Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Έλληνες stand up κωμικοί: Αλληλεγγύη σε Αλεξ Τιτκώβ και Θωμά Λαλο

Οι συλλήψεις των δύο καλλιτεχνών την Τετάρτη 15 Ιουλίου


Σύσσωμη σχεδόν η ελληνική σκηνή της stand up κωμωδίας, ζητά μέσω των αναρτήσεών της την γνωστοποίηση του συμβάντος και του περιστατικού του ξυλοδαρμού, το οποίο έχει καταγραφεί σε βίντεο, ενώ κάνουν λόγο για σύλληψη βασισμένη σε ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία.
"Χθες Τετάρτη 15/7 το απόγευμα, δυνάμεις καταστολής χτύπησαν απρόκλητα αντιφασιστική συγκέντρωση, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν βίαια τον stand-up κωμικό Alex Titkov και τον μουσικό Θωμά Λάλο με ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία.
Αύριο Παρασκευή 17/7 το μεσημέρι, περνάνε από ανακριτή όπου ενδεχομένως να τους απαγγελθούν κατηγορίες ακόμα και κακουργήματος.
Η γνωστοποίηση και κοινοποίηση του συμβάντος, καθώς και του οπτικού υλικού, είναι σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης και την στήριξη στους αντιφασίστες συλληφθέντες, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι", αναφέρει το κείμενο που ανήρτησαν την Πέμπτη στις σελίδες τους οι κωμικοί.
Έλληνες stand up κωμικοί: Αλληλεγγύη σε Αλεξ Τιτκώβ και Θωμά Λαλο
Ηλίας Φουντούλη, Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Λάμπρος Φισφής και Αριστοτέλης Ρήγας είναι μόνο μερικοί από τους κωμικούς που συμπαρίστανται στους δύο καλλιτέχνες και κοινοποιούν την συγκεκριμένη ανάρτηση στο facebook.
Άλλοι κωμικοί, επέλεξαν άλλους τρόπους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους επιστρατεύοντας το χιούμορ αλλά και την οργή τους από τα γεγονότα.
Έλληνες stand up κωμικοί: Αλληλεγγύη σε Αλεξ Τιτκώβ και Θωμά Λαλο
Έλληνες stand up κωμικοί: Αλληλεγγύη σε Αλεξ Τιτκώβ και Θωμά Λαλο
Αντίστοιχη κινητοποίηση υπάρχει και στο Twitter όπου η αλληλεγγύη στους συλληφθέντες εκφράζεται στα χάσταγκ #freealextitkov και #freethomaslalos. Εκεί συναντάει κανείς αναρτήσεις υποστήριξης πολλές από τις οποίες με χιούμορ, όπως άλλωστε αρμόζει και στο μέσο και σε κωμικούς.

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα το έγραφα αλλά #freealextitkov ρε μπαγλαμάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου