Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Βοήθεια! Οι Αμερικανοί αγάπησαν το ποδόσφαιρο!


προδημοσίευση από τη στήλη Προβολές της Προλεταριακής Σημαίας που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο

Το να ανακαλύπτεις σκάνδαλα με μίζες, μαύρο χρήμα, δωροδοκίες και φοροδιαφυγή σε ευαγή ιδρύματα όπως καλή ώρα η FIFA είναι σαν να ψαρεύεις σε ιχθυοτροφείο που λίγο πριν φρόντισες να το παραγεμίσεις με πεινασμένα ψάρια. Ανάλογη επιτυχία λοιπόν θα είχε κάθε έρευνα στα συρτάρια και στις κλειστές αίθουσες της οργάνωσης πολύ περισσότερο όταν αυτή γίνεται από επαγγελματίες του είδους που συμμετέχουν συστηματικά στο παιγνίδι. 

Οι οποίοι ξέρουν από τα πριν όλες τις λεπτομέρειες, τις έχουν καταγράψει και τις αρχειοθετούν συστηματικά για να έχουν για κάθε μελλοντική ανάγκη όλους αυτούς τους “θεσμούς” και τα στελέχη τους στο χέρι. Άρα η αποστολή των πρακτόρων του αμερικάνικου FBI στην Ζυρίχη για να συλλάβουν με εντυπωσιακό τρόπο υψηλόβαθμα στελέχη της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για διαφθορά δεν ήταν δα και καμιά δύσκολη υπόθεση από την άποψη της έρευνας. Αλλού βρίσκεται το ενδιαφέρον και ήδη οι πρώτες αντιδράσεις δείχνουν μερικά πράγματα. 

Δεν τους έπιασε ο πόνος τους Αμερικανούς να εξυγιάνουν και να ηθικοποιήσουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και να το ελευθερώσουν από το πολυεθνικό επιχειρηματικό κύκλωμα που το έχει σφιχταγκαλιάσει. Ούτε το ποδόσφαιρο όψιμα αγάπησαν ούτε το επιχειρηματικό σύμπλεγμα είναι άσχετο με μεγάλες αμερικάνικες εταιρίες. Ούτε η απόφαση να παρέμβουν με αυτόν τον τρόπο αφορά την υπαρκτή σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων που σχετίζονται με την διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Αρκετά γεγονότα συνηγορούν πως το κίνητρο τους είναι κυρίως πολιτικό. Αφορά την ανάθεση του Μουντιάλ του 2018 στην Ρωσία και την επίμονη άρνηση της ηγεσίας της ομοσπονδίας να επανεξετάσει την απόφαση της υπό το φως των τελευταίων διεθνών εξελίξεων.....Δηλαδή να προσχωρήσει στην αμερικάνικη διεθνή εκστρατεία κυρώσεων και απομόνωσης της Μόσχας σε όλα τα δυνατά επίπεδα και φόρα. Η άμεση αντίδραση του Πούτιν που έθεσε και θέμα δικαιοδοσίας της αμερικάνικης κυβέρνησης και της -τάχα μου- δικαιοσύνης της, είναι περισσότερο από εύγλωττη. Όσο για το μπλέξιμο του Κατάρ και των κλιματολογικών συνθηκών εκεί δύο πράγματα δείχνει. Πως η ηγεσία της FIFA παραξηλώνοντας το σε διαφθορά και τολμηρή “επιχειρηματικότητα” έδωσε τα απαραίτητα όπλα στους αντιπάλους της να προχωρήσουν στην ανοικτή επίθεση.
  

αντισταση στις γειτονιες
 http://gregordergrieche.blogspot.gr/2015/05/blog-post_898.html#more


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου