Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αίρεται η ασυλία Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου


Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασιδιάρης εμφανίστηκε προκλητικός απέναντι στον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τα επτά μέλη της που τον επισκέφθηκαν, προκειμένου να του πάρουν κατάθεση σχετικά με την παράνομη βιντεοσκόπηση συνομιλίας του με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Η συνάντηση τους διήρκησε μόλις 10 λεπτά και δεν κατάφεραν να μπουν επί της ουσίας της υπόθεσης, καθώς ο κ. Κασιδιάρης ήταν έντονα επιθετικός απέναντί τους.
«Ήταν προκλητικός και θρασύς, ήταν οχετός περιφρονητικών σχολίων. Εκείνο, όμως, που μας σόκαρε πολύ ήταν η εμφάνιση του. Μας παρουσιάστηκε με κοντό παντελονάκι και φανελάκι, ήταν γεμάτος τατουάζ ενώ στο μπράτσο του ήταν χαραγμένος ο αγκυλωτός σταυρός, σήμα κατατεθέν των Ες -Ες», ανέφερε χαρακτηριστικά μέλος της Επιτροπής.
«Τι έχετε να πείτε για την κατηγορία;», τον ρώτησε ο κ. Μαρκογιαννάκης.
«Η κράτησή μας, των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Μου φαίνεται ότι έρχεστε εδώ για να εγκλιματιστείτε στο περιβάλλον των φυλακών», ήταν η απάντηση του κ. Κασιδιάρη.
Ο κ. Κασιδιάρης δεν επέτρεψε να του γίνει καμία άλλη ερώτηση από τα μέλη της Επιτροπής, παρά μόνο μία από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση, για το αν αποδέχεται την κατηγορία, την οποία και απέρριψε, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και σκευωρία της κυβέρνησης κατά των μελών της Χρυσής Αυγής.
Η επιτροπή που συνεδρίασε στον Κορυδαλλό, αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα, πλην του κ. Κουκούτση που καταψήφισε, με επτά ψήφους υπέρ και μία κατά, να εισηγηθεί την άρση ασυλίας του κ. Κασιδιάρη για παράνομη βιντεοσκόπηση σε βαθμό κακουργήματος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ / Πηγή Φωτογραφίας: Sooc.gr)

http://news247.gr/eidiseis/politiki/airetai_h_asylia_kasidiarh_gia_thn_ypothesh_mpaltakoy.3152918.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου