Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Οι ΗΠΑ κατήγγειλαν σήμερα την αύξηση του αντισημιτισμού και της εχθρότητας προς τους μουσουλμάνους στην Ευρώπη



Οι ΗΠΑ κατήγγειλαν σήμερα την αύξηση του αντισημιτισμού και της εχθρότητας προς τους μουσουλμάνους στην Ευρώπη, επικρίνοντας τους νόμους της Γαλλίας και του Βελγίου που απαγορεύουν στις γυναίκες να φορούν μπούρκα σε δημόσιους χώρους, σε μια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ελευθερία της θρησκείας σε όλο τον κόσμο.


Σε αυτή την έκθεση που αφορά το 2011, η Ουάσινγκτον καταγγέλλει επίσης τη «σαφή υποβάθμιση» των θρησκευτικών ελευθέριων στην Κίνα, ενώ επικρίνει την Αίγυπτο επειδή δεν απέτρεψε τις επιθέσεις εναντίον της χριστιανικής μειονότητας των Κοπτών.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες παρουσιάζουν ολοένα και μεγαλύτερη ποικιλομορφία από ηθική, φυλετική και θρησκευτική άποψη. Αυτή η δημογραφική εξέλιξη συνοδεύεται κάποιες φορές από ξενοφοβία, αντισημιτισμό και αντιμουσουλμανικά αισθήματα», επισημαίνεται στην έκθεση.

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει επίσης «τον αυξανόμενο αριθμό των ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών η Γαλλία και το Βέλγιο, οι νόμοι των οποίων περιορίζουν τον ενδυματολογικό κώδικα και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στους μουσουλμάνους και σε άλλους», αναφερόμενο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία που αφορά στην απαγόρευση της μπούρκας σε δημόσιους χώρους.

Στη Γαλλία ο νόμος που απαγορεύει στις γυναίκες να φορούν μπούρκα ή νικάμπ στους δημόσιους χώρους υιοθετήθηκε από το κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2010 και εφαρμόζεται από τις 11 Απριλίου 2011. Το Βέλγιο υιοθέτησε ανάλογη νομοθεσία τον Ιούλιο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου