Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΤ στη Νομική με εντολή Φορτσάκη για να μην γίνει κατάληψη. Συγκρούσεις με φοιτητές



Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από τη Νομική Σχολή.
Εξαιτίας της πορείας στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, επικρατεί κυκλοφοριακό χάος, αφού η Τροχαία δεν πρόλαβε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων.
Κάθε χρόνο, οι σχολές στο κέντρο της Αθήνας παραμένουν κλειστές την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, με πρωτοβουλία των διοικήσεων.
Φέτος, ωστόσο, οι φοιτητές της Νομικής σκόπευαν με την κατάληψη να κλείσουν οι ίδιοι τη σχολή αναλαμβάνοντας έτσι οι ίδιοι και τη φύλαξή της, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φορτσάκη.
O κ. Φορτσάκης, θέλοντας να αποτρέψει το να περάσει η "φύλαξη" της σχολής στους φοιτητές, αποφάσισε να κλειδώσει ο ίδιος το κτίριο πριν προχωρήσουν σε κατάληψη οι φοιτητές.
Έτσι, από αργά το βράδυ της Τετάρτης υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο της Νομικής ούτως ώστε να μην μπορέσουν οι φοιτητές να προχωρήσουν σε κατάληψη.
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και των υπολοίπων σχολών στο κέντρο της Αθήνας.
Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Πέμπτης, μία ομάδα 20 περίπου φοιτητών συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο της Νομικής στη Σόλωνος. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν και σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια.

Την ίδια ώρα φοιτητές καταφθάνουν στην περιοχή με πανό και φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρίας.
Play Button

Βούλτεψη: "Άλλο χώρος μάθησης και άλλο χώρος καταλήψεων"
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι "η νομιμότητα θα επιβληθεί επειδή το θέλει ο ελληνικός λαός. Αυτό απαιτούν οι Έλληνες φορολογούμενοι".
"Όσοι πιστεύουν ότι θα επιβάλουν τον νομό της ζούγκλας στα πανεπιστήμια, ας το μάθουν μια για πάντα και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: άλλο χώρος μάθησης και άλλο χώρος καταλήψεων" τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Απρόκλητη και αυθαίρετη επίθεση των ΜΑΤ
Για την "αστυνομική καταστολή σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών" η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Καταγγέλλουμε την τελείως απρόκλητη και αυθαίρετη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτήτριες και φοιτητές, έξω από το κτίριο της ΝΟΠΕ σήμερα το πρωί, καθώς και τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ πριν λίγη ώρα και χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε ένταση απο πλευράς φοιτητών.
Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε, καθώς λέγαμε πώς τα "προληπτικά" λοκ-άουτ σε ΝΟΠΕ και ΑΣΟΕΕ γίνονται για τη δημιουργία κλίματος έντασης. Σε μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητριών και φοιτητών για το κλείσιμο της Νομικής, οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με τον πιο σκληρό και ωμό τρόπο, με στόχο το φόβο και την τρομοκρατία.
Κυβέρνηση και Πρυτανικές αρχές, με πρωτοπορία του αυταρχισμού τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκη, ξυπνάνε μνήμες από σκοτεινές εποχές, λίγες μόλις μέρες πριν τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έβαλε τις εποχές αυτές μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας!
Η νεολαία δεν θα τρομοκρατηθεί. Με μαζικούς, ειρηνικούς κι ανυποχώρητους αγώνες θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία. Οι μέρες του φόβου και του αυταρχισμού θα μείνουν μια για πάντα πίσω μας!
Ούτε μια μέρα χαμένη!"
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/mat_sth_nomikh_me_entolh_fortsakh_gia_na_mhn_ginei_katalhpsh.3139313.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου