Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ξεδιάντροποι ληστές !!


Σε ανύποπτο χρόνο (Ιανουάριος 2011) είχα αναφερθεί στις περίφημες‘εργοδοτικές εισφορές’. Ανατρέχοντας στην ανάρτηση εκείνη, εύκολα θα αντιληφθεί ο καθένας, πόσο παραπλανητικός είναι από μόνος του ο όρος, πως στην ουσίακανένας ‘εργοδότης’ ποτέ, δεν ‘εισέφερε’ απ’ την καλή του την καρδιά σε κανένα ταμείο και πως στην πραγματικότητα πρόκειται για πλούτο που παράγει η εργασία, αφού οι εργοδότες πάντα τις συνυπολογίζουν, όταν πρόκειται να σε προσλάβουν (ή το πιο επίκαιρο να σε απολύσουν).

Διαβάζουμε σήμερα σε πολλά μέσα, την είδηση πως το ΔΝΤ προτείνει –λέει-να απαλλάξει τους καλούς και τίμιους εργοδότες, απ’ τις ‘εργοδοτικές τους εισφορές’ για ένα πρώτο κομμάτι του ‘μισθού’ (τα πρώτα 200 ή 400 ευρώ, προφανώς δεν έχει ‘κάτσει’ ακόμη η μπίλια) !! Κι αφού το προτείνει το ΔΝΤ, είμαστε όλοι βέβαιοι πως το Υπουργείο τουλάχιστον ‘θα  σκεφτεί στα σοβαρά’ να το εφαρμόσει, εάν δεν το έχει ήδη αποφασίσει..

Φυσικά πρόκειται για ξεδιάντροπη ληστεία σε βάρος των εργαζομένων. Φυσικά πρόκειται για νέα περικοπή μισθών από την πίσω πόρτα, που μάλιστα πάεικατευθείαν στα χεράκια της εργοδοσίας! Και, βέβαια, πρόκειται για ακόμη μιακαταλήστευση των Ασφαλιστικών Ταμείων,  για να καλυφθεί η ‘τρύπα’ των οποίων, τάχα, ο λογαριασμός θα σταλεί στην επιπλέον φορολόγηση των εισοδημάτων ή της ακίνητης περιουσίας!!...

Τα διάφορα παπαγαλάκια, τις επόμενες ημέρες, θα σας πουν πως το μέτρο αποσκοπεί στην μείωση του ‘εργασιακού κόστους’. Πως γίνεται για να καμφθεί η ανεργία. Πως δεν αφορά τον εργαζόμενο, αφού θα συνεχίσει να παίρνει τα ίδια λεφτά. Πως θα είναι ευεργετικό ‘δια τας επενδύσεις’ και την ‘ανάπτυξις’…

Έλεγα και τότε, το ξαναλέω και τώρα: Μια σοβαρή αριστερά θα έπρεπε, επιτέλους, να διακηρύξει στο πρόγραμμά της, την κατάργηση και αυτού του ίδιου του όρου, να ενσωματώσει επιτέλους τις ‘εργοδοτικές’ εισφορές στον μισθό (στην αξία της εργασίας πάει να πει) για να πάψουν επιτέλους όλα αυτά τα ..προαιώνια παιχνιδάκια στις πλάτες μας.


Ή όχι;;…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου