Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Να μην πληρώσει η κυβέρνηση την δόση του ΔΝΤ λέει η Αριστερή Πλατφόρμα


"Η κυβέρνηση, εφόσον οι ¨θεσμοί¨ συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια εκβιαστική πολιτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα  πνίξει τον Ελληνικό λαό, αποστραγγαλίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της", αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο που θα καταθέσει η Αριστερή Πλατφόρμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Αναλυτικά το κείμενο:

Σκουρλέτης: Να περάσουν τα εργασιακά, ανεξάρτητα από τη συμφωνία
"Nα περάσουν άμεσα τα εργασιακά ανεξάρτητα από τη συμφωνία. Να ψηφιστεί άμεσα το θεσμικό πλαίσιο για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Είναι λάθος όσοι με έναν στατικό τρόπο αναλύουν την συμφωνία. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι το πρόγραμμά της Θεσσαλονίκης μπορεί να εφαρμοστεί σε 4 χρόνια. Χρειάζεται ειλικρίνεια και προετοιμασία του κόσμου. Δεν τα έχουμε καταφέρει. Στρατηγικής σημασίας είναι η ενότητα του Συριζα. Είμαστε Καρπαζοεισπράκτορες στα μίντια. Να ενεργοποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των οικονομικών των ΜΜΕ. Συμφωνώ με την στρατηγική που περιέγραψε ο Πρόεδρος", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.
Παπαδημούλης: Να μην είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων
"Να μη φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων. Η πιο βαθιά κόκκινη γραμμή είναι να κρατήσουμε την κυβέρνηση και κυρίως το λαό μας όρθιο και ζωντανό και το ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο. Να αποφύγουμε την καταστροφική ρήξη που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία, και τεράστια κοινωνική οπισθοδρόμηση και γρήγορη πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε αυτά τα ποσοστά και ο Τσίπρας έχει αυτή την απήχηση επειδή επιδιώκουν λύση εντός του ευρώ, όχι ρήξη χρεοκοπία και δραχμή. Οι επιλογές είναι δυο, δύσκολος συμβιβασμός ρήξη και χρεοκοπία. Η χρεοκοπία είναι η πιο αντιλαϊκή επιλογή που θα πλήξει βάναυσα τη χώρα και ιδιαίτερα τα φτωχά και μεσαία στρώματα. Είναι αντίθετη με το πρόγραμμά μας και τη λαϊκή εντολή. Θα οδηγήσει την αριστερά 50 χρόνια πίσω. Η πρόταση είναι λύση με τους έξω, ρήξη με τη συστημική παθογένεια μέσα. Να έχουμε ειλικρίνια μεταξύ μας και με τον κόσμο. ΟΙ προεκλογικές μας υποσχέσεις ήταν περισσότερες από όσα μπορούμε να κάνουμε.
Σειρά ανησυχητικών φαινομένων: Κομματικοποιήση του κράτους και κρατικοποίηση του κόμματος με διατασική μοιρασιά και ομερτά. Δίνονται 500 εκατομμύρια σε ένα αμφιλεγόμενο εξοπλιστικό πρόγραμμα και μόνο 200 στην ανθρωπιστική κρίση. Άλλο ανησυχητικό φαινόμενο η μεταφορά λειψάνων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο", είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/na-mhn-plhrwsei-h-kyvernhsh-thn-dosh-toy-dnt-leei-h-aristerh-platforma.3488288.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου