Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Υπογραφή Τσίπρα ζητά η Μέρκελ για επιμήκυνση!

Οι δυνάμεις κατοχής και τα ντόπια παπαγαλάκια (οι νέοι δοσίλογοι) άρχισαν τους εκβιασμούς! Ρε μαλάκα δημοσιογραφίσκο κωλογλείφτη, τον Τσίπρα εκβιάζουν; Όχι τον ελλ η νικό λαό για να αποδεχτεί την δρομολογούμεν η ακραία εξαθλίωση;
  
 

Διαβάστε αναλυτικά το νέο σχέδιο του Βερολίνου, προκειμένου να λάβει η Ελλάδα σκληρότερα μέτρα. Επιδιώκουν να "στριμώξουν" τον Αλέξη Τσίπρα για να απαλλαγούν από το βάρος της χρεοκοπίας.
Στο "όχι" του ΣΥΡΙΖΑ όταν θα του ζητηθεί η υπογραφή του για τη συμφωνία της επιμήκυνσης, ποντάρουν όσοι στη Γερμανία και σε άλλες βόρειες χώρες θέλουν να δουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που μιλούν στην κυριακάτικη εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", το Βερολίνο ετοιμάζει νέο δίλημμα - παγίδα για τη χώρα μας προκειμένου να της δείξει... την έξοδο από το ευρώ και εμφανίζεται διατεθειμένη να ζητήσει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα για να πει το "ναι" στην επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Παράλληλα, τα μέχρι στιγμής σενάρια, θέλουν στη Γερμανία να προετοιμάζονται για το σενάριο της συντεταγμένης ελληνικής χρεοκοπίας, αφήνοντας ανοιχτό το εάν αυτή θα γίνει εντός ή εκτός ευρώ.
Με αυτή την εξέλιξη ως προοπτική, οι πιο ψύχραιμοι στην Αθήνα εξέλαβαν τις τελευταίες δηλώσεις γερμανικής επιθετικότητας ως πίεση για αποκρατικοποιήσεις και σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.
Άλλωστε την περασμένη Δευτέρα όλοι ήταν σίγουρη πως το Βερολίνο οδηγεί την Ελλάδα σε χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη. Η απειλή πίσω από τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων ήταν ολοφάνερη.
Ωστόσο, η τρόικα έδωσε στην κυβέρνηση δύο μήνες προθεσμία για να της πει τι θέλει να κάνει με τα μέτρα - για να μην φανεί ότι είναι αδιάλλακτη.
Βάσει των αποφάσεων της κυβέρνησης θα συζητήσει την επιμήκυνση. Ακόμη όμως και αν ικανοποιηθούν απ΄όσα ακούσουν και δουν τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο, η συμφωνία δεν θα έχει κλείσει.
Οι δανειστές, σύμφωνα με παρατηρητές της γερμανικής πολιτικής σκηνής, θα ζητήσουν και την υπογραφή του Τσίπρα. Όπως ακριβώς είχαν κάνει και με τον Αντώνη Σαμαρά όταν εκείνος ήταν σε θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος της ΝΔ τότε είπε το "ναι" και μπήκε στην κυβέρνηση. Το πλήρωσε ωστόσο, με τη διάσπαση του κόμματός του.
Τώρα είναι η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ...
Την ίδια ώρα όμως, οι δηλώσεις αυτές λειτουργούν αποσταθεροποιητικά, κάνοντας αδύνατες τις ιδιωτικοποιήσεις.
Η αντίφαση αυτή οδηγεί κάποιους στην εκτίμηση ότι το Βερολίνο ετοιμάζεται για τον τελευταίο γύρο, στη διάρκεια του οποίου θα κάνει τις τελικές παραχωρήσεις προς τις χώρες του Νότου, ζητώντας όμως ισχυρές πολιτικές δεσμεύσεις και τολμηρές αποφάσεις στην οικονομία.
Όταν τα πράγματα φτάσουν σε αυτό το σημείο, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αποφασίσει να θα υπογράψει το deal ή αν θα το απορρίψει οδηγώντας τη χώρα στην άμεση και άτακτη χρεοκοπία, αφού οι εταίροι μας στην περίπτωση της μη υπογραφής απειλούν ότι θα διακόψουν τη χρηματοδοτική βοήθεια.
Όσοι βέβαια γνωρίζουν τον Τσίπρα, είναι βέβαιοι ότι ο πρόεδρος θα επιμείνει στο "όχι", με βάση το πολιτικό κλίμα και το προφίλ που έχουν για τον νεαρό πολιτικό. Οπότε και οι Γερμανοί με αυτόν τον τρόπο, απαλλάσσονται από την ευθύνη της χρεοκοπίας της Ελλάδας. Αντίθετα, θα έχουν εμφανιστεί ότι κάνουν τα πάντα, αλλά την κυριότερη ευθύνη έχει το ελληνικό πολιτικό σύστημα.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/Article/










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου