Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Παρέμβαση αντιεξουσιαστών έξω από το σπίτι του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Παρέμβαση αντιεξουσιαστών έξω από το σπίτι του Γιώργου Παπακωνσταντίνου
Παρέμβαση έξω από το σπίτι του πρώην Υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, έκαναν αντιεξουσιαστές την Κυριακή το πρωί, οι οποίοι μοίρασαν ένα κείμενο στους διερχόμενους, το οποίο αναφερόταν στην πρόσφατη ποινή «χάδι» του Ειδικού Δικαστηρίου στον πολιτικό και κατέληγε με μια ιστορική αναδρομή της ενασχόλησης με τα κοινά της οικογένειας του πρώην υπουργού, που ξενικά από τα χρόνια της Κατοχής και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο:



«Το βάθεμα της κρίσης και οι τριγμοί που αυτή επιφέρει στις σχέσεις της πολιτικής εκπροσώπησης, είτε αυτό αναφέρεται στο παλιό δικομματισμό είτε στην σημερινή κυβέρνηση, η οποία επιλέγει την λογική της διαχείρισης με αστικά εργαλεία και δεν μπορεί να ανακουφίσει τα εργατικά και λαϊκά στρώματα από την επίθεση του κεφαλαίου ούτε να βαδίσει σ’ ένα αντιμνημονιακό δρόμο, καταδεικνύει με τον πιο ωμό τρόπο τη διαχρονική αλήθεια που βιώνει ο λαός στον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό από γεννησιμιού του. Μια δράκα πλουσίων σε αγαστή συνεργασία με το αστικό πολιτικό προσωπικό συνασπίζεται οργανικά με σκοπό να διαφυλάξει και να εντείνει ακόμα περισσότερο τα ταξικά του συμφέροντα σε βάρος του δοκιμαζόμενου λαού. Οι καπιταλιστικοί μηχανισμοί προσφέρουν παραθυράκια φοροελάφρυνσης και φοροδιαφυγής στην αστική τάξη, ενώ από την άλλη πλευρά καταδυναστεύουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα για την επιβίωση του καπιταλισμού μέσα στην κρίση του. Ταυτόχρονα, στον ένα πόλο, κυριαρχεί η καταλήστευση του δημόσιου πλούτου και η διαπλοκή με την αστική δικαιοσύνη, ενώ στον άλλον φυτοζωεί ο κόσμος της ανεργίας, της επισφάλειας, του μισθού των 400 ευρώ, ο κόσμος που αυτοκτονεί μην αντέχοντας μια ζωή ανέχειας στην οποία τον καταδικάζουν καθημερινά οι μνημονιακές πολιτικές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απροκάλυπτα μεροληπτικής σχέσης της ελληνικής δικαιοσύνης με τους πολιτικούς εκπροσώπους της αστικής τάξης αποτελεί η περίπτωση του πρώην υπουργού οικονομικών Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός του μνημονίου, ο υπουργός που έβαλε την υπογραφή του στην πιο απεχθή δανειακή σύμβαση που γνώρισε αυτός ο τόπος και που κατέστησε την ελληνική κοινωνία έρμαιο των δανειστών και των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο στον οποίο ανερυθρίαστα απευθύνεται λέγοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή». Εν τω μέσω της κοινωνικής καταστροφής που βιώνουμε ο καλοαναθρεμμένος λακές Παπακωνσταντίνου αλλοιώνει την περίφημη λίστα Λαγκάρντ αφαιρώντας τα ονόματα συγγενικών του προσώπων που έχουν φυγαδεύσει προκλητικά ποσά της τάξης των 1,22 εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες τη Ελβετίας. Η απάντηση της αστικής δικαιοσύνης, που ενυπάρχει στον καπιταλισμό για να διαιωνίζει την κυριαρχία των ισχυρών έναντι των αδύναμων, είναι η ποινή του ενός έτους με αναστολή στον Παπακωνσταντίνου, την ώρα που οι κρατικοί μηχανισμοί βάζουν πρόστιμο 5.000 ευρώ σε γυναίκα που πουλάει κουλούρια για να επιβιώσει, την ώρα που τα ειρηνοδικεία καραδοκούν για να βγάλουν σε πλειστηριασμούς τα σπίτια των ανθρώπων που αδυνατούν να πληρώσουν τις τράπεζες, την ώρα που η πολιτική δράση αγωνιζόμενων κομματιών του κινήματος ποινικοποιείται.

Επειδή όμως ο κόσμος ξέρει ότι οι δυνάστες αυτού του τόπου είναι μια χούφτα οικογενειών που διαχρονικά πλουτίζουν και εξουσιάζουν, ας δούμε λίγο από πού κρατάει η σκούφια του Πασόκου ‘υπηρέτη’ του λαού.

Σύμφωνα με ιστορικές πηγές (βλέπε Κουκούνας, Μια οικογένεια για όλες τις εποχές) η εμπλοκή των Παπακωνσταντινέων στην αφαίμαξη της χώρας πάει πίσω στο 1941 όταν το δοτό κάθαρμα Τσολάκογλου παραχωρεί ανέλεγκτα στον παππού του πρώην υπουργού Γεώργιο Παπακωνσταντίνου του πρεσβύτερου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Την ίδια περίοδο, ο στενός φίλος της οικογένειας υπουργός οικονομικός του Τσολάκογλου Σωτήρης Κοτζαμάνης υπογράφει τα κατοχικά δάνεια που οι Ναζί παίρνουν από την Ελλάδα. Βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα του, ο γιός του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου και πατέρας των ‘μπουμπουκιών’ Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, βγάζει το ψωμί του ως διερμηνέας των ες-ες .

Σήμερα επιλέξαμε μια παρέμβαση στο ‘ταπεινό’ σπίτι του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου του νεότερου στην ‘ταπεινή΄ συνοικία της Πολιτείας.

Oι εχθροί του λαού, οι φυσικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου που λυμαίνονται δεκαετίες τώρα τη χώρα είναι γνωστοί και είναι απέναντι μας. Και να ξέρει ο πρώην υπουργός μας ότι όταν ο λαός με τη δίκαιη οργή του έρθει για αυτόν, ούτε η αστική δικαιοσύνη ούτε οι φράχτες της πολυτελούς οικείας του θα μπορούν να τον προστατέψουν

Όλοι στην πορεία προς την Γερμανική πρεσβεία,ενάντια στο ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο,στις 23/5 ώρα 12μμ συγκέντρωση πλατεία Ομονοίας.

ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΜΕΣ’ ΤΗ ΧΛΙΔΗ

ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ

Κομμουνιστική ομάδα ‘ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ’

Αναρχική ομάδα ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση

Αντιφασιστικό Μέτωπο Καλλιθέας-Μοσχάτου

Αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

Αναρχική συλλογικότητα ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ

Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κ*ΒΟΞ».


ΠΗΓΗ: mpalothia.wordpress.com


http://www.zougla.gr/greece/article/paremvasi-antieksousiaston-ekso-apo-to-spiti-tou-giorgou-papakonstantinou


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου