOΣ EINAI ANΘPΩΠOΣ KAI H ZΩH EINAI MIA ΣTAΘEPA AΞIA KAI EXEI MIA "ΣTAΘEPA" TON ΘANATO !!

    Σημ.: THΣ AΛΛAΓEΣ ΣTO ANΩ KEIMENO THΣ EKANE O AYPIANOΣ YΠ.EΞ. TOY TOΠOY MAΣ THΣ XΩPAΣ MAΣ THΣ ΠATPIΔAΣ MAΣ !!! KAI BIBA MAΣ !!!!

    .....

    1. ΥΓ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΟΡΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ή Ο ΧΟΡΕΥΤΑΡΑΣ !
    2. ΥΓ. Ξέρεται ποιός είναι ο Jean-Claude Juncker ;; ΕΜΕΙΣ σας το είπαμε !
    3. ΥΓ. "ΔIOTI O ANΘPΩΠOΣ EINAI ANΘPΩΠOΣ KAI H ZΩH EINAI MIA ΣTAΘEPA AΞIA KAI EXEI MIA "ΣTAΘEPA" TON ΘANATO !!" ... Αυτό ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ! Ως ΠΡΟΣΘΕΣΗ στα λεγώμενα του Αλέξη !!!
    4. ΥΓ. ΔΕΝ είμαστε προφήτες ούτε μέντιούμ ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ! ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΨΥΧΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ Η πραγματική ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΑΔΑ !!!
    5. ΥΓ. Το ΠΡΩΤΟ ΛΑΘΟΣ και ΑΡΧΙΚΟ ΛΑΘΟΣ που έκανε ο Αλέξης ΕΙΝΑΙ που ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΥΠ.ΕΞ. ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ! ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ Πρωθυπουργό ! Ναί Αλέξη !
    6. ΥΓ. Ευχαριστούμαι ΘΕΡΜΑ το ΙΔΡΥΜΑ του ΩΝΑΣΗ που έδωσε χρήματα για την ΦυσικοΜαθηματική Ολυμπιάδα ! Επίσης ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ως ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ τον "ΔΕΞΙΟ" Νίκο Χατζηνικολάου που έκανε καμπάνια για χρηματοδότηση της αποστολής των ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ! Ευχαριστώ Νίκο, Ευχαριστώ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Ωνάση ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ του γίου σου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ! Αλέξη ΕΧΑΣΕΣ διότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ (ΕΙΜΑΙ) ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπρρρρ. ! Ρε κυβέρνηση ! Είστε ανιστόρητοι ; είστε αδιάβαστοι ; Μάλλον ΝΑΙ ! Εσείς που δηλώνετε "Για Πρώτη Φορά Αριστερά" κάνετε τα ΙΔΙΑ λάθη, κάνετε το ΙΔΙΟ λάθος όπως και η Σοσιαλδημοκρατία (SPD) στην Γερμανία πριν το 1933 ! Τί "είδους" Ελληνικής Αριστεράς είστε ;;

    Το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ δεν το φτιάχνεις με Παλιά και Σάπια και Βρώμικα Υλικά ! Το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ δεν Ερχετε από το Παλιό και Σάπιο και Ανήθικο !

    Οι επιλογές των Ανθρώπων, των Προσώπων δείχνουν τον καθαρό και εθνικό δρόμο για τον συμφέρον του Ελληνικού Λαού ! Και οι Επιλογές ΣΑΣ είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ - Ετσι και τόσο απλά είναι !!

    ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΟΘΕΣΗ: Παναρίτη και όχι μόνο

    Μπρρρρ. ! Ρε κυβέρνηση ! Είστε ανιστόρητοι ; είστε αδιάβαστοι ; Μάλλον ΝΑΙ ! Εσείς που δηλώνετε "Για Πρώτη Φορά Αριστερά" κάνετε τα ΙΔΙΑ λάθη, κάνετε το ΙΔΙΟ λάθος όπως και η Σοσιαλδημοκρατία (SPD) στην Γερμανία πριν το 1933 ! Τί "είδους" Ελληνικής Αριστεράς είστε ;;

    Το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ δεν το φτιάχνεις με Παλιά και Σάπια και Βρώμικα Υλικά ! Το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ δεν Ερχετε από το Παλιό και Σάπιο και Ανήθικο !

    Οι επιλογές των Ανθρώπων, των Προσώπων δείχνουν τον καθαρό και εθνικό δρόμο για τον συμφέρον του Ελληνικού Λαού ! Και οι Επιλογές ΣΑΣ είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ - Ετσι και τόσο απλά είναι !!

    ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή