Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Εκτεταμένα επεισόδια και συλλήψεις στη Γαλλία



Με αντλίες νερού και βροχή από δακρυγόνα απάντησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στη νότιο Γαλλία το Σάββατο, όπου μαίνονται οι διαδηλώσεις για το θάνατο του 21χρονου Ρέμι Φρες πριν από ένα μήνα σε εργοτάξιο φράγματος στην επαρχία Ταρν κοντά στην Τουλούζη, όταν χτυπήθηκε στο πρόσωπο από βομβίδα κρότου-λάμψης.
Ο θάνατος του 21χρονου ακτιβιστή άναψε τη θρυαλλίδα της οργής, με μαζικές διαδηλώσεις νέων ενάντια στην αστυνομική βία να διοργανώνονται σε τουλάχιστον 69 πόλεις της Γαλλίας.



Σύμφωνα με το δίκτυο RT, τουλάχιστον 16 άτομα συνελήφθησαν στην Τουλούζη, όταν άρπαξαν φωτιά κάδοι απορριμμάτων στον απόηχο μιας ειρηνικής διαδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 άτομα. Άλλα 14 άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία στη Νάντ, όπου τουλάχιστον 1.500 κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας.
«Κάποια άτομα συνελήφθησαν στη Νάντ, την Τουλούζη και το Μπορντό», ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, αναφέροντας ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 38 συλλήψεις σε 20 διαφορετικές πόλεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου