Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Νέα πορεία φοιτητών για την καταστολή στη Νομική



Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στη Νομική Σχολή. Κλειστή η οδός Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Σίνα. 

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στα Προπύλαια.
Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν ότι δύο συνάδελφοί τους δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ το πρωί, έξω από τη Νομική Αθηνών.
Η πορεία ξεκίνησε από την οδό Ακαδημίας και κατέληξε στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Ακαδημίας. Στόχος ήταν να φτάσει μέχρι την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ωστόσο τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει κάθε πρόσβαση.
Οι φοιτητές έφτασαν τελικά στην Πανεπιστημίου όπου και παραμένουν συγκεντρωμένοι. Στον χώρο των Προπυλαίων βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας απαγορεύοντας την πρόσβαση στο κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας.
Οι δρόμοι του κέντρου παρέμειναν κλειστοί ενώ η Τροχαία δεν πρόλαβε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων.
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να εμποδίσει περίπου 60 φοιτητές να πραγματοποιήσουν κατάληψη στη Νομική, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου έπειτα από σχετική απόφαση του συλλόγου τους.
Ο ίδιος ο Θεόδωρος Φορτσάκης είχε καταθέσει σχετικό αίτημα, για αποκλεισμό της Νομικής από τα ΜΑΤ, στην Αστυνομία. 
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/megales_poreies_foithtwn_meta_thn_katastolh_sth_nomikh.3139855.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου